Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázatok - Széchenyi 2020 Információk első kézből

Kamarai rendezvények

<< 2016 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
171819202122
23
24252627282930
31      

Osztrák-Magyar Gazdasági Fórum

Osztrák piacra jutási lehetőségek, munkaerőhelyzet és a szakképzés aktuális kérdései első kézből, a magyar és osztrák gazdaságpolitika felkészült szereplőitől, 2016. október 28-án pénteken 10.00 órától. Várjuk az érdeklődők jelentkezését az Osztrák-Magyar Gazdasági Fórumra. 

Széchenyi Kártya Program – támogatott hitelek

2016. október 21.

Széchenyi Kártya Program keretében igénybe vehető támogatott hiteltermékek feltételeiről, az igénylés lehetőségéről, továbbá a mikro hitelekről csoportos tanácsadás keretében kínálunk hasznos információt 2016. október 27-én (csütörtökön) 14 h-kor a Gazdaság Házában.

A Széchenyi Kártya Program azonnal reagál a piaci igényekre

2016. október 19.

Mostantól a vállalkozások már 50 millió forint maximális összegben igényelhetnek Széchenyi Forgóeszközhitelt, a fagykárral érintett agrárvállalkozások pedig még több településen juthatnak költségmentes hitelhez a Széchenyi Kártya Program keretében – jelentette be Krisán László, a Programot működtető KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. 

Martonvásáron is digitálisan

2016. október 18.

A térség meghatározó vállalkozói, közel ötven kis- és középvállalkozás érdeklődött a legújabb digitális technológiákat is bemutató „Vállalkozz digitálisan” projektrendezvény iránt. A cégek digitális helyzetének javítását célzó programsorozat martonvásári állomása – összesen – közel száz fő részvételével zajlott. Dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere is tiszteletét tette a programon.

 

Iparkodjunk Gyerekek Vetélkedő Döntősei!

2016. október 15.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamra által meghirdetett „III. Iparkodjunk gyerekek!” szakmaismereti vetélkedőre 37 csapat küldte vissza a II. Forduló feladatát, a prezentációs szakma bemutatót. 

33 éve folyamatosan a piacon

2016. október 12.

A megyében már több cég is megemlékezett fennállásának sokadik évfordulójáról. Idén a székesfehérvári Lászlóvill Kft. ünnepelt, immár megalakulásának 33. jubileumát.  

Pályázzon a Szakképzés Díjra!

2016. október 12.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) meghirdette a Szakképzés Díj 2017 pályázatot. Versenyezni több kategóriában lehet. 

Gazdálkodói fórumot tartott az MFKB

2016. október 12.

Két, a régióban egyedülálló hiányszakmát is oktató Veszprémi SZC Ipari Szakközépiskolája mutatkozott be az MFKB gazdálkodói fórum keretében. 

Iparkodjatok, gyerekek!

2016. október 12.

A korábbi nagy sikerre való tekintettel az FMKIK idén is meghirdeti, a „III. Iparkodjunk, gyerekek!” többfordulós szakmaismereti vetélkedőt. Szeptember 22-ig lehetett regisztrálni a játékra.  

Fejér megyei képviselet Brüsszelben

2016. október 12.

Dr. Karsai Béla, a Karsai Holding Zrt. elnöke, az FMKIK alelnöke képviseli a megye gazdaságát a Vállalkozók Európai Parlamentje 2016 rendezvényen, Brüsszelben. 

Küldöttjeink mondták

2016. október 12.

Az FMKIKnála2016. évi kamarai választásokon 110 küldött kapott megbízatástagazdasági önkormányzat legfőbb döntéshozó szervé- be. 23-an először kaptak lehetőséget a küldöttgyűlésben. Új küldötteket kérdeztünk, miért érezték fontosnak a kamarai szerepvállalást, milyen szerepet kívánnak vállalni a kamara életében?

Kézműveseket díjaztak

2016. október 12.

Három Fejér megyei kézműves alkotását is díjazták a Magyar Kézműves Remek 2016 pályázaton. Az átadó ünnepségre Debrecenben, a Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében programsorozat keretein belül került sor. 

Konzultáció a gépjárművezető nélkül bérelt járművek használatáról

2016. október 12.

Az Európai Bizottság jelenleg végzi a gépjárművezető nélkül bérelt járművek használatára vonatkozó 2006/1/EK irányelv felülvizsgálatát. Ehhez kapcsolódóan két konzultáció keretében várják az érintett vállalkozások tapasztalatait: egyrészt olyan vállalkozások részvételére számítanak, akik bérelt tehergépjárműveket használnak tevékenységük során, másrészt személyszállítással foglalkozó vállalkozások véleményét szeretnék megismerni.

Kedvezményes hitelek, Széchenyi Kártya, társasházépítés finanszírozás

2016. október 11.

Kedvezményes hitellehetőségek vállalkozások számára. Társasházépítés finanszírozási lehetőségei, kiemelten a CSOK programnál. Széchenyi Kártya termékek, mikrohitel a kamaránál. Tájékoztató, konzultáció szakértővel. Vállalkozásának hasznos információt kínálunk 2016. október 20-án (csütörtökön) 14,00 órakor a Gazdaság Házában. 

Üzletfejlesztési fórum Tapolcán október 20-án

2016. október 7.

Házhoz visszük szolgáltatásainkat! Kérdezze a szakértőket pénzügyi megoldásokról, finanszírozási lehetőségekről, konkrét üzleti partnerekről a Fejér és a Veszprém megyei kamarák által szervezett fórumon, 2016. október 20-án (csütörtökön) 9,00 órától.

Bicskére visszük az információt november 11-én

2016. október 21.

Kamaránk vállalkozás-fejlesztési programsorozata keretében Bicskén szervez üzletfejlesztési fórumot, személyre-, vállalkozásra szabott tanácsadást. Pályázatokról, üzletfejlesztésről, kedvezményes forrásokról tájékoztató és konzultáció 2016. november 11-én, pénteken, 10,00 órától Bicskén, a Petőfi Művelődési Központban. 

Mestermunkák kiállítása a Gazdaság Házában - meghívó

2016. október 21.

Pincér és szakács mesterjelöltek mutatják be díszmunkáikat 2016. október 26-án a Gazdaság Házában. A mestermunkák megtekintésére lehetőséget biztosít a kamara a szakmai érdeklődőknek, családtagoknak egyaránt.

 

Vállalkozz digitálisan! - Mór

2016. október 18.

Tisztelettel meghívjuk a vállalkozásokat a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napjára, Mórra. iPad-et nyerhet, aki regisztrál és részt vesz a Modern Vállalkozások Programjának rendezvényén!

INDUL AZ MKIK GVI 2016. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el. A kitöltött kérdőíveket 2016. október 28-ig várjuk!

A diplomától még senki nem válik mérnökké

2016. október 12.

A villamosság szakma bűvöletében nőtt fel. László Zoltán, a Lászlóvill Kft. – ma már – ügyvezetője számára egyértelmű volt, hogy ha eljön az ideje, követve édesapja példáját, csakis a villamossággal kapcsolatos pályát választ.

Üzemlátogatásokkal a pályaválasztásért

2016. október 12.

A kamara üzemlátogatásokkal biztosít lehetőséget a szakmák megismerésére, a pályaválasztás előtt álló diákok és pedagógusaik számára.

 

Pályaválasztási Kiállítás

2016. október 12.

A Fejér Megyei Kormányhivatal ebben az évben is megrendezi a Pályaválasztási Kiállítást, mely október 28-án 9:00-16:00-ig és október 29-én 9:00-12:00-ig kerül megrendezésre Székesfehérváron. A kiállítás helyszíne: Székesfehérvár Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Megyei Telephelye, Székesfehérvár, Seregélyesi út 123. ( volt Türr István Képző és Kutató Intézet). 2016.november 08-án Dunaújvárosban a Dunaújvárosi Egyetem  ad otthont a kiállításnak.

Díjazzuk a mestereket, szakembereket!

2016. október 12.

November 9-én (szerda) 14.00 órától, a Kormányhivatal dísztermében kerül sor a mesteravató ünnepségre és két, FMKIK által alapított díj – Iparos Mester Vállalkozói Díj és gróf Zichy Jenő Szakképzés Díj – átadására is. 

A gazdaságépítés sarökköve

Enterprise Europe Network néven nemzetközi hálózati iroda működik a Gazdaság Házában, „brüsszeli” forrással. 

Ön innovatív? Mérje fel!

2016. október 12.

Vállalkozásoknak kínálunk innovációs mélytanácsadást, amelynek segítségével alkalmassá tesszük a cégeket a H2020 pályázatokon való indulásra. 

Megyei vállalkozást is díjaztak

2016. október 12.

 A „Hónap Kis-és Közepes Vállalata” elismerésben Fejér megyéből Simon István egyéni vállalkozó, Simon Műanyagfeldolgozó vállalkozás tulajdonosa Kőszárhegy, Szabadbattyán részesült. 

Legyen sikeres – vállalkozzon digitálisan!

2016. október 12.

Igazi sikertörténet Fejér megyében is a kkv-kat felzárkóztató, a digitális korszerűsítést célzó „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan!” elnevezésű projekt. A székesfehérvári rendezvény közel 140 kkv részvételével zajlott, legközelebb Martonvásáron, 2016. október 18-án várjuk a vállalkozásokat.

Megjelent az októberi Gazdasági Kalauz

2016. október 12.

A Fejér Megyei Hírlap gazdasági mellékleteként megjelent az októberi Gazdasági Kalauz. Fő téma a gazdasági integráció, az Európai Unió és Magyarország kapcsolatának fontossága. Bemutatkozik az Enterprise Europe Network üzletfejlesztési hálózati iroda, amelynek kulcsszerepe van az EU gazdasági növekedést és munkahelyteremtést célzó törekvéseiben. Szolgáltatásai a Gazdaság Házában elérhetők.

 

EKÁER - mentesség, gyakorlati, ellenőrzési tapasztalatok

2016. október 7.

EKÁER változások, a rendelet és a mentességi szabályok értelmezése, gyakorlati és ellenőrzési tapasztalatok ismertetése. Konzultációval egybekötött tájékoztató 2016. október 26-án a Gazdaság Házában. 

Miért éppen Moldova?

2016. október 7.

Új üzleti lehetőség vállalkozásának!  Konzultációval egybekötött üzleti kapcsolatépítő fórumot tartunk 

2016. október 19-én, szerdán, 16,00 órakor a Gazdaság Házában. Exportpiaci lehetőségeket keres? Az információt kínáljuk!