Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222324
25
262728
293031    

Álláslehetőség a kamarában

2016. augusztus 2.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vizsgadelegálási szakadminisztrátor munkakörbe állást hirdet, mely azonnali kezdéssel is betölthető.

A munkakör moduláris és komplex szakmai- és záróvizsgák elnöki és tagi vizsgadelegálásával kapcsolatos feladatok ellátását jelenti, illetve általában a vizsgadelegáláshoz kapcsolódó kamarai feladatok elvégzését.

A munkakör jellegéről és a jelentkezés feltételeiről részletesen az alábbiakban olvashat. 

ADÓKONFERENCIA - 2016. évközi változások- 2016. október 4.

2016. augusztus 23.

Az évközi adóváltozásokról szóló tájékoztatót megismételjük 2016. október 4-én. Immár konferencia keretében, részletesen a témákról: SZJA, járulékok, SZOCHO, ART, KATA, TAO, ÁFA, online pénztárgép, illeték, energiaadó, termékdíj.

Telefonhálózat karbantartás augusztus 25-én

2016. augusztus 22.

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy szolgáltatói műszaki karbantartás miatt, 2016. augusztus 25-én, csütörtökön napközben, a telefonszolgáltatás akadozhat illetve szünetelhet. A munkálatok alatt a működésben több órás kiesés várható, bizonyos időszakokban nem tudunk fogadni és kezdeményezni telefonhívásokat. Megértésüket köszönjük. 

Figyelmeztetés feltalálóknak, védjegyeztetőknek!

Több milliós károkat is okozhatnak a „szabadalmi és védjegy iroda látszatát, illetve szabadalmi ügyvivői végzettség látszatát keltő szolgáltatók” – figyelmeztet a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara.

Európai Parlament: a következő hat hónap fő témái

Migráció, terrorizmus, adóügyek, környezetvédelem, egységes piac – ezek az Európai Parlament fő napirendi pontjai a következő hat hónapban.

Mestervizsga Elnökök Továbbképzése!

2016. augusztus 17.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a mestervizsga elnökök számára továbbképzést tart a mesterképzéshez tartozó szabályozások változásáról.

Ezermester tábor

2016. augusztus 17.

Huszonöt diák táborozott a kamara pályaorientációt segítő Ezermester táborában, a tanévzárás után júniusban. 

Vállalkozókat érintő szabályváltozások!

2016. augusztus 17.

Számos, vállalkozókat érintő szabályváltozás lépett vagy lép életbe a közeljövőben.

„Jó közösség tagjaként tevékenykedhetek”

2016. augusztus 17.

Hajnal Józsefné az FMKIK megalakulása óta tevékenyen szerepet vállal a gazdálkodók érdekéit képviselő kamarai munkában. Ellenőrző Bizottsági elnökként is évek óta tevékenykedik, a 2016-os kamarai választások során újabb négy évre kapott megbízást bizottsági elnökként. 

Legyen az Ön cége is 21. századi!

2016. augusztus 17.

Mikro-, kis- és középvállalkozásokat várunk a "Modern vállalkozások programja - Vállalkozz digitálisan" elnevezésű rendezvényre, 2016. szeptember 29-én (csütörtök) 10.00 órától a Gazdaság Házába.

Javaslatokat vár a kamara

2016. augusztus 17.

Iparos Mester Vállalkozói Díj adományozására vár javaslatokat az FMKIK. Több szakmában jelölhetők a vállalkozók.

Nagy utazás! - Kik szervezik a nyaralásunkat? - Piaci körkép az utazásszervezőkről

Nyáron sokak számára jön el a pihenés, nyaralás ideje. Ki ne szeretne minden problémáról elfeledkezni? Ám ilyenkor sem árt az óvatosság – például az utazásszervező cég kiválasztásánál.

Változások az amerikai élelmiszerbiztonsági előírásokban

Új címkézési szabályozás, élelmiszerbiztonsági terv készítés, regisztráció megújítás. 

Több mint félmillió gazdálkodót minősített a NAV

2016. augusztus 15.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a második negyedévben is minősítette a cégjegyzékbe bejegyzett és áfa-regisztrált adóalanyokat. 

Egymilliárd forinttal megemelték az otthon melege program hűtő- és fagyasztógépcserére szánt keretösszeget

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az otthon melege program hűtő- és fagyasztógép csere legutóbbi lezárt pályázatának 500 millió forint eredeti keretét 1 milliárd forinttal 1,5 milliárd forintra emelte.

 

Vámmal kapcsolatos változtatások!

2016. augusztus 24.

Az autonóm vámfelfüggesztések és vámkontingensek igénylésére, módosítására vonatkozó ismertető elérhető.

Széchenyi Kártya, mikrohitel – csoportos hiteltanácsadás

2016. augusztus 23.

Széchenyi Kártya Program – Agrár Széchenyi Kártya. Kamatmentes és kedvezményes kamatozású hitelek. Mikor melyik forrásból finanszírozzuk hitelcélunkat? Vállalkozásra szabott tanácsadás, konzultáció, a hitelcél figyelembe vételével 2016. szeptember 15-én, csütörtökön 14,00 órakor a Gazdaság Házában. 

Újabb változások az elektronikus építési napló használatában?- gyakorlati oktatás a Gazdaság Házában

Az elektronikus építési napló használatában újabb változások történtek a nyáron. Ezek megismertetése céljából gyakorlati képzést szervez a kamara, saját laptop használattal 2016. szeptember 15-én, csütörtökön, 14,00 órától a Gazdaság Házában.

A V4-ek közül csak a csehek innovatívabbak nálunk

2016. augusztus 18.

Magyarország két helyet előre lépve a 33. helyen áll azon a globális innovációs listán, amelyet az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete, a WIPO állított össze.

Iskolakezdési támogatás a munkahelyeken

Az iskolakezdési támogatás béren kívüli juttatás, amit a szülők tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására használhatnak fel. A támogatást – papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott – 2016. július 3-tól december 31-ig beváltható – utalvány formájában kaphatják azok, akiknek gyermeke közoktatási intézményben tanul.

Iskolakezdési támogatás a munkahelyeken

2016. augusztus 17.

Az iskolakezdési támogatás béren kívüli juttatás, amit a szülők tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására használhatnak fel. A támogatást – papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott – 2016. július 3-tól december 31-ig beváltható – utalvány formájában kaphatják azok, akiknek gyermeke közoktatási intézményben tanul.

Tessék választani!

2016. augusztus 17.

Több üzleti-gazdasági esemény, nemzetközi üzletember-találkozó, konferencia, innovációs rendezvény, képzés szerepel a kamara Enterprise Europe Network regionális irodájának programajánlatban. 

Fontos az etikus viselkedés

2016. augusztus 17.

Kelemen Csaba 2016 májusától vette át az FMKIK Etikai Bizottságának elnöki posztját. Munkája során törekszik arra, hogy minden kamarai tag az etikus viselkedés ismérvei alapján végezze munkáját.

23 új cégvezető a kamarai küldött testületben

2016. augusztus 17.

23 cégvezető első alkalommal kapott lehetőséget szerepvállalásra a gazdasági önkormányzat legfőbb döntéshozó szervében, az FMKIK küldött testületében.

Megjelent az augusztusi Gazdasági Kalauz

2016. augusztus 17.

Az augusztusi lapszámban olvashatja az új kamarai küldöttek ars poeticáját, tájékozódhat a vállalkozókat érintő legfontosabb szabályváltozásokról, exportprogramokról.

Az augusztusi Gazdasági Kalauzt keresse a Fejér Megyei Hírlap mellékleteként.

Új menetrend a készségek fejlesztésére

2016. augusztus 16.

Az Európai Bizottság új, átfogó készségfejlesztési programot (New Skills Agenda) fogadott el. A kezdeményezés azt hivatott biztosítani, hogy az emberek fiatal koruktól kezdve a készségek széles skáláját sajátítsák el, illetve hogy a lehető legjobban kamatoztatni lehessen az európai humántőkét. A program célja az, hogy az előmozdítsa a foglalkoztathatóságot, a versenyképességet és a gazdasági növekedést az európai kontinensen

Így ellenőrizhetik a vállalkozások üzleti partnereiket a NAV-nál

Megbízható adatokhoz lehet-e jutni az adóhatóságtól arról, hogy egy adott munkáltató adott esetben hány munkavállalót foglalkoztat?

Változott a kiküldetés fogalma

2016. augusztus 15.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi törvény (a továbbiakban: Szja tv.) 3. § 11. pontjában 2016. augusztus 1-jétől módosult a kiküldetés (kirendelés) fogalmi meghatározása az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló 2016. június 15-én kihirdetett 2016. évi LXVI. törvény 1. § (1) bekezdése alapján.

Magyar Népdal Napja

2016. augusztus 11.

Kézműves és termelői vásár, hungarikum udvar is várja az érdeklődőket a Magyar Népdal Napja rendezvényen Martonvásáron, 2016. szeptember 10-11-én.

 

 

 

 

Megalakult a Visegrádi Szabadalmi Intézet

Megalakult a Visegrádi Szabadalmi Intézet, mint nemzetközi kutatási és elővizsgálati szerv, kezdte meg működését. Az intézet a közép-európai régió feltalálói számára költséghatékony lehetőséget nyújt az oltalmi rendszer eléréséhez, a kutatási és elővizsgálati eredmények gyors kihasználásához.