Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás: a befizetés folyamatosan teljesíthető

2018. március 1.

A vállalkozóknak, gazdálkodó szervezeteknek az 5.000,- Ft összegű kamarai hozzájárulást évente kell befizetniük. A határidő március 31-én lejárt, de a befizetés folyamatosan teljesíthető. Számlaszám: FMKIK 10918001 -00000008–21120105. A törvényi előírás szerint ezzel a közfeladatok ellátásához járulnak hozzá a vállalkozások.

Pénzügyi-pénztárosi-, személyügyi koordinátor munkatársat keresünk!

2018. június 19.

Meghosszabbított jelentkezési határidő, pályázat beadása folyamatos!! A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársat keres pénzügyi-pénztárosi-, személyügyi koordinátor munkakörbe.

Tanulószerződéses tanácsadó munkatársat keresünk

2018. március 9.

MEGHOSSZABBÍTOTT BEADÁSI HATÁRIDŐ, pályázat beadása folyamatos! A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársat(kat) keres tanulószerződéses tanácsadó munkakörbe.

Vállalkozói összefogással a Kárpát-medencei szakképzés támogatásáért

2018. június 21.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kárpát-medencei szakképzés támogatásáért 1,8 millió forint értékű, korszerű technikai eszközt adományozott az adai Műszaki Iskolának. A Székesfehérvári Garzon Bútor Cégcsoport tanterem berendezést ajánlott fel, adományozott az iskolának. 

Adózói fórum Székesfehérváron

2018. június 19.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága Adózói Fórumot rendez Székesfehérváron, 2018. június 22-én (péntek), 9.00 órától. Téma: az online számla rendszer bevezetése.

Hiteltanácsadásra várjuk a vállalkozókat

2018. június 19.

Széchenyi Kártya Program: csoportos tanácsadás – 2018. június 28. (csütörtök) 14,00 óra, Gazdaság Háza. Széchenyi Kártya Program változásairól csoportos tanácsadás keretében kínálunk hasznos információkat.

Számlatömbről számlázóprogramra

2018. június 15.

Célszerű lesz a számlatömbről áttérni a számlázó programra.  Ha legalább 100 ezer forint az áfa, adatot kell küldeni az adóhatóságnak. Az adatszolgáltatás azoknak is kötelező, akik kézzel kiállított számlát adnak. 

A részvétel kötelező! Július elsején indul az Online Számla rendszer

2018. június 8.

2018. július elsejétől éles üzemben fogadja a vállalkozások számláinak adatait az Online Számla rendszer. A csaknem féléve tartó tesztüzemből még három hét van hátra a számlázó programok fejlesztésére vagy egy adatszolgáltatásra felkészített számlázó program beszerzésére. A kötelező adatszolgáltatásra való felkészüléshez minden információ megtalálható a NAV Online Számla aloldalán.

Rugalmas és kiszámítható oktatási rendszerre lenne szükség

2018. május 30.

A Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) öt éve alakult meg azzal a céllal, hogy a megyei oktatás és képzési rendszer jobban idomuljon a gazdaság igényeihez. Arról, hogy mik voltak az elmúlt évek tapasztalatai, mennyiben segített a bizottság ennek a célnak a megvalósításában, a bizottság tagjait kérdeztük.

Gazdasági Kalauz: arcok és üzenetek a közösségből

A Gazdasági Kalauz májusi különszámában a kamarai közösség kap szerepet, bemutatkoznak a kamarai díjazottak, a közösség tagjai osztják meg gondolataikat az olvasókkal. Gazdasági Kalauz

Az online fizetés lehetőségei

2018. május 28.

Milyen kényelmes és biztonságos fizetési lehetőségeket tudok biztosítani vevőimnek? Hogyan fizetnek a legszívesebben az online vásárolt termékekért Magyarországon?

GDPR képzés közkívánatra új időpontban: július 4-5.

2018. május 22.

Közkívánatra új időpontban, 2018.július 4-5-én tartjuk a következő tanúsítványt adó 2 napos képzésünket. A résztvevők létszáma maximum 30 fő.

Július 1-jétől minden automatát lát a NAV

2018. június 22.

Július 1-jéig kell beszereltetniük az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozásoknak az automata felügyeleti egységet gépeikbe, amin keresztül a NAV nyomon követheti az automaták forgalmát.

Az Év Felelős Foglalkoztatója 2018

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ismét meghirdette az „Év Felelős Foglalkoztatója 2018” című pályázatot.

Startup Klub indul a kamarában

2018. június 19.

Az FMKIK sikeres startup vállalkozókkal összefogva a jövőben teret biztosít a Gazdaság Házában az innovatív, ötlettel rendelkező, vállalkozni vágyó fiataloknak és elindít egy startup támogató mentorprogramot. Az első összejövetelre június 28-án kerül sor.

Innováció-Hatékonyság-Fejlődés-Profit

2018. június 18.

Közös kampányt indított a Be-novative és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az együttműködés célja egy átfogó innováció menedzsment támogatás nyújtása a régió vállalkozásai számára. A kamara innovációs tanácsadása kiegészül a Be-novative szoftver nyújtotta lehetőségekkel.

Tegyünk együtt a környezetért!

2018. június 15.

Ön is óvná környezetét, de nem tudja hogyan? A Gazdaság Háza Energetikai Mintaházban - mely elsődlegesen a fenntarthatóságot, a hatékonyságot és a környezetvédelmet szem előtt tartva épült -   minden kérdésére választ kaphat. 

A jövőnket építjük, ha a szakképzésbe fektetünk

FMKIK nagy hangsúlyt fektet a szakmák népszerűsítésére: programokkal, tájékoztatással segíti a diákok pályaválasztását. Ennek elismeréseként nyerte el a Szakképzési Díjat 2014-ben, és azóta is törekszik arra, hogy a helyes irányba terelje a tanulókat.    

30 év: garázscégből meghatározó értékteremtő vállalkozás

Dr. Karsai Béla, a Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. tulajdonosa harminc éve váltotta ki az iparengedélyt. A cég minap ünnepelte jubileumát. 

Szakma Sztár emléklapátadó ünnepség 2018

2018. május 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018. május 25-én a Parlament felsőházi termében díjátadó ünnepséget szervezett a XI. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein legjobban szereplő tanulók és gyakorlati felkészítő tanáraik részére.