Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

MEGHOSSZABBÍTVA! Munkatársat keresünk

2019. június 4.

Információszolgálatos pozícióra keres munkatársat a Kamara a Gazdaság Házába. Fő feladatok: ügyfelek fogadása, szakreferensekhez irányítása; tájékoztatás kamarai szolgáltatásokról, programokról; információszolgálaton (recepción) végzendő adminisztratív feladatok ellátása (e-mailek, telefonok, postai küldemények kezelése).

Egyetemi kitüntetéseket adott át a PPKE rektora

2019. június 19.

Pázmány-plakettel tüntették ki Radetzky Jenőt, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét. 

Az alapoktól kell újjáépíteni a rendszert

2019. június 19.

Az építőipar sok éve, sok sebből vérzik – vélekedik Puska József, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Építőipari tagozatának elnöke, akivel a május 31-ei Építőipari fórum apropóján beszélgettünk.

Megjelent a júniusi Gazdasági Kalauz

2019. június 19.

A Gazdasági Kalauz júniusi számának témái: közösségi és gazdasági kapcsolatok, változó pályázati rendszerek, Bolyai-díj és kamarai kitüntetettek. Az újság itt érhető el: Gazdasági Kalauz

Környezetvédelmi termékdíj asszisztens - tanúsítványt adó 2 napos képzés

2019. június 17.

A képzésen részletesen bemutatásra kerül  a termékdíjköteles termékek meghatározásához szükséges áruosztályozási szabályok, valamint a termékdíj-kötelezettséggel kapcsolatos teendők és az adózási feladatok elvégzéséhez szükséges jogszabályi előírások. Időpont: 2019. június 25-26. (kedd-szerda) 9.00 - 16.00 óráig. A képzés vizsgával zárul.

Ajánljon Ön is egy kiváló szakembert!

2019. június 17.

2019. szeptember 30-ig vár javaslatokat az FMKIK a Kiváló Szakember Díj adományozására, a példaértékű és kiváló szakmai tevékenység elismerésére.

Tudnivalók a nyári diákmunkáról

2019. június 13.

A nyári diákmunkával kapcsolatos tudnivalókról a Pénzügyminisztérium készített összefoglalót. 

Fuvarozók figyelem!

2019. június 12.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium előreláthatólag 2019 szeptemberéig nem tud GEN2-es kártyákat kiadni, ezért a következő 3-4 hónapban lejáró kártyákat 2019. június 15. előtt meg kell újítani. A fuvarozók haladéktalanul ellenőrizzék a foglalkoztatott gépkocsivezetők digitális tachográfkártyáinak érvényességi idejét!

 

 

Nyári ügyfélfogadási rend

Ezúton értesítjük a tisztelt Vállalkozókat és a Gazdaság Házában ügyeket intézőket, hogy a nyári időszakban (augusztus 30-ig) az ügyfélfgadási rend az alábbiak szerint alakul:

Csoportos hiteltanácsadás

2019. június 7.

Fejlesztésekhez támogatott források - csoportos tanácsadás a Gazdaság Házában, 2019. június 20-án (csütörtök), 14,00 órától.

Kamarai hozzájárulás: március 31-ig fizetendő

2019. március 31-ig kellett az ötezer forintos kamarai hozzájárulást megfizetni az FMKIK-nál nyilvántartásba vett gazdálkodó szervezeteknek. A fizetéssel elmaradt gazdálkodóknak felszólítást küldött ki a kamara. A hozzájárulás meg nem fizetése adók módjára behajtható köztartozásnak minősül, amelyet az állami adóhatóságnak kell beszednie.

A közösség ereje határon innen és túl

2019. június 19.

A PLATO kis- és középvállalkozói klub szakmai találkozójára Erdélyben, a június elején megrendezett Duna-nap alkalmával került sor.

„A mai kor emberének feszítő kérdéseket ad”

2019. június 19.

Barabási Albert-László, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja vette át idén a Bolyai János Alkotói Díjat. A díjat 1998-ban, magántőkéből, üzletemberek hozták létre, az alapítók között volt Karsai Béla, a Karsai Holding Zrt. elnöke is.

A közösség erősödésének éve

2019. június 19.

A kamara közösségteremtő munkája hozzájárul a megye vállalkozásainak sikeréhez – fogalmazták meg többen a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 23-án tartott küldöttgyűlésén, melynek keretein belül kamarai díjakat is átadtak.

Iparos mesterek díja

2019. június 17.

2019. szeptember 30-ig vár javaslatokat az FMKIK az Iparos Mester Vállalkozói Díj adományozására.

Google digital workshop 3x4

2019. június 14.

Gyors és gyakorlati képzés az online marketingről a Gazdaság Házában 2019. június 18, 25 és július 1. napokon. A részvétel térítésmentes. Bővebben, online jelentkezés

Munkavégzés hőségben?

2019. június 13.

2019. június 12-től június 16-ig harmadfokú hőségriasztást rendeltek el, a Pénzügyminisztérium a hőségben végzett munka veszélyeiről és megelőző intézkedéseikről rövid összefoglalót készített., mely az alábbi linken érhető el: ÖSSZEFOGLALÓ

 

 

Gyakorlati oktatók vették át tanúsítványukat

2019. június 12.

Gyakorlati oktató tanúsítványok ünnepélyes átadására került sor a Gazdaság Házában. A kamarai gyakorlati oktató képzésben közel százhúsz fő sikeresen vizsgázott. 

Diákként dolgozni

2019. június 7.

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

Adminisztrációs könnyítés exportőröknek

2019. június 5.

Korábban az exportőröknek a finanszírozáshoz, vagy biztosításhoz minden egyes export szállításról származási bizonyítványt kellett a bankhoz vagy biztosítóhoz benyújtania. Most már megvan az a lehetőség, ha ugyanazt az árut szállítja ismétlődően ugyanannak a vevőnek, elég egyszer, az első szállításkor származási bizonyítványt benyújtania.