Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Idén is megjelenik a Gazdasági Értéktár

2018. október 1.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén decemberben is kiadja "GAZDASÁGI KÖRKÉP FEJÉR MEGYE GAZDASÁGI ÉRTÉKTÁRA" c. kiadványát. A tavalyi kiadvány az alábbi linken érhető el: GAZDASÁGI KÖRKÉP 2017.

Megjelent a Gazdasági Körkép 2018. kiadvány

2018. december 12.

Megjelent a "Gazdasági Körkép 2018" címet viselő értéktár, melyet a kamara székházában tartott Gazdasági Fórum keretében mutattak be.  GAZDASÁGI KÖRKÉP 2018

Az etikus magatartás érték

2018. december 12.

„Etikus Vállalat Díj”-at és „Etikus Vállalkozó Díj”-at alapított a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Idén négy elismerést adott át.

Kézművesek a változó időben

2018. december 12.

- A századok óta használatos kézműves szavunk a szakmai nyelv legszebb és legtalálóbb kifejezései közé tartozik. Hiszen azonnal érzékelhetővé teszi, hogy ez esetben mifajta tevékenységről, illetve az azt végző, alkotó személyről van szó - kezdte Dr. Gelencsér József jogász, néprajzkutató a kézművesség nyomában. 

Díjat nyert a fehérvári ásványvíz

2018. december 12.

Elnyerte a „Legjobb ásványvíz” elismerést a székesfehérvári Alba Mineral Kft. Aqua Mathias ásványvize. 

„Fogyasztói böjt-nap” a Gazdaság Házában

2018. december 12.

A „Ne vásárolj semmit!” kezdeményezéshez kapcsolódva, száznál is több diáknak kínált a környezettudatosság jegyében programokat a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.

Jövőre adókártyával váltható ki a horgászengedély

2018. december 7.

2019-től bővül az adóigazolvánnyal intézendő ügyek köre, például már a jövő évi horgászkártya kiváltásához is szükség van az adóazonosító jelet igazoló okmányra. A munkavállalással, ingatlan- vagy gépjármű-adásvétellel kapcsolatos ügyintézés már most sem lehetséges adókártya nélkül a kormányablakban, az ügyvédnél vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain.

Adókonferencia január 15-én

2018. december 6.

2019. évi adójogi jogszabály változások kapcsán konferenciát szervez a kamara a NAV szakértőinek közreműködésével. Szó lesz többek között az ÁFA, a járulék, a TAO, SZJA, ART, KATA stb. január 1-től hatályos szabályozásáról. 

Ügyfélfogadás rendjének változása

2018. november 28.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága ügyfélszolgálatainak ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint változik 2018. november 30-án és december 1-jén.

 

Magyar Innovációs Nagydíj pályázat 2018-ban is

2018. november 22.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Megjelent a decemberi Gazdasági Kalauz

2018. december 12.

Megjelent a decemberi Gazdasági Kalauz, benne Dr. Gelencsér József jogász, néprajzkutató kézművességről szóló írásával. GAZDASÁGI KALAUZ

Megőrzendő érték

2018. december 12.

A legfontosabb társadalmi partnerek és vállalkozók jelenlétében mutatja be a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fejér megye gazdasági értéktárát, a Gazdasági Körkép 2018. kiadványát. 

GDPR a gyakorlatban – Ne csak ismerje, működtesse helyesen!

2018. december 12.

Sok még a megválaszolatlan kérdés? Tisztázzuk szakértőink segítségével!  GDPR tréning a Gazdaság Házában 2019. január 29-én, kedden 9.00 - 16.00 óráig. Főbb témakörök: Elszámoltathatóság – bizonyítékképzés; incidens menedzsment; egy büntetés tanulságai; a rossz gyakorlat nem csak egyszer, hanem többször is fájhat; nemcsak büntetés van, hanem kártérítési kötelezettség is;  jó gyakorlatok.

Karácsonyi köszöntő - Isten Fiának születése a legnagyobb ajándék az ember számára

2018. december 12.

Isten úgy szerette az embert, hogy egyszülött Fiát adta érte. Eljött közénk, vállalta az emberi életet, annak minden pillanatával, mozzanatával, stádiumával az egész emberi életet. Mindenben hasonló lett hozzánk, a bűnt kivéve.

Amit a gázenergiáról tudni érdemes

2018. december 12.

Biztosan állíthatjuk, hogy ma gázenergia nélkül az ország gazdasága működésképtelen lenne.

Fogyasztóvédelemről a Gazdaság Házában

2018. december 10.

A karácsony előtti vásárlást érintő problémák elkerülése, megelőzése volt a témája annak a fórumnak, amelyet a kamra és a Kormányhivatal közösen szervezett a Gazdaság Házában. 

Lejárt diákigazolványok

2018. december 7.

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. 

Térítésmentes tanácsadás fejlődni kész vállalkozásoknak

Nehézségei vannak az üzleti tervvel, nem tudja, hogyan fogjon hozzá, vagy szeretné tudni, jó úton jár-e? A vállalkozása kontrollingjában lenne szükséged segítségre? Jelentkezzen konzultációra, tegye fel kérdéseit és kifejezetten az Ön cégére specializáltan kaphat segítséget az INPUT program keretében!

Változás a NAV ügyfélszolgálati irodáiban

2018. november 27.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága bicskei, dunaújvárosi és sárbogárdi ügyfélszolgálatán 2018. december 1-jétől változik a nyitvatartási idő. 

Simon István – Üzleti Etikai Díj 2018. elismerésben részesült

2018. november 22.

Simon István vállalkozása rangos díjat nyert, viselheti az Üzleti Etikus Vállalat jelzőt. 19. alkalommal adták át László Ervin professzor Budapest Klub alapító elnöke, világhírű filozófus, író, számos akadémia tagja és Demcsák Mária Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője által alapított Üzleti Etikai Díjat. 2018-ban Üzleti Etikai Díjazott lett Simon István egyéni vállalkozó, Simon Cégcsoport, Kőszárhegy.