Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás: március 31-ig fizetendő

2019. február 18.

2019. március 31-ig kell az ötezer forintos kamarai hozzájárulást megfizetni az FMKIK-nál nyilvántartásba vett gazdálkodó szervezeteknek. A törvényi előírás szerint ezzel a közfeladatok ellátásához járulnak hozzá.

Megjelent a februári Gazdasági Kalauz

2019. február 20.

Megjelent a Gazdasági Kalaut februári lapszáma: részletesen foglalkozunk az innováció, az adatvédelem témakörével és a kamarában induló képzésekkel. Gazdasági Kalauz

Innováció – Most a vállalkozókat kérdezték

2019. február 20.

Vállalkozókat kérdeztek országos innovációs konzultációsorozatban. Február 5-én a Gazdaság Házába látogatott Szigeti Ádám innovációért felelős helyettes államtitkár (ITM) és Sebők Katalin kutatás-fejlesztési elnökhelyettes, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFIH).

Adomány szakképzésfejlesztésre

2019. február 20.

A Kárpát medencei közösségi kapcsolatok erősítése érdekében, szakképzés támogatására rendezett jótékonysági esten 1,8 millió Ft adomány gyűlt össze, melyből a péterfalvi szakiskolában egy megújuló energia oktatását támogató labort hoz létre a kamara.

 

Húsz éves a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

2019. február 20.

A kézművesség múltjáról, jelenéről és jövőjéről szervez jubileumi programot a Fehérvári Kézművesek Egyesülete.Az egyesület kilép otthonából a Rác utcai Kézművesek Házából és a Gazdaság Házában ünnepli a Fehérvári Kézművesek Egyesülete 20. születésnapját, 2019. március 22-én (pénteken), 10,00-14,00 óra között. 

Mi lesz a BREXIT után?

Több időre, pénzre és jól képzett vámügyintézőkre lesz szükség. A hozzáértők szerint arról, hogy pontosan mi történik majd március 29-e után, még semmit sem tudni, de minden eshetőségre fel kell készülniük a megyében érintett vállalkozásoknak. 

 

Felkészítő vizsgabizottsági elnököknek és tagoknak

2019. február 19.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara március 7-én és március 26-án felkészítő programot szervez a Gazdaság Házában szakmai vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok részére, a szakmai záróvizsgák jogszabályi változásairól. 

Üzleti programok vállalkozásoknak

2019. február 19.

Vegyen részt külföldi üzleti találkozókon, fórumokon! Válasszon nemzetközi üzleti ajánlataink közül és jelentkezzen minél előbb!

Felmérés kutatás-fejlesztési, innovációs gyakorlatairól

2019. február 13.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara felmérést készít a vállalkozások kutatás-fejlesztési, innovációs gyakorlatairól az EFOP-361 „Innovációs folyamatmodell kis-és középvállalkozásoknak” pályázati projekt keretében.

Cél a növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások segítése

2019. február 7.

A kormány célja, hogy a növekedési potenciállal rendelkező magyar kis- és középvállalkozásokat segítse lehetőségeik kibontakoztatásában  - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán az Országos Vállalkozói Mentorprogram nyitórendezvényét megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.

Meghívó ! Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga tájékoztató rendezvény

2019. február 7.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében indul a gyakorlati oktatók felkészítése és vizsgáztatása, melyet a 2019. szeptember 1-jétől életbelépő jogszabályi változások tesznek szükségessé. 

Elindult a Mentorprogram - Vállalkozz Tudatosan!

2019. február 20.

Országos Vállalkozói Mentorprogram indult a KKV szektor versenyképességének, hatékonyságának növelésére. Ingyenesen elérhetővé válik minimum 500 kis- és középvállalkozás számára egy tapasztalt vállalkozókból, szakemberekből álló mentorhálózat.

Új technológiák az építőiparban

2019. február 20.

A rohamosan fejlődő világban időt kell szakítani arra, hogy megismerjünk új technológiákat, kivitelezési módokat és építőanyagokat.

Tárgyalástechnika, interkulturális kommunikáció, vezetői készségek

2019. február 20.

Szeretné növelni cége versenyképességét? Javítaná a szervezeti hatékonyságot? Fejlesztené kompetenciáit? Segítünk Önnek! 

 

Adatvédelem gyakorlata

GDPR - európai uniós adatvédelmi rendelet. Minden gazdálkodónak, szervezetnek alkalmaznia kell. A gyakorlati alkalmazáshoz, adatbiztonság témaköréről szakértőt kérdezünk.

 

Indul a gyakorlati oktatók képzése!

2019. február 20.

Számos érdeklődője volt a gyakorlati oktatók képzését útjára indító rendezvénynek, a Gazdaság Házában. Érdemes lesz a képzéseken részt venni, jól hasznosítható kommunikációs, pedagógiai és módszertani ismereteket nyújt a gyakorlati oktatóknak.

 

 

Márciustól mesterképzés

2019. február 19.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara várja szakemberek jelentkezését mesterképzésre és mestervizsgára: autószerelő, járműfényező, villanyszerelő, gáz- és tüzeléstechnikai műszerész, szakács, pincér, cukrász szakmában. 

Digitális KKV Nap az Albacompnál

2019. február 13.

Céglátogatást szervez a kamara az Albacomphoz a Modern Vállalkozások Progamja keretében. Szó lesz a digitalizáció fontosságáról, a kapcsolódó pályázatokról, innovatív megoldásokról, jó gyakorlatokról, a jövőt formáló egyedi fejlesztésekről, 2019. március 6-án (szerdán) 10,00 órától az Albacomp Innovációs Központban. Már fogadjuk a jelentkezéseket!

Csoportos hiteltanácsadás

2019. február 8.

Finanszírozásról vállalkozásoknak; csoportos hiteltanácsadás – 2019. február 21. (csütörtök) 14 óra

Online jelenlét fontossága: weboldal készítés, céges facebook

2019. február 7.

Vegyen részt a Modern Vállalkozások Programja DIGITÁLIS KKV NAPJÁN! Megtudhatja, miért fontos az online jelenlét, szakértőinkkel akár a helyszínen létrehozhatja céges weboldalát, vagy optimalizálhatja a beállításokat. Céges facebook profil létesítésében is támogatást adunk. Hozza magával laptopját! Hasznos tanácsok, értékes nyeremény várja Önt Martonvásáron, 2019. március 21-én (csütörtökön) 10,00 órától a Postakocsi Étteremben. A részvétel térítésmentes.