Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázatok - Széchenyi 2020 Információk első kézből

Kamarai rendezvények

<< 2017 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526282930

HUMÁN ERŐ – A munkaerő megtartásának titkai – Konferencia

2017. április 20.

Mit szeretnének a munkavállalók és miért váltanak munkahelyet? Hogyan, milyen eszközökkel tartsuk meg munkatársainkat? Hogyan tudjuk a teljesítményt növelni, ezzel a munkaerőhiányt „belsőleg” megoldani? Milyen motivációs és munkaerő-megtartó eszközöket használnak a sikeres vállalkozások? Mennyit számít a pénz, és mennyit a többi tényező a dolgozók motiválásában?  A konferencián ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat 2017. május 9-én, kedden 9.00 órától a Gazdaság Házában.

Versenyképesség - jövőképesség

2017. február 22.

A vállalati versenyképesség, a jövőképesség érdekében a Gazdaság Házában szellemi műhelymunka
jön létre vállalatvezetők összefogása révén.

Tantárgyi keretek között nevelik majd pénzügyi tudatosságra a diákokat a szakgimnáziumok

2017. április 26.

Idén szeptembertől már minden szakgimnázium tantárgyi keretek között nevelheti diákjait pénzügyi tudatosságra - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára kedden, Budapesten a III. PénzSztár konferencián.

Érdemes még most regisztrálni!

2017. április 26.

Tudás és jelentős nyeremények a Modern Vállalkozások Programja fehérvári rendezvényén! Ipar 4.0 - a kerekasztalbeszélgetésben.  Regisztráció  

Tanulófoglalkoztatás és elszámolás

2017. április 26.

Szeretne tájékozódni a szakképzési hozzájárulás elszámolásáról? A kapcsolódó jogszabályi változásokról? Rendezvényünkön választ kaphat kérdéseire.

 

X. SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL

2017. április 25.

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók - mondta Orbán Viktor miniszterelnök április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által a Hungexpo területén szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjén.

Harmadával kevesebb folyt be adóvégrehajtásból

2017. április 21.

Újravizsgálják a behajthatatlannak minősített tartozásokat.

Az FMKIK információs- és ügyfélkapcsolati koordinátort keres

2017. április 21.

Az FMKIK információs- és ügyfélkapcsolati munkakör betöltését hirdeti meg.

Kereskedelmi nap a Gazdaság Házában

2017. április 20.

Vevőszerzés, online marketing, webshop, vásárlóelemző rendszerek a kamara által szervezett kereskedelmi nap fókuszában, 2017. május 10-én, szerdán, 13,00 órától a Gazdaság Házában. Az információt, a kapcsolatépítést is kínáljuk.

Autóipari klub ülés

2017. április 19.

Az autóipari képzésről tájékozódhatnak az érdeklődők és az érintettek az Autóipari Klub ülésén, 2017. április 27-én (csütörtök), 14.00 órától, a Gazdaság Házában. 

Fuvarozók figyelmébe! - Nyomon követik az ökológiai termékeket

2017. április 19.

Április 19-én hatályba lépett az ökológiai termékek behozatalát, a szállítmányok unión belüli mozgását pontosabban nyomon követő új uniós elektromos tanúsítási rendszer – közölte az Európai Bizottság.

 

Mélypontra csökkent a cégek száma Magyarországon

2017. április 18.

2017 első negyedévében 10 358 cégtörlés mellett csak 6 600 cégalapítás történt, ezzel 540 ezer alá csökkent a cégek száma Magyarországon. A regisztrált cégek száma utoljára 2009-ben volt ilyen alacsony.

Minisztert kap Paks

2017. április 13.

Megjelent a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszteri poszt létrehozásáról szóló kormányrendelet-módosítás szerdán a Magyar Közlönyben; a szabályozás csütörtökön lép hatályba. 

Még mindig túl sok teher rakódik a munkára

2017. április 13.

Európában Magyarországon volt a harmadik legmagasabb a foglalkoztatásra rakodó állami elvonások aránya 2016-ban, - derül ki az OECD legújabb jelentéséből.

Fejér vármegye ipara a kiegyezés korában

2017. április 12.

Az 1867. évi kiegyezés Fejér vármegyében is gazdasági fellendülést hozott. 

Innoválni közpénzből?

2017. április 12.

Sok országban, köztük Magyarországon is jelentős pályázati források érhetők el a kkv-k számára innovatív ötleteik megvalósításához. 

Kiss József Építőipari Nívódíjat alapítottak

2017. április 12.

Kiss József Építőipari Nívódíjat alapított a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. 

Iparos Mester Vállalkozói Díj

2017. április 12.

Iparos Mester Vállalkozói Díj adományozására vár javaslatokat FMKIK. 

Öko Modell verseny az Árpádban

2017. április 11.

 A Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában negyedik alkalommal került megrendezésre az Öko Modell Verseny.

A megye vállalkozói közössége támogatja az atyhai katolikus templom újjáépítését

2017. április 11.

Még ebben a hónapban elkezdődhet Székelyföldön az atyhai katolikus templom építése. Atyha településen tavaly szeptemberben villámcsapás miatt gyulladt ki az épület, amely egy óra alatt porig égett. A templom közel három évszázados történelme során ez volt a harmadik tűzvész, ezúttal azonban csupán a falak és a fedetlen torony maradt lábon.

Ingyenes informatikus-képzések indulnak

2017. április 10.

A kezdeményezéshez már 15 felsőoktatási intézmény és több informatikai vállalkozás is csatlakozott, amelynek eredményeként még ebben a hónapban ingyenes, naprakész gyakorlati tudást nyújtó képzések indulnak - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. 

Széchenyi Kártya Program, támogatott hitelek – csoportos tanácsadás

2017. április 10.

A Széchenyi Kártya Program hiteltermékeiről csoportos tanácsadás keretében kínálunk hasznos információkat a Gazdaság Házában, 2017. április 20-án (csütörtök) 14 órától. Kiemelten foglalkozunk a 0 %-os kamaton elérhető fejlesztési forrásokkal, a nyertes EU pályázatok megvalósítását elősegítő Önerő kiegészítő hitellel is. 

Új uniós adatvédelmi rendelet

2017. április 10.

- A magyar cégeknek is fel kell készülniük az Európai Unió 2018 májusában hatályba lépő Általános Adatvédelmi Rendeletére (General Data Protection Regulation, GDPR), amely a mainál sokkal szigorúbb szabályokat ír elő az adatkezelők számára, és a büntetések is jóval magasabbak lehetnek - közölte a KPMG könyvvizsgáló társaság.

Népszerűek a kamarai programok

2017. április 10.

Közel 200 program, több, mit 2200 résztvevő a mérlege a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara I. negyedévi tevékenységének. A 2016. évi kamarai rendezvények közel kilencezer résztvevőt vonzottak.

 

Az ÁSZ szerint megsértette a közbeszerzési törvényt a központi közbeszerző

2017. április 7.

 Az Állami Számvevőszék elvégezte a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 2012-2015 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. 

Az állami cégek vinnék el az uniós forrásokat

2017. április 7.

Együttműködési keretmegállapodást kötött a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. és a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. (MFK) a központi uniós forrásból finanszírozott pénzügyi eszközök fejlesztéséért, illetve a minél nagyobb számú sikeres hazai pályázat eléréséért, a céltudatos, innovatív pályázói magatartás erősítéséért - közölte az MFB.

Egy éves tesztüzemmel kötik be a NAV-hoz az online számlázást

2017. április 27.

2018. július 1-jén életbe léphet az online számlázás rendszerének éles verziója - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek nyilatkozva. A tesztidőszak egy évvel korábban, idén júliusban indul.

Ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás

2017. április 26.

Több ponton is ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás és adóhatósági gyakorlat - mondta ki szerdai ítéletében az Európai Unió Bírósága. 

Taroltak a Fejér megyei diákok a Szakma Sztáron

2017. április 26.

Két első, két második, egy harmadik és egy ötödik helyet szereztek a Fejér megyei diákok a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) budapesti döntőjén, a X. Szakma Sztár Fesztiválon. 

Pénteken zárulnak a szintvizsgák

2017. április 25.

A héten a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának pincér és szakács tanulóinak vizsgájával zárulnak a szintvizsgák.

Rendeletben szabályozzák a településképet az önkormányzatok

2017. április 21.

Szakmai továbbképzést tartott Székesfehérváron a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága. Az összejövetel résztvevői megtudták: a településkép védelméről szóló törvény új feladatot adott a települési önkormányzatoknak, 2017. október 1-ig településképi rendeletet kell alkotniuk. 

Négyből három cégvezető szerint mindennapos a korrupció

2017. április 21.

Míg a gazdaság helyzetét pozitívan ítélik meg a magyarországi cégvezetők, a korrupciós helyzettel kapcsolatban romlott a véleményük – derült ki az EY (korábban Ernst & Young) legfrissebb felméréséből. A válaszadók több mint háromnegyede úgy látja, hogy a visszaélések és a korrupció mindennaposak az üzleti életben.

A versenyképesség megőrzése a legfontosabb

2017. április 20.

A vállalatok főleg a normák emelésével védekeznek a kötelező béremelés okozta költségnövekedés ellene- derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. februári vállalati felméréséből.

Kevés az asztalos

2017. április 20.

A szakképzett munkaerő hiánya évtizedes probléma a fa- és bútoripar területén, és mára égetővé vált.

Ismét módosítanák a Munka Törvénykönyvét

2017. április 19.

A parlament gazdasági bizottsága törvénymódosító javaslatot nyújtott be kedden a “munkaidő-szervezés egyes kérdéseiről” címmel. A vállalkozásfejlesztési bizottság támogatja a javaslat részletes vitáját, a vasas szakszervezet azonban tiltakozik a tervezet azon eleme ellen, hogy a munkaidőkeret hossza a jelenlegi egy évről három évre módosuljon.

Már nem kizárólag összeszerelő üzem vagyunk

2017. április 18.

A Magyarországon jelen lévő legnagyobb járműipari vállalatok, a beszállító kis- és középvállalkozások, az utánpótlásképzésért felelős felsőoktatási intézmények és a kormányzat képviselői is a legmagasabb szinten és nagy számban képviseltették magukat a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) negyedik alkalommal megrendezett járműipari találkozóján. 

Nőtt az építőipari termelés volumene

2017. április 18.

2017 februárjában az építőipari termelés volumene 15,2%-kal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Társasházi projektek banki finanszírozási lehetőségei, CSOK alkalmazása, egyéb támogatott hitelkonstrukciók

2017. április 13.

Társasházépítés finanszírozási lehetőségeiről tájékoztatás, érintve a CSOK program keretében történő lakásvásárlásokat. Támogatott hitelkonstrukcióról - Széchényi Kártya Program - tájékoztató, konzultáció szakértővel. Vállalkozásának hasznos információt kínálunk 2017. május 4-én (csütörtökön) 14,00 órakor a Gazdaság Házában. 

Nehezen értelmezhető a hatékony és felelős gazdálkodás elve

2017. április 12.

Elkészült a Kúria közbeszerzésekkel kapcsolatos magyar ítélkezési gyakorlatról szóló jelentése.

Krisán László a BKIK új elnöke!

2017. április 12.

Nem gyakorlat a kamarai rendszerben az önálló társkamarák személyi ügyeivel foglalkozni. A kamarai tagság jogos és élénk megnyilvánulásai miatt azonban örömmel adunk hírt egy olyan változásnak, amelyik a kamarai közösség megerősítéséről szól. 

Üzletre fel!

2017. április 12.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája is otthont adott a Knowledge 2 Money Clubnak (K2M), melynek keretein belül valós pályázati projektet elemeznek a H2020 szakértők, így segítve a pályázó kkv-k sikerességét. 

Kamarai küldöttgyűlés a Gazdaság Házában

2017. április 12.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legfőbb döntéshozó szerve, a Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepel a kamara 2016. évi számadása, a 2017. évi üzleti terve és ünnepélyes keretek között átadásra kerülnek kamarai díjak is.

Megjelent az áprilisi Gazdasági Kalauz

2017. április 12.

Megjelent az áprilisi Gazdasági Kalauz, keresse a Fejér Megyei Hírlap mellékleteként!

Indulhat a papír nélküli közbeszerzés

2017. április 11.

Magyarországon elsőként indított elektronikus közbeszerzési eljárási rendszert a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Elmegy Mórról egy cég

2017. április 11.

Nyolcszáz alkalmazottat bocsát el az amerikai tulajdonú Lear Corporation Hungary Kft., miután a cég vezetése a napokban bejelentette a munkavállalóknak, hogy befejezi az autó üléshuzat-gyártó tevékenységét Magyarországon – közölte az MTI-vel a cégnél működő szakszervezet elnöke, Kozma Zsolt.

Képzési tanácsadó munkakört hirdet a kamara

2017. április 10.

A kamara munkatársat keres képzési tanácsadó munkakörbe.

 

Ügyfélfogadás rendjének változása a központi ügyfélszolgálaton

2017. április 10.

Szerdánként is egész napos nyitva tartással 8.30-tól 18 óráig várja az ügyfeleit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának székesfehérvári (Mátyás király körút 4/B.) központi ügyfélszolgálata. 

Szakmai javaslatok a számlázás NAV-hoz való "bekötéséhez"

2017. április 10.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete hétvégén kiadott közleményében javaslatokat tesz az online számlázóprogramok NAV-hoz való bekötése kapcsán. A szervezet szerint: az NGM rendelet jelenlegi adatszolgáltatási szabályai vagy kerüljenek hatályon kívül helyezésre, vagy az adatszolgáltatás teljesítettnek tekintett legyen, ha a tételes áfabevallás minden bizonylatra vonatkozik (nemcsak a 100 ezer Ft áfa feletti tartalomra)!

Az áfavisszatérítések növelték az államháztartás márciusi hiányát?

2017. április 7.

Az áfavisszatérítések csaknem 200 milliárddal növelték az államháztartás hiányát márciusban – közölte Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára. A politikus szerint az éves hiánycél teljesítése nincs veszélyben.

Vízummentesség Ukrajnának

2017. április 7.

Az Európai Parlament csütörtöki strasbourgi plenáris ülésén megszavazta az ukrán állampolgárok szabad uniós beutazását biztosító vízummentességet. A jogszabály várhatóan június 20-án lép életbe, miután az Európai Unió Tanácsa is elfogadta.