Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
29
3031

Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk!

2016. július 11.

Ezúton értesítjük a tisztelt vállalkozókat, gazdálkodó szervezeteket és a Gazdaság Házában ügyeket intézőket, hogy 2016. július 18-31. között az ügyfélfogadás szünetel. 2016. augusztus 1-jétől, a szokásos ügyfélfogadási időben állunk szíves rendelkezésükre.  

Nyugtaadás vásárokon, fesztiválokon

2016. július 15.

Nyáron sok kiskereskedő és vendéglátó kitelepül a vásárokra, fesztiválokra. Ilyenkor is kell nyugtát adniuk a vásárlóknak, de online pénztárgépet csak üzlethelyiségben és mozgóboltban kell használni.

Augusztus 1-től: változik az EKÁER

2016. július 11.

Bővül a kötelezettek köre augusztus 1-től: a regisztrációs kötelezettség a kisebb járművekre is kiterjed. 

Energetikai megoldások a Gazdaság Házában

2016. július 1.

Fenntarthatóságot támogató programokat kínálunk vállalkozóknak, cégvezetőknek és közös képviselőknek a Gazdaság Házában. Csoportos foglalkozásokra, energetikai megoldásokat bemutató előadásokra várjuk az érdeklődőket. 

 

Lengyelország átvette a V4 soros elnökségét

Lengyelország egy évre átvette a visegrádi négyek csoportjának (V4) soros elnöki tisztségét. Az Európa előtt álló jelenlegi kihívásokra a lengyel elnökség a regionális együttműködés szorosabbra fűzésével akar válaszolni.

Szolgáltatás-külkereskedelem: 150 milliárd eurós az éves uniós többlet

Az Eurostat legfrissebb eredményei szerint az elmúlt hat év során dinamikusan bővült az Európai Unió külkereskedelme.

Adókedvezmények Romániában augusztustól

Augusztustól kedvezményes áfát vezetnek be Romániában a mezőgazdasági szolgáltatásokra és nyersanyagokra, ugyanakkor eltörlik a személyi jövedelemadót a tudományos kutatóként alkalmazott munkavállalók esetében.

Új szabályok az őstermelői igazolványok kiadásánál

2016. június 29.

2016. január 1-én lépett hatályba az új, a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII. 28.) Kormányrendelet, amely a korábbi rendelkezéseket összefüggőbb, közérthetőbb formában szabályozza, megteremti az elektronikus eljárás és a papír alapú igazolványok helyett a kártya alapú igazolvány bevezetésének feltételeit.

 

Biztonságban a nyári szezonban is

„Indul a nyár! Felkészülés a 2016. évi idegenforgalmi szezonra” témában vállalkozói fórumot szervezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével a kamara a Gazdaság Házában. Vendégünk: Vörös Ferenc, rendőr ezredes, rendőrfőkapitány-helyettes, rendészeti igazgató.

Támogatott szerszámkészítő mesterképzés és vizsga

2016. június 27.

Jelentkezzen szerszámkészítő mesterképzésre és vizsgára, most kedvezményes áron!

Hőségriasztás - NGM közlemény és ajánlás

2016. június 24.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya közleményben hívja fel a munkáltatók figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző
intézkedések megtételére.

Dolgos vakáció

2016. június 23.

A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

Online pénztárgép - újabb kör érintett

2016. június 16.

Szeptember 30-tól bővül az online pénztárgép használatára kötelezettek köre. A gyógyszertárak, gépjármű és motorkerékpár javítók, alkatrész-kiskereskedők, az egyes vendéglátók, szálláshely-szolgáltatók, kölcsönzők, online pénztárgépet kell, hogy használjanak. Érintett továbbá a plasztikai sebészet, a tánctermi, diszkó tevékenység, a ruha- és vegytisztítás a testedzési szolgáltatás is. Januártól a taxiszolgáltatók és a pénzváltók is kötelezettek. Vannak kivételek!  

Uniós forrásokról a Gazdaság Házában

2016. június 14.

Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára az uniós források felhasználásáról beszélt a KAVOSZ gazdasági fórumon, Székesfehérváron. 

Változás a nyugtaadási kötelezettségben!

2016. június 13.

Nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel eleget tenni kötelezettek köre 2016. október 1-től.

Megtekinthetők a szakgimnáziumi kerettantervek

2016. június 9.

A 2016/2017 tanévtől bevezetésre kerülő szakgimnáziumi kerettantervek elérhetők.  

Változik az ügyfélfogadás a NAV-nál

2016. július 12.

Változik az ügyfélfogadás rendje a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság ügyfélszolgálatain. 

Adómentesség a felsőfokú duális képzésben résztvevőknek

2016. július 6.

A cégeknek is megéri a felsőfokú duális képzésben részt venniük, ugyanis a hallgatók díjazását adómentessé tették. 

Péntektől az elektronikus aláírást is elfogadják Magyarországon

Az elektronikus aláírás is érvényes, bizonyító erejű, és az unió egész területén elfogadott lesz a július elsején hatályba lépő új szabályozás szerint.

Támogatható képzések a felnőttképzésben

2016. június 30.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján elérhetőek a 2016. június 1- jétől támogatott felnőttképzések.

Otthon melege: július 4-én nyílik az első pályázati honlap hűtőgépek és fagyasztók cseréjére

Az Otthon melege programban digitálisan, gyorsított eljárásban lehet pályázni a hűtőgépek és fagyasztók cseréjére, július 4-én az észak-magyarországi régióban nyílik az első pályázati honlap.

Változik az e-aláírás és a széles sávú szolgáltatások szabályozása

Július elsejével változik a kék számok, az e-aláírás és a széles sávú szolgáltatások szabályozása. A kék számokat tíz év után, a jövő év végével megszünteti a hírközlési hatóság.

Fontos az Ön válasza is!

2016. június 28.

Kis- és középvállalkozások controlling tevékenységét méri fel az alábbi kérdőív.

www.kerdoivem.hu/kerdoiv/871767458/

Véget ért az Ezermester Tábor

2016. június 27.

Végéhez érkezett az Ezermester tábor. A 25 táborozó általános iskolás fáradhatatlanul vándorolt állomásról állomásra, hogy minél több szakmával megismerkedhessen. 

Fotóalbum a cikk végén!

Megjelent az oktatás szabályozására vontakozó törvény módosítása

2016. június 24.

A Magyar Közlöny 2016. június 23-ai számában jelent meg a szakképzési hozzájárulásról, a szakképzési törvényről, a nemzeti köznevelési törvényről szóló módosítás.

Tudnivalók a nyári diákmunkáról

2016. június 24.

A nyári szünidőben sok középiskolai diák, egyetemi, főiskolai hallgató vállal rövidebbhosszabb ideig munkát annak érdekében, hogy a nyaraláshoz – nem ritkán a tanulmányok folytatásához – szükséges anyagiakat megszerezze.

Közeledik a második minősítés

2016. június 21.

Még nem késő rendezni az esetleges adótartozást ahhoz, hogy a második minősítési időszakban – ha az egyéb feltételek is teljesülnek – megbízható besorolást kapjon a vállalkozás. 

Megjelent a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló új rendelet

2016. június 15.

A Magyar Közlöny június 13-i számában jelent meg az a kormányrendelet, ami lényegében megszünteti az építésügyi hatóságok közreműködésével történő egyszerű bejelentést. Szintén ebben a számban jelent meg az egyes építésüggyel összefüggő kormányrendeletek módosításáról szóló 156/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet is, amely szinte az összes fontosabb építésügyi jogszabályt érinti. (Forrás:epitesijog.hu)

Gazdasági-társadalmi folyamatok számokban

2016. június 13.

A  2016. I. negyedév gazdasági-társadalmi folyamatait bemutató legfrissebb kiadvány már elérhető.

Szakmai tanulmányi versenyek győztesei a Parlamentben

2016. június 10.

Negyven szakma idei tanulmányi versenyének első három helyezettjét, a 120 tanuló felkészítő tanárait, családtagjait köszöntötték június 8-án, a Parlamentben tartott díjátadó ünnepségen.