Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázatok - Széchenyi 2020 Információk első kézből

Kamarai rendezvények

<< 2017 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425
26
2728
293031    

Itt az ideje innovatívnak lenni!

A rendezvény célja a régió kkv szektorának ösztönzése innovatív megoldások megvalósítására. A versenyképesség szempontjából elengedhetetlen, hogy ez a szektor saját, innovatív megoldásokkal álljon elő, legyen az akár új termék vagy szolgáltatás, új szervezeti modell vagy gyártási technológia. Őket segítve az innovációt ösztönző gazdasági környezetet, az üzleti lehetőségeket, az innovációs kultúra gazdag tárházát mutatjuk be a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál működő Innovációs Fórum által szervezett első rendezvényen.  

Eltiltások - ügyeljünk az apró részletekre is!

2017. május 26.

Sokan találkozhatnak azzal a jelenséggel, hogy a cégbíróság visszautasítja a többségi tulajdonos vagy az ügyvezető bejegyzését arra hivatkozva, hogy az adott személy eltiltás hatálya alatt áll. Az illető néha tudja, hogy „vaj van a füle mögött”, máskor viszont értetlenül áll az eltiltás oka előtt. Egészen apró mulasztásokon is múlhat.

Kamarai küldöttgyűlés a Gazdaság Házában

2017. május 25.

A Gazdaság Háza május 25-én adott otthont a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara múlt évi mérlegét és az ez évi üzleti tervét elfogadó XLV. kamarai küldöttgyűlésének. Az ünnepélyes eseményen kamarai díjakat is átadtak. 

Tájékoztatás a kft-k törzstőke emelésének elmaradásával kapcsolatban

2017. május 23.

Március 15-ig kellett azon kft-knek meghozniuk a döntést a társaság megszűntetéséről, vagy átalakításáról, melyek törzstőkéje nem érte el a három millió forintot. 

Automatizálási labor létrehozását támogatja Fehérváron az Arconic alapítványa

2017. május 19.

Az Arconic Alapítvány 600 000 dollárral támogatja a korszerű gyártástechnológiák oktatását világszerte – jelentette be a szervezet.

Az egyik támogatott Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, Székesfehérvár, Magyarország: a támogatással egy gyártói automatizálást szolgáló laboratóriumot hoznak létre, melynek köszönhetően egy átfogó, okos ipari gyártási folyamatot tudnak kialakítani.

 

Harmincezer kft. szűnhet meg

2017. május 19.

Pénzbírság vagy kényszertörlés várhat azokra a korlátolt felelősségű társaságokra, amelyek a törvényi előírás ellenére a mai napig sem emelték hárommillió forintra a jegyzett tőkéjüket.

Alig van hozama, mégis mindenki állampapírt akar

2017. május 19.

Március végére 45 082 milliárd forintra nőtt a háztartások pénzügyi eszközeinek állománya, ami 575 milliárd forinttal több a tavaly év véginél és 3267 milliárddal az egy évvel azelőttinél. A háztartások kötelezettségei 122 milliárd forint csökkenéssel 8517 milliárd forintra estek, de 25 milliárddal meghaladták a tavaly március végit.

A háztartások nettó pénzügyi vagyona így 697 milliárddal gyarapodott az első negyedévben, és 3242 milliárddal az elmúlt egy év alatt – jelentette a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Bevetné a legszigorúbb büntetést Magyarország ellen az EP

2017. május 17.

A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amelynek értelmében a testület megkezdi az előkészítését az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindításának Magyarországgal szemben.

A reklámadó változásával sok cégnek kérnie kell az adóelőleg módosítását

2017. május 15.

- A reklámadóról szóló törvény módosításának elfogadásával sok cégnek várhatóan kevesebb adót kell majd fizetnie 2017-ben, mint amennyit az adóelőlegről szóló bevallásban feltüntetett, ezért kérnie kell a fizetendő adóelőleg módosítását - hívja fel a figyelmet Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adójogásza.

Kutatás az üzletért - Nemzetközi kiállítás és üzletember-találkozó

Kétnapos nemzetközi üzletember-találkozóra kerül sor egyetemek, kutatóközpontok és vállalkozások számára a „Kutatás az üzletért 2017.” nemzetközi kiállítás keretében Bologna-ban, Olaszországban 2017. június 8-9-én.

Társasházi projektek banki finanszírozási lehetőségei, CSOK alkalmazása, egyéb támogatott hitelkonstrukciók

2017. május 11.

Társasházépítés finanszírozási lehetőségeiről tájékoztatás, érintve a CSOK program keretében történő lakásvásárlásokat. Támogatott hitelkonstrukcióról - Széchényi Kártya Program - tájékoztató, konzultáció szakértővel. Vállalkozásának hasznos információt kínálunk  2017. június 7-én (szerdán) 14,00 órakor a Gazdaság Házában. 

Technológiai cunami jön

2017. május 11.

Nemcsak az ipari ágazatban, hanem már a kereskedelemben is érezhető egy technológiai "forradalom" előszele. A kereskedőknek is lépést kell tartani, felkészülni a vásárlók egyre nagyobb elvárásaira, igényeire a kiélezett versenyben - hangzott el a kereskedelmi napon.

Vállalkozz digitálisan – ősztől jön a folytatás!

2017. május 10.

Az FMKIK felvállalja egy Modern Vállalkozók Klub megalapítását és működtetését, amely – hasonlóan a Vállalkozz Digitálisan! projekthez – a kkv-k digitális felzárkóztatását segítené. 

Építőipari kérdőjelek

2017. május 10.

Sok változás történt az elmúlt időszakban az építőiparban. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Sipos Pétert,
a Fehér Ablak Kft. ügyvezető igazgatóját.

A szakképzés kérdései mindig aktuálisak

2017. május 10.

Az egyik oldalon forrong a munkaerőpiac a szakemberhiány miatt, a másik oldalon, a vitatott kérdések mellett sikerek születnek a szakképzésben.

Megjelent a májusi Gazdasági Kalauz

2017. május 10.

Megjelent a májusi Gazdasági Kalauz. Az újságban részletesen foglalkozunk az Európai Unió és hazánk kapcsolatával, a szakképzés sikereivel, kudarcaival.

Határidő közeleg - Önt is érintheti! REACH képzés a Gazdaság Házában

Ha vegyi anyagokat gyárt vagy hoz be az Unióba, esetleg termékeket importál, ellenőrizze, hogy érintett-e a regisztrációban.  Kinek kell regisztrálnia? Mi a teendője?  Mindezekre a kérdésekre kapnak választ 2017. június 15-én csütörtökön 9.00 órától a Gazdaság Házában.

 

Kétszámjegyű növekedés várható az e–kereskedelemben

2017. május 9.

– Az európai e–kereskedelem továbbra is évi 12 százalék körüli ütemben gyarapodik, míg a magyar szereplők ennél valamivel magasabb, 15-20 százalék közötti átlagos növekedéssel számolhatnak – derül ki az Ecommerce Europe legfrissebb előrejelzéséből.

Építőipari Konferencia - Kiss József Építőipari Nívódíj átadás, Gazdaság Háza, 2017. június 1.

2017. május 5.

Bartus Tamás osztályvezető Pillanatkép: építési tevékenységgel kapcsolatos aktuális jogszabályok című előadásával nyitjuk 2017. június 1-jén, csütörtökön, 10,00 órai kezdettel azt az építőipari konferenciát, melynek keretében kerül sor először a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Kiss József Építőipari Nívódíj átadására is. A programra minden érdeklődőt várunk, feltétel az írásos bejelentkezés.

Az EON felhívása a körültekintő munkavégzés fontosságára

2017. május 4.

Az E.ON csoport nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, baleset megelőzésre és egészségvédelemre, és külön figyelmet fordít az építőiparban dolgozók biztonságára. Az utóbbi időben számos olyan balesetről értesültek, melyeket figyelmetlenségből kialakuló veszélyhelyzetek eredményeztek. Annak érdekében, hogy ezeknek a a száma csökkenjen, felhívják az érintettek figyelmét a veszélyforrásokra és a körültekintő munkavégzés fontosságára.

Szakmai nap az informatika világában

2017. május 4.

Elsősorban informatikai fejlesztő cégeket várnak az "Adókedvezmények és szerzői jog az informatika világában" című szakmai napra, az MKIK székházába, 2017. május 22-én, 14.00 órakor. 

Kissé nőtt az üzleti, nagyot csökkent a fogyasztói bizalom

2017. május 2.

Áprilisban nem változott a GKI konjunktúraindexe - így továbbra is erőteljes derűlátást tükröz. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által – az EU támogatásával – végzett felmérés szerint az üzleti várakozások érdemben javultak, s ezzel 16 havi csúcsra kerültek, a fogyasztóiak viszont számottevően romlottak. 

Iparos Mester Vállalkozói Díj: javaslatokat vár a kamara!

2017. április 28.

Iparos Mester Vállalkozói Díj adományozására vár javaslatokat az FMKIK.

Kovács Árpád: idén és jövőre is 4 százalék körül nőhet a gazdaság

2017. április 28.

– Idén és jövőre is 4 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság – mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Piac & Profit üzleti magazin konferenciáján csütörtökön Budapesten. Kiemelte: az Európai Unió átlagát meghaladó növekedési rátával párhuzamosan a GDP-arányos államadósság tovább mérséklődik, és az államháztartási hiány is az uniós elvárásoknak megfelelően 3 százalék alatt marad 2017-ben és 2018-ban is.

Rendkívüli nyitvatartás a NAV-nál

2017. április 27.

A személyijövedelemadó-bevallás és befizetés május 22-i határidejéhez közeledve a szokásos ügyfélfogadási időn túl is várják a NAV munkatársai az ügyfeleket. A rendkívüli nyitvatartási időben csak az szja bevallással kapcsolatos ügyek intézhetőek A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága központi ügyfélszolgálatán

Körmös Kupa a kamarában

2017. május 26.

Látványos szakmai programnak ad otthont hétvégén a kamarai székház. Vasárnap kerül sor az Alba Regia Körmös Kupára.

Széchenyi Kártya Program - csoportos hiteltanácsadás a Gazdaság Házában

2017. május 25.

Széchenyi Kártya Program, támogatott hitelek – csoportos tanácsadás a Gazdaság Házában, 2017. június 01-én (csütörtök) 14 órától.
Széchenyi Kártya Program hiteltermékeiről csoportos tanácsadás keretében kínálunk hasznos információkat.

Brüsszel szerint túl sokat és bonyolult módon adózunk

2017. május 24.

Magyarországnak három fő területen fogalmazott meg javaslatokat az Európai Bizottság (EB) az uniós tagállamokra vonatkozó, hétfőn közzétett országspecifikus gazdaságpolitikai ajánlásaiban. A legfontosabb javaslat az, hogy tovább kellene mérsékelni az alacsony jövedelmű munkavállalók adóterheit, és nagy szükség lenne az adószerkezet egyszerűsítésére is. Az értékelés szerint továbbá magas a korrupciós kockázat, amely ugyancsak árt az üzleti környezetnek.

Derűlátók a szolgáltató cégek

2017. május 22.

Májusi, viszonylag szerény emelkedése is hároméves csúcsára vitte a GKI konjunktúraindexét. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az emelkedés elsősorban a szolgáltató cégeknek köszönhető: májusi kirobbanó optimizmusuk tizennyolc éve nem látott szintre repítette bizalmi indexüket. Eközben az ipari várakozások kissé, a kereskedelmiek jelentősen romlottak, míg az építőipariak alig, a fogyasztóiak pedig csak hibahatáron belül javultak.

Az FMKIK információs- és ügyfélkapcsolati koordinátort keres

2017. május 19.

Az FMKIK információs- és ügyfélkapcsolati munkakör betöltését hirdeti meg.

Állami pénz a munkásszállók építésére

2017. május 19.

A munkásszállók építésére, illetve felújítására rendelkezésre álló 9 milliárd forintból 18 munkásszálló is kialakítható, amelyekben 4000 munkavállalót is el tudnak majd helyezni - tájékoztatta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t.

Női Klub - egy kicsit másképp: (t)együnk az egészségünkért

2017. május 19.

Elfoglalt vállalkozó nő? Többgyermekes édesanyaként dolgozik? Semmire nincs ideje, de szeretne apró lépéseket tenni az egészségéért? Jöjjön el a Gazdaság Házába június 8-án, 17,00 órára, segítünk! 

Visszautalják a SZÉP-kártyákon maradt, lejárt összegeket a munkáltatóknak

2017. május 15.

Több mint 3 milliárd forint SZÉP-kártyás juttatás vár még elköltésre május végéig, annak ellenére, hogy a húsvét kiemelt időszak volt, sokat felhasználtak az egyenlegből - derült ki az MTI-nek nyilatkozó kártyakibocsátók tájékoztatásából.

A fenntarthatóságért aggódnak az autóvásárlók

2017. május 15.

A fenntarthatóságért aggódnak az autóvásárlók

Demo Plast Vest Brokerage Event - Nemzetközi üzletember találkozó, Arad, Románia

A Demo Plast Vest 2017 kiállítás és vásár a műanyagfeldolgozó, gumi és kompozit anyag feldolgozó ipar szereplői számára szervezett  nemzetközi esemény. A kiállítás első napján nemzetközi üzletember-találkozóra kerül sor az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében. A kiutazáshoz igény esetén kisbuszt biztosítunk.

Eddig a vártnál gyorsabb ipari és lassabb kiskereskedelmi bővülés

2017. május 11.

Idén a magyar gazdasági növekedés – mindenekelőtt az EU-támogatások újraindulásának köszönhetően – 2%-ról 3,2%-ra gyorsul – jelentette a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Aranyérmes kárpitos

2017. május 10.

A Fejér megyei Takács Eszter első helyen végzett az idei SZKTV megmérettetésen, kárpitos szakmában. A diákot kérdeztük a versenyen szerzett élményeiről, további terveiről.

Üzleti párbeszéd fórum Lendván

2017. május 10.

Muravidéken, Lendván párbeszéd fórumra és üzleti kapcsolatépítő fórumra került sor az FMKIK Enterprise Europe Network irodája és PLATO csoportja részvételével. 

A negyedszázados hotel-étterem

2017. május 10.

Huszonötéves jubileumát ünnepelte a móri Fogadó az Öreg Préshez vendéglátóegység. A családi vállalkozás 1992-ben kezdte meg működését, ma már szinte fogalom az „Öreg Prés” a város életében.

Hitet tettünk az uniós tagság mellett

2017. május 10.

Magyarország az európai uniós támogatások egyik legnagyobb haszonélvezője. Több pénzt kap az Európai Uniótól, mint amennyit befizet. Fejér megyében évente átlagosan 45 000 millió Ft uniós támogatás találja meg a helyét.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet

2017. május 10.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet, a Fejér megyei Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre.

 

 

Határon átnyúló együttműködés

2017. május 9.

Szlovéniába, Muraközbe látogattak május első hetében a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) Plato csoportjának tagjai. Speciális képzések, Kárpát-medencei körút és kutatás is szerepel a külhoni magyar családi vállalkozások éve programelemei között.

Irreális elvárásokkal vágnak bele a munkakeresésbe a fiatalok

2017. május 8.

Az egyetem, főiskola befejezését követően a munkába állásig tartó időszak egyre jobban kitolódni látszik a munkáltatók új készségigényei és a pályakezdők irreális elvárásai miatt – mutat rá a marketinginfó gazdasági portál.

Átállás az új ISO 9001 szabványra- minőségügyi képzés vállalkozásoknak

Gyakorlatias minőségügyi képzés vállalkozóknak – 2017. június 8., csütörtök, 9,00- 16,00, Gazdaság Háza. 2018. szeptember 15-ig minden ISO 9001 minőségirányítási rendszert alkalmazó vállalkozásnak az új, 2015-ös szabvány szerint kell tanúsíttatnia rendszerét. Ismerje meg Ön is a új szabvány követelményeit és az alkalmazható módszereket, hogy az átállás zökkenőmentes legyen!

Szakképzési hozzájárulás elszámolása

2017. május 4.

A szakképzési hozzájárulás elszámolása kapcsán tartott fórumrendezvényt a kamara a vállalkozók számára, a Gazdaság Házában. 

 

 

 

Veszteséges cégekhez száll ki a NAV

2017. május 2.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a héten fejezte be a 2015-ben veszteséget elszámoló cégek kockázatelemzését. Mintegy ezer érintett vállalkozás mentesülhet a szankciók alól, mert a revizorok támogató eljárás keretében keresik fel az érintetteket – tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, Tállai András.

Évről évre nő a külföldi webshopokban vásárlók aránya

2017. április 28.

A GfK Digital Connected Consumer (DCC) felmérés szerint 2016-ban tíz internetezőből már kilenc vásárolt online. A 2014-2016 közötti időszakot figyelembe véve látszik, hogy körükben évről évre nő a külföldi oldalakon vásárlók aránya annak ellenére, hogy az interneten vásárlók többsége - tízből hatan - szinte mindig, illetve inkább a hazai webáruházakat részesíti előnyben.

Nagyméretű családi házak is építhetők egyszerű bejelentéssel

2017. április 28.

Április 27. 20 órától a 300 négyzetméternél nagyobb családi házak is megépíthetők egyszerű bejelentéssel. A kormány erről szóló, 97/2017. (IV. 27.) rendelete a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

Áfát csökkentetnének a fürdősök

2017. április 27.

–  A magyar fürdők nemzetközi versenyképességéhez elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra a jövő évtől; az áfakulcs mérséklését a Magyar Fürdőszövetség - tagsága teljes támogatásával – kezdeményezte a kormánynál – mondta Czeglédi Gyula, a szövetség ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Részletekben is fizethető a személyi jövedelemadó

2017. április 27.

A fizetendő személyi jövedelemadóra és egészségügyi hozzájárulásra, ha összegük nem több mint 200 ezer forint, idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban. Az első részlet megfizetésének határideje 2017. május 22.