Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Munkatársakat keresünk Mestervizsga referens és ISZIIR referens munkakörökbe

2018. november 7.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársakat keres Mestervizsga referens (félstátuszú) és ISZIIR referens (félstátuszú) munkakörökbe. A munkakörök azonnali kezdéssel is betölthetőek.

Beadási határidő folyamatos, illetve a beadási határidő: 2018. november 30. (péntek)

 

A munkáltató fenntartja a jogot, hogy alkalmas pályázó esetén, a határidő lejárta előtt is munkaviszonyt létesítsen.

Kommunikációs tréning! Befolyásolás és meggyőzés - KKV vezetőképző

2018. október 15.

Kommunikációs tréning! Befolyásolás és meggyőzés - KKV vezetőképző Kis,- és középvállalkozások vezetői számára vezetőképző-sorozatot tart a Veszprémi Pannon Egyetem a Gazdaság Házában. A következő tréning időpontja: 2018. december 4., kedd.

Aki kimarad, lemarad

2018. november 21.

Közel 60 fő, köztük 40 vállalkozás részvételével tartotta meg a kamara az idei utolsó Digitális KKV Napot, a Gazdaság Házában. Az online marketingre fókuszáló rendezvény nemcsak a szemléletformálásban segített, hanem hasznos, gyakorlati tudnivalókat is nyújtott a sikeres online vállalkozói jelenléthez. 

Villamos energia vállalkozásoknak

2018. november 21.

Korábban már foglalkoztunk a hazai energiapolitikával, energiaszolgáltatással, vállalati- és lakossági energiavételi lehetőségekkel. Folytatásként a vállalkozások számára kínálunk közérthető információs anyagot, villamos energia témában, Nagy István energetikai szakember, a Nagy és Társa Kft. kereskedelmi igazgatója tolmácsolásában.

Cél, hogy visszatérjen a vásárló

2018. november 21.

Az a cég - legyen az kis-, közép-, vagy éppen nagyvállalkozás - amelyik terméket, vagy szolgáltatás értékesít, csak akkor lehet igazán sikeres, ha figyel az emberekre. 

 

Ülésezett az MFKB

2018. november 16.

A Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) záró ülést tartott az elmúlt három év időszakának, eseményeinek tükrében.

 

Könyvelők, gyakorlati képzőhelyek figyelmébe

2018. november 12.

Gyakorlati képzőhelyek képviselői, a könyvelést és adminisztrációt végzők számára a tanulófoglalkoztatáshoz kapcsolódó jogi, könyvelési és adminisztrációs témában tájékoztatót szervez kamaránk. Jogszabályi háttér, könyvelési-elszámolási tudnivalók és adatvédelem a fókuszban, 2018. november 26-27-én.

Nemzetközi projektpartner-kereső és üzletember-találkozó - Bécs 2018. december 4-6.

Fókuszban az iInfokommunikációs technológia.  Horizon 2020 kétévente megrendezésre kerülő infokommunikációs technológiai (IKT) konferencia, nemzetközi projektpartner és üzletember-találkozóra szervez kiutazást a kamara Enterprise Europe Network irodája Bécsbe, Ausztriába. 

Időpont: 2018. december 4-6. Helyszín. Bécs, Ausztria.

 

2023-ig marad a kedvezményes lakásáfa az építési engedéllyel rendelkező ingatlanokra

2018. november 9.

A kormány javaslata alapján 2023. december 31-ig továbbra is a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazható azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek 2018. november 1-én végleges építési engedéllyel rendelkeztek - jelentette be a pénzügyminiszter. 

Kiváló szakemberek vívtak ki elismerést

2018. november 8.

Idén második alkalommal adományozta az FMKIK a Kiváló Szakember Díj-at példaértékű és kiváló szakmai tevékenység elismerésére. Idén négy szakember kapott elismerést. 

Tanulószerződéses tanácsadó munkatársat keresünk

2018. november 7.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársakat keres tanulószerződéses tanácsadó munkakörbe. A munkakör azonnali kezdéssel is betölthető. 

Beadási határidő: folyamatos, illetve a beadási határidő: 2018. november 30. (péntek).

A munkáltató fenntartja a jogot, hogy alkalmas pályázó esetén, a határidő lejárta előtt is munkaviszonyt létesítsen. 

Idén is megjelenik a Gazdasági Értéktár

2018. október 1.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén decemberben is kiadja "GAZDASÁGI KÖRKÉP FEJÉR MEGYE GAZDASÁGI ÉRTÉKTÁRA" c. kiadványát. A tavalyi kiadvány az alábbi linken érhető el: GAZDASÁGI KÖRKÉP 2017.

Megjelent a novemberi Gazdasági Kalauz

2018. november 21.

Megjelent a novemberi Gazdasági Kalauz, benne a vállalkozásoknak szóló villamos energia körképpel, az építőipart érintő áfatörvény változással, valamint a fűtési szezon legfontosabb tudnivalóival. GAZDASÁGI KALAUZ

A biztonság legyen az első!

2018. november 21.

A fűtési szezon ugyan már október 15-én elkezdődött, még mindig nem késő ellenőriztetni a tüzelőberendezéseket, az égéstermék-elvezető rendszereket.

Mondja el véleményét a régió kihívásairól!

2018. november 16.

Szeretné megtudni, hogyan vélekednek a Közép-dunántúli régió szereplői a legfontosabb előttük álló feladatokról? Milyen kihívásokat látnak üzletük jövője szempontjából? Megosztaná a témával kapcsolatos gondolatait?

Jóváhagyták az új megújuló energiára és az energiahatékonyságra vonatkozó célértékeket

2018. november 15.

Az Európai Parlament jóváhagyta a megújuló energiára vonatkozó kötelező, és az energiahatékonyságra vonatkozó nem kötelező célértéket, amelyeket 2030-ig kell elérnie a tagállamoknak, és amelyek kulcsszerepet játszanak az unió éghajlatváltozást érintő vállalásainak teljesítésében. 

Csoportos hiteltanácsadás

2018. november 12.

Csoportos hiteltanácsadás a Gazdaság Házában, 2018. november 29-én (csütörtök), 14,00 órától

Indul a STAR II projekt

2018. november 10.

Az Európai Unió által finanszírozott, 2018. augusztus-2020 július között futó projekt célja az uniós adatvédelmi reform által érintett kis- és középvállalkozások (KKV) támogatása. 

Január elsejétől a NAV-nál is kötelező a cégkapu

2018. november 9.

Kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a NAV-nál jövőre a vállalkozások. Az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, ők továbbra is az ügyfélkaput, új nevén a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó (KÜNY, köznyelven ügyfélkapus) tárhelyet használhatják. 

Iparosok kaptak kitüntetést

2018. november 8.

Négy vállalkozót részesített Iparos Mester Vállalkozói Díj-ban a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.