Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázatok - Széchenyi 2020 Információk első kézből

Kamarai rendezvények

<< 2017 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16
17
1819202122
23242526272829
3031     

Pályaorientációs tanácsadó munkakörbe munkatársat keresünk

2017. január 16.

 Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársat keres pályaorientációs tanácsadó munkakörbe. A munkakör azonnali kezdéssel is betölthető. Beadási határidő: 2017. január 23. (hétfő)

Hamarosan nagyvállalati képzéseket támogató pályázat jelenik meg

2017. január 16.

Megjelent társadalmi egyeztetésre a régen várt, nagyvállalati képzéseket támogató GINOP-6.1.5-16 kódjelű kiírás. A pályázat célja a vállalatok versenyképességének növelése a munkavállalók készségeinek, kompetenciáinak és foglalkoztathatóságuknak fejlesztése révén. A támogatáson keresztül a pályázat ösztönözni kívánja a nagyvállalatokat munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére.

ADÓKONFERENCIA 2017

2017. január 11.

Személyi jövedelemadó, járulékok, hozzájárulások, ART, ÁFA, KATA, KIVA - legfontosabb változások . januárjától. A nagy érdeklődésre tekintettel 2017. január 24-én, megismételjük - de már gyakorlati példákkal kibővítve -  a 2017. évi adótörvény változásokról szóló tájékoztató napot. Konzultációs lehetőséget biztosítunk.

Indul a második hét

2017. január 10.

Január második hetében is folytatódnak a Szakma Kiváló Tanulója Verseny elődöntői. Várhatóan 71 fő versenyző ad számot tudásáról. 

Nincs többé roamingdíj

2017. január 9.

Életbe lépett az Európai Bizottság méltányos használatról és a roamingdíjak eltörlésének fenntarthatóságáról szóló végrehajtási rendelete.

KKV kérdőív a REACH hatékonyságáról

2017. január 6.

A vegyi anyagok regisztrálása, értékelése, engedélyezése és korlátozásáról szóló uniós rendelet (REACH) jelenleg felülvizsgálat alatt áll annak érdekében, hogy az abban szereplő célok elérése terén való előrelépést nyomon követhessék. Az Európai Bizottság ezért konzultációt indít, hogy összegyűjtse a REACH által érintett vegyi anyagokat felhasználó gazdasági szereplők tapasztalatait.

2017 fő témái az EP-ben

A migrációs- és menekültválság kezelése, a terrorizmus elleni küzdelem, az adócsalás visszaszorítása és a digitális egységes piac is kiemelt helyen szerepel az Európai Parlament napirendjén 2017-ben. Az EP-képviselők emellett foglalkoznak az EU kibocsátás-kereskedelmi rendszerével (ETS) és a tiszta energia kérdésével is, hogy Európa megtartsa vezető szerepét a klímaváltozás elleni küzdelemben. Összefoglaltuk, hogy melyek lesznek a főbb napirendi témák a következő hónapokban.

0 %-os kamatozású fejlesztési hitelek a KKV szektor vállalkozásainak

2017. január 5.

A Széchenyi Kártya Program  kedvező feltételekkel egyedülálló pénzügyi konstrukciókat a nyújt a hazai és mikro-, kis,- és középvállalkozásoknak.

Közbeszerzési törvény változás

2017. január 2.

A Parlament elfogadta a Kbt. módosítását, amely januártól hatályos. Módosulnak az értékhatárok és a nemzeti eljárásrend szabályai, kikerül a közvetlen alvállalkozói kifizetés és változik még több részletszabály. Kamaránk 2017. február 7-én, 10,00 órai kezdettel, konzultációval egybekötött tájékoztatót szervez. 

A héa-szabályozás egyszerűsítése az online értékesítő vállalkozások számára

2016. december 28.

Az Európai Bizottság 2016. december 1-jén új szabályokat javasolt az unión belüli elektronikus kereskedelem és az online vállalkozások támogatására. Az áfát a célországban kellene majd befizetni az online értékesítés után, illetve egyszerűbbé válna az ezzel kapcsolatos ügyintézés is.

Lendület az európai innovatív vállalkozásoknak

2016. december 24.

Európában nincs hiány innovatív ötletekből és erős a vállalkozói szellem. Sok új vállalkozás azonban nem éli túl az első kritikus éveket, vagy egy harmadik országban próbál szerencsét ahelyett, hogy megpróbálná kiaknázni az 500 millió potenciális ügyfelet tömörítő uniós piacban rejlő lehetőségeket. A kezdeményezés hangsúlyt helyez arra is, hogy több támogatás jusson az innovációra a „Horizont 2020” keretprogram megreformálásával.

Februárban indulnak a szintvizsgák

2016. december 23.

A szakmát tanuló diákok első komoly megmérettetése a szintvizsga, február első tanítási napjától indul.

Új célkitűzések a megyei koncepcióban

2016. december 23.

Új feladatokat és célkitűzéseket meghatározva állította össze a 2018-ig tartó időszakra vonatkozó megyei szakképzés-fejlesztési koncepciót a Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB). 

Tegye hatékonyabbá vállalkozását!

2016. december 21.

Már januárban versenyelőnyre, szakmai üzleti kapcsolatokra és hatékonyságjavulásra tehet szert. Kezdje az évet az országosan is sikeres Modern Vállalkozások Programjának rendezvényén! Várjuk a vállalat- és intézményvezetőket 2017. január 17-én (kedd), 10.00 órától, a Székesfehérváron, a Gazdaság Házában. Regisztráció

Negyedszázados az új Videoton

2016. december 21.

1991. december 5-én, a Videoton Oktatási Központban zajlott le az a versenytárgyalás, amihez az új Videoton születése köthető. Nem valószínű, hogy létezett olyan személy – beleértve ebbe az új tulajdonosokat is –, aki akkor el tudta volna képzelni, hogy 25 év múlva a Videoton lesz az ország legtőkeerősebb hazai magántulajdonú cége.

Képzési tanácsadó munkakört hirdet a kamara

2017. január 16.

Képzési tanácsadó munkakörbe keres munkatársat a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A munkakör azonnali kezdéssel is betölthető. A pályázatok beadási határideje: 2017. január 23. (hétfő). A teljes pályázati kiírás a csatolt dokumentumban érhető el.

Kedvező üzleti helyzet, változatlan várakozások

2017. január 13.

2016 októberében került sor ismét az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) vállalati konjunktúravizsgálatára. Az elemzés az eredményeket összegzi úgy, hogy a válaszoló vállalatok mintája reprezentatívnak tekinthető gazdasági ág, régió és a foglalkoztatottak száma szerint.

Nagy áramfogyasztók, üzemek figyelmébe!

2017. január 10.

Változott az energiahatékonyságról szóló törvény. A változás szerint - energiafelhasználási átlaguk szerint - energetikai szakreferens igénybevételére kötelezettek egyes gazdálkodó szervezetek. 

Intézze adóügyeit egyszerűen!

2017. január 9.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal célja, hogy minél több állampolgár a lehető legkevesebb adminisztrációval és utánjárással, egyszerűen intézhesse adóügyeit, különös tekintettel a mintegy négy és félmillió embert érintő személyijövedelemadó-bevallásra.

A határidő 2017. január 20 - Érintheti Önt is!

Az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi Rendszerének (EU ETS) hatálya alá tartozó hazai létesítményeknek minden év január 20-ig szükséges adatszolgáltatást benyújtania a Nemzetgazdasági Minisztérium részére a működésükben a tárgyévet megelőzően bekövetkezett azon jelentős változásokról, amelyekből kifolyólag módosítani szükséges a korábbiakban a részükre térítésmentes kiosztásra megállapított kibocsátási egységmennyiséget.

Januártól Málta vette át az Unió soros elnökségét

2017. január 1-jétől június végéig Málta vette át az Unió soros elnöki tisztét Szlovákiától, majd júliusban Észtországnak adja tovább a tisztséget. Az unióhoz 2004-ben csatlakozó Málta először látja el a félévente tagállamról tagállamra szálló tisztet.

Elindultak a 2017-es Szakma Kiváló Tanulója Verseny elődöntői

2017. január 6.

2017. január 3-án, idén tizedik alkalommal vette kezdetét a már hagyományos Szakma Kiváló Tanulója Verseny elődöntője. 

Megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

2017. január 4.

A 378/2016. (XII. 2.) Kormányrendelet értelmében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnt, fogyasztói panaszokkal a járási hivatalokhoz lehet fordulni ezután.

Tessék választani! - Ízelítő programjainkból

Fókuszban az elkövetkező időszakban a versenyképesség, a szomszédos országok üzleti közösségével kétoldalú kapcsolatépítés és befektetési lehetőségek feltérképezése.

Növekvő uniós e-kereskedelem

2016. december 27.

Az Európai Bizottság legfrissebb jelentése megerősíti az e-kereskedelem növekvő jelentőségét, valamint azonosítja azokat az üzleti gyakorlatokat, amelyek korlátozzák az online versenyt. A jelentés megállapítja, hogy az Unióban lakó felnőttek több mint fele – egyes tagállamokban tíz felnőttből nyolc – vásárolt 2015-ben fogyasztási cikkeket vagy szolgáltatásokat az interneten keresztül.

2017. január 1-jétől tíz új tevékenységi körben lesz kötelező pénztárgépet használni

2016. december 23.

Az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett tevékenységi kör vállalkozói kizárólag online pénztárgéppel állíthatnak ki nyugtát.

Januárban indulnak az SZKTV versenyek

2016. december 23.

2017. január 3-án, idén tizedik alkalommal veszi kezdetét a már hagyományos Szakma Kiváló Tanulója Verseny elődöntője. Összesen 40 szakmában, Fejér megyében pedig 24 szakmában mérik össze tudásukat a jelentkezők. 

Széchenyi Kártya a Kkv. vállalkozások legnépszerűbb állami támogatású hitelprogramja

2016. december 21.

2017-ben is a program a vállalkozások teljes hiteligényére megoldási lehetőségeket kínál (folyószámlahitel, forgóeszköz hitel, és fejlesztési hitel több formában).  Az újabb uniós források várható dömpingje növeli a népszerűségét az önerőt kiegészítő és a támogatást megelőlegező hiteltermékeknek. 

Karácsonyi vásárlás – erre vigyázzunk!

2016. december 21.

Mit tehet akkor, ha nem a várt ajándékot kapta karácsonyra? Kedvenc könyvével két példányban lepték meg, vagy a nagymama által ajándékozott pulóver nem megfelelő méretű, színű? Mire kell ügyelnie még az ünnepi időszakban, mihez van joga csere esetén?

Mesterek generációit köszöntötte a kamara

2016. december 21.

A közelmúltban vehette át ünnepélyes keretek között a Fejér Megyei Kormányhivatal dísztermében 14 fő új mester a mesteroklevelét. Ezzel egy időben 28 fő „veterán” vállalkozót tüntetett ki a kamara az Iparos Mester Vállalkozói Díjjal.