Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázatok - Széchenyi 2020 Információk első kézből

Kamarai rendezvények

<< 2017 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021222324
25
26
2728293031  

Versenyképesség - jövőképesség

2017. február 22.

A vállalati versenyképesség, a jövőképesség érdekében a Gazdaság Házában szellemi műhelymunka
jön létre vállalatvezetők összefogása révén.

Hogyan válhat sikesebbé vállalkozása - Képzés I.

Ismerje meg azokat a lehetőségeket, feltételeket, amelyekkelbeszállítói pozíciót, új megrendeléseket kaphat!Képzést indít a kamara, 2017. március 30-án, csütörtökön, 9,00 órától.

 

Folytatódnak a szintvizsgák – Frissítve

2017. március 24.

A Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának diákjai folytatják a vizsgákat március 27-én hegesztő és ipari gépész szakmákban.

Újabb adóamnesztia él fél évig

2017. március 24.

A tavaly évvégi adótörvényalkotás során, miközben egy hasonló konstrukció megszűnt, megjelent a többnyire jogellenesen megszerzett és külföldön tartott vagyonok, az úgynevezett „forró pénzek” hazahozatalának egy új lehetősége. 

Teljes körű elektronikus közbeszerzés indulhat

2017. március 24.

Az elektronikus közbeszerzés egységes felületen valósul meg Magyarországon, a rendszer próbaüzeme idén szeptemberben indul el és az ajánlattevők várhatóan októbertől férhetnek hozzá á jelentette be a Portfolio gazdasági szakportál március 23-i Uniós Források konferenciáján Csányi István, a Miniszterelnökség közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkára.

Újabb változások az elektronikus építési napló használatában - Tájékoztató fórum

Tájékoztató fórum az építési napló változásainak megismertetésére:  2017. április 4., kedd, 14,00 óra.

Ügyfélkaput nyithattak a Gazdaság Házában

2017. március 22.

Nagy érdeklődés kísérte a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság és a kamara közös programját. Az ügyfélkapu regisztrációt mintegy 50-en intézték a Gazdaság Házában, emellett a NAV tájékoztatót is tartott.

Ítélet útdíj ügyben

2017. március 22.

Az úthasználati díj megfizetésének elmulasztását a jogsértés súlya figyelembevételének mellőzésével szankcionáló magyar szabályozás ellentétes az uniós joggal - mondta ki az Európai Unió Bírósága szerdán megjelent döntésében.

Nagy terhek a kicsik nyakán

2017. március 21.

A kis cégeket sújtja a leginkább a minimálbér-emelés – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt.legújabb felméréséből. A kötelező minimálbéremelés a leginkább a könnyűiparnak okoz nehézséget, de az élelmiszeripart, a kereskedelmet és az építőipart is erősen sújtja.

Beruházási csökkentő tétel, kedvezményes étkezés

2017. március 21.

Hogyan számolhatja el az a gyakorlati képző a beruházási kiegészítő csökkentő tételt? Milyen módon teljesíthető a gyakorlati képzésben részt vevő tanuló számára biztosítandó kedvezményes étkezés 2017-ben? - megadjuk a választ.

 

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj pályázati felhívás

2017. március 20.

A díj célja, hogy bemutassa, a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és a vállalatmenedzsmentbe való integrációja hogyan járul hozzá egy szervezet küldetésének megvalósításához, növelve hatékonyságát, versenyképességét, és elismerje ennek kiváló példáit.

Új gépkocsi nem kell, de pörög a használtautó-piac

2017. március 20.

Két év alatt 13,4-ről 13,9 évre nőtt a forgalomban lévő személyautók átlagéletkora Magyarországon, és az eladásra hirdetett autók átlagéletkora is közelít a 12 évhez – hívta fel a figyelmet Fodor László, a Használtautó.hu autós portál szakértője. Hozzátette: a válság indulása óta, 2007 óta rohamosan nőtt az autópark öregedése.

Könnyebb összehasonlítani a tojás darabárát az üzletekben

2017. március 20.

Egy március 20-án, hétfőtől életbelépő rendeletmódosítás szerint a tojás egységárát jelző számértéket az eladási, darabár számértékével azonos méretben kell ezentúl feltüntetni. 

Kombinált pályázatok és kedvezményes hitelek a kkv-k fejlesztéséért

A rendezvény célja a kis- és középvállalkozói kör tájékoztatása a jelenlegi pályázati ciklusban újonnan megjelent kombinált pályázatokról és kedvezményes hitelekről. A téma kiemelt aktualitását az adja, hogy a 2020-tól kezdődő programozási időszakban várhatóan az efféle kombinált termékek, illetve kedvezményes hiteltermékek lesznek csak elérhetők a pályázati keretrendszerben a vállalkozások számára.

A buszbalesetek tanulsága: szemléletváltásra van szükség

2017. március 17.

A januári veronai buszbalesettel összefüggésben elindult a kormány internetes társadalmi konzultációja a gyermekutaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról. 

Széchenyi Kártya Program - csoportos hiteltanácsadás a Gazdaság Házában

2017. március 17.

Széchenyi Kártya Program, támogatott hitelek – csoportos tanácsadás a Gazdaság Házában, 2017. március 23-án (csütörtök) 14 órától. 

Eggyel csökkent, de még mindig sok az adó

2017. március 14.

Magyarországon a tavalyihoz képest eggyel kevesebb 59 fajta adót fizetünk. 

ADÓKLUB - 2016. év zárása, 2017. évi adóváltozások alkalmazása

2017. március 13.

Mire figyeljünk az adóév zárásánál? Hogyan alkalmazzuk a gyakorlatban az adóváltozásokat? Cégvezetők figyelmébe is ajánljuk! Gyakorlatias tájékoztató, konzultáció: 2017. április 6. (csütörtök) 9,00-11,00. Részletek

Ismét él a kamionstop

2017. március 13.

Március 1-jén ismét életbe lépett a kamionstop „tavaszi rendje” Magyarországon. A hónap első hétvégéjétől a hétvégi kamionstop megállásra kényszeríti a fuvarfeladatot teljesítő, 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveket a hazai utakon.

Egyre több készpénzt használunk

2017. március 13.

–  Magyarországon a forgalomban lévő készpénzállomány elmúlt években tapasztalt erőteljes növekedése mögött elsősorban a megtakarítási célú készpénzkereslet növekedése áll, amely elsődlegesen a csökkenő kamatkörnyezettel magyarázható. A folyamatosan csökkenő kamatok mellett olyan egyedi hatások is növelték a megtakarítási célból tartott készpénz mennyiségét, mint például a devizahiteles elszámolás során vagy az Országos Betétbiztosítási Alap által teljesített kifizetése – közölte az MNB. 

Nem zsákutca már a szakképzés

2017. március 10.

A szakképző intézmények április 7-én véglegesítik az ideiglenes felvételi rangsort, az általános felvételi eljárás április 26-án a jelentkezők értesítésével zárul - jelentette be Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. A szakképzésekre február 15-én zárul a felvételi jelentkezés, a szóbeli meghallgatások február 20-tól március 9-ig tartanak, a beiratkozások június 22-24. között lesznek.

Változások a szakképzésben

2017. március 9.

A szakképzés és felnőttképzés változásairól és a jövő kihívásairól volt szó a március 9-i fórumon, a Gazdaság Házában. Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri biztosa és Palotás József, a Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete elnöke is a kamara vendége volt. 

Súlyos uniós büntetés kartellezés miatt hat autóalkatrész-beszállítónak

2017. március 9.

Az Európai Bizottság kartellezés miatt hat, autóba szerelhető klíma és motorhűtő berendezéseket gyártó beszállító céget büntetett, összesen 155,5 millió euróra - közölte az az Európai Unió végrehajtó szerve, mondhatni kormánya.

Kamarai nyilvántartásba vétel, kamarai hozzájárulás fizetés

A Fejér megyei székhellyel rendelkező cégjegyzésre kötelezett vállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak regisztrálniuk kell a kamara által vezetett nyilvántartásba és kötelesek minden év március 31-ig 5000 Ft kamarai hozzájárulás megfizetésére.

Az év boltját keresik

2017. március 8.

Az Élelmiszer szaklap idén harmadszor hirdeti meg Az Év Boltja versenyét. 

Autóipari klub alakult Fejér megyében

2017. március 24.

Az országban egyedülálló kezdeményezésként „Autóipari klub” alakult, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara védnökségével és kilenc gazdálkodó szervezet részvételével.

Képzési tanácsadó munkakört hirdet a kamara

2017. március 24.

A kamara munkatársat keres képzési tanácsadó munkakörbe.

 

HUMÁN ERŐ – A munkaerő megtartásának titkai – Konferencia

Mit szeretnének a munkavállalók és miért váltanak munkahelyet? Hogyan, milyen eszközökkel tartsuk meg munkatársainkat? Hogyan tudjuk a teljesítményt növelni, ezzel a munkaerőhiányt „belsőleg” megoldani? Milyen motivációs és munkaerő-megtartó eszközöket használnak a sikeres vállalkozások? Mennyit számít a pénz, és mennyit a többi tényező a dolgozók motiválásában?  A konferencián ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat 2017. április 5-én, szerdán 9.00 órától a Gazdaság Házában.

Az Európai Bizottsághoz fordultak a buszosok

2017. március 24.

A VOLÁN Egyesülés megtámadja a magyar személyszállító szolgáltatókat és árufuvarozókat hátrányosan érintő osztrák szabályozást.

Szeretnénk a mobillal fizetni

2017. március 23.

A magyarok 57 százaléka szívesen fizetne a kártyája mellett a telefonjával is – derül ki a Mastercard felméréséből.

FRISSÍTVE! Nemzetgyőztes lett az Agárdi Pálinkafőzde

2017. március 22.

Húsz éremmel Nemzetgyőztes lett az Agárdi Pálinkafőzde a 2017-es Destillata nemzetközi párlatversenyen. 

Mérgező anyagok lehetnek a hamis mobilokban

2017. március 22.

A súlyos egészségügyi és adatbiztonsági rizikó mellett jelentős gazdasági károkat is okoznak a hamis okostelefonok; az Európai Unió legális piaci szereplői évente átlagosan 14 millió készülék eladásától esnek el, derült ki az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) legfrissebb jelentéséből.

Elfogadta az országgyűlés az építési törvény módosításait

2017. március 22.

A törvényjavaslattal elsősorban az egyszerű bejelentéssel építhető épületek körét tervezi ismét kiterjeszteni a jogalkotó, de egyéb fontos változások is várhatók. A törvényjavaslat egységes javaslatát 2017. március 21-én elfogadta az Országgyűlés, ezért hamarosan sor kerülhet a kihirdetésére is.

Az FMKIK információs- és ügyfélkapcsolati koordinátort keres

2017. március 21.

Az FMKIK információs- és ügyfélkapcsolati munkakör betöltését hirdeti meg.

Fejér megyei döntősök az SZKTV-n

2017. március 20.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe Fejér megyéből összesen öt diák jutott be. A tanulók a Székesfehérvási SZC Árpád Szakgimnáziumában, Szakközépiskolájában és Kollégiumában tanulnak.

Megduplázódtak az azonnali gázárak Európában

2017. március 20.

A tavaly nyárvégi 11-12 eurós megawattóránkénti árról, január elejére már 20 euró fölé emelkedett az azonnali piacon a gázár, és meg is maradt ezen a 20-22 eurós szinten. 

Jön a szupergyors internet

2017. március 20.

A Szupergyors Internet Program 2018 végéig minden magyar polgár, család és vállalkozás számára elérhetővé teszi a szupergyors internet hozzáférést – jelentette be március 18-án Kara Ákos a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

El kell számolni a beszerzésekkel

2017. március 20.

Szigorítaná az úgynevezett "konfliktus ásványok" behozatalának ellenőrzését az Európai Parlament (EP), a testület csütörtöki plenáris ülésén megszavazott rendelettervezet értelmében az importőröknek bizonyítaniuk kellene, hogy nem tapad vér a konfliktus-zónákban gyakran illegálisan bányászott kincsekhez.

Rekordmennyiségű nemzetközi szabadalmi bejelentés volt tavaly

2017. március 17.

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) 2017. március 15-én jelentette meg a tavalyi előzetes nemzetközi iparjogvédelmi adatokat. E szerint a nemzetközi szabadalmi (PCT) bejelentések száma elérte a rekordmennyiségű 233 ezret, ami 7,3%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A magyarországi bejelentők 178 nemzetközi szabadalmi bejelentést tettek, ami több mint 20%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Osztrák nagykeresztet kapott a Dunapack volt vezérhelyettese

2017. március 17.

Az Osztrák Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjének Parancsnoki fokozatát vehette át Bécsben Pataki Károly, a dunaújvárosi Dunapack Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettese. 

Okos autóút épülhet az M7-esnél

2017. március 16.

Okos gyorsforgalmi út lesz a hamarosan épülő, az M7-est és Zalaegerszeget összekötő útpálya, ami azt a célt is szolgálja, hogy a Zalaegerszeg közelében épülő új, önvezető autós tesztpálya után valós körülmények között is ki lehessen próbálni az új fejlesztéseket – jelentette be Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Autóipari Klub

2017. március 14.

Várjuk azon autóipari szakmák képviselőit, akik megosztanák egymással a szakmát érintő tapasztalataikat.

A megyében élőknek állít ki hatósági bizonyítványt a járási hivatal

2017. március 13.

A korábbi gyakorlattól eltérően megváltoztak a taj-kártya, EU-kártya, valamint a családok otthonteremtési kedvezményének, illetve otthonteremtési kamattámogatás (csok) igénybevételéhez szükséges hatósági bizonyítvány kiállítására vonatkozó illetékességi szabályok.

A kiküldetés védheti meg a külföldön munkát vállalókat

2017. március 13.

Nem biztos, hogy külföldi munka esetén megéri az egyéni vállalkozás, komoly buktatói vannak az egyéni próbálkozásnak az ilyen magánkezdeményezéseknek is – hívja fel a figyelmet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).

Főiskolások rohama a szakképzésben

2017. március 10.

A társadalombiztosítási, a bér- és a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés a legnépszerűbb a felnőttképzésben – derül ki a Perfekt OKJ-s Képzések Toplistájából.

Innoválni sikeresen

Ismerje meg innovációs tanácsadási szolgáltatásunkat, melyet díjmentesen vehet igénybe! A tanácsadás részeként objektív elemzést és cégére szabott javaslatcsomagot kap kézhez, ami segít abban, hogy vállalkozása hatékonyan és sikeresen újítsa meg folyamatait, fejlesszen új terméket vagy szolgáltatást.

Folytatódik az Otthon Melege Program

2017. március 9.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb, 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítésére.

Nincs garancia az Opel munkahelyek megőrzésére

2017. március 9.

A német kormány üdvözli ugyan, hogy a francia PSA konszern az Opel autógyártó társaság új tulajdonosaként tiszteletben tartja a munkahelyek és üzemek megőrzéséről, és a beruházások folytatásáról szóló szerződéseket és megállapodásokat, amelyek még az előző tulajdonos, az amerikai General Motors (GM) idején köttettek, az új tulajdonos azonban egyelőre nem adott garanciát munkahelyek megőrzésére.

Visszajár a NAV-tól a jogtalanul levont illeték

2017. március 8.

Évek óta megsértette az alaptörvényt az, hogy a NAV a megözvegyült bejegyzett élettársak esetén öröklési illetéket szab ki, pedig a házastársakhoz hasonló illetékmentességet kellene élvezniük az élettársaknak is – ezt írta Székely László, az az alapvető jogok biztosa egy tavaly  decemberi jelentésében.

Együtt tervezzük a szakképzés jövőjét

2017. március 8.

Hogyan alakul a szakképző iskolát végzettek iránti kereslet? Milyen a pályakezdő szakmunkások helyzete a munkaerőpiacon?