Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27
282930   

Véget ért az Ezermester Tábor

2016. június 27.

Végéhez érkezett az Ezermester tábor. A 25 táborozó általános iskolás fáradhatatlanul vándorolt állomásról állomásra, hogy minél több szakmával megismerkedhessen. 

Fotóalbum a cikk végén!

Megjelent az oktatás szabályozására vontakozó törvény módosítása

2016. június 24.

A Magyar Közlöny 2016. június 23-ai számában jelent meg a szakképzési hozzájárulásról, a szakképzési törvényről, a nemzeti köznevelési törvényről szóló módosítás.

Tudnivalók a nyári diákmunkáról

2016. június 24.

A nyári szünidőben sok középiskolai diák, egyetemi, főiskolai hallgató vállal rövidebbhosszabb ideig munkát annak érdekében, hogy a nyaraláshoz – nem ritkán a tanulmányok folytatásához – szükséges anyagiakat megszerezze.

Pályázni szeretne? Nyertes pályázata van és szeretné megvalósítani ötletét, fejlesztést?

Rövid, 1 napos gyakorlati ismeretekre fókuszáló képzést szervez a kamara a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt-vel 2016. július 5-én, kedden 9.00 - 18.00 óra között a Gazdaság Házában. A képzést elsősorban azon vállalkozások számára ajánljuk, akik  most vagy a jövőben  GINOP pályázatokon szeretnének indulni, illetve már nyertes pályázatuk van és a megvalósításhoz gyakorlati tanácsokra van szükségük.

 

ADÓKLUB - évközi változásokról június 30-án

2016. június 21.

SZJA, járulékok, ÁFA, online pénztárgép, TAO, ART, illeték. Változások, gyakorlati tudnivalók. 2016. június 30-án, 9,00-12,00 óra között a Gazdaság Házában.

Elindult az Ezermester Tábor!

2016. június 21.

A hétfői napon kalandokkal indult az Ezermester tábor. A pályaválasztás előtt álló diákok a héten több szakmával is megismerkedhetnek.

Felkészítjük a nyári idegenforgalmi szezonra! Vállalkozói párbeszéd fórum a rendőrséggel együttműködve

„Indul a nyár! Felkészülés a 2016. évi idegenforgalmi szezonra” témában vállalkozói fórumot szervez a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével a kamara, 2016. június 28-án, kedden 14,00 órai kezdettel a Gazdaság Házában. Vendégünk: Vörös Ferenc, rendőr ezredes, rendőrfőkapitány-helyettes, rendészeti igazgató.

Uniós forrásokról a Gazdaság Házában

2016. június 14.

Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára az uniós források felhasználásáról beszélt a KAVOSZ gazdasági fórumon, Székesfehérváron. 

Változás a nyugtaadási kötelezettségben!

2016. június 13.

Nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel eleget tenni kötelezettek köre 2016. október 1-től.

Megtekinthetők a szakgimnáziumi kerettantervek

2016. június 9.

A 2016/2017 tanévtől bevezetésre kerülő szakgimnáziumi kerettantervek elérhetők.  

Új adónem 2018-tól!

2016. június 8.

Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi adócsomagot. Ebben többek között az éttermi étkezés áfáját 27-ről 18 százalékra mérséklik 2017-től, de 2018-tól 4%-os turisztikai fejlesztési hozzájárulást kell fizetni. Az új adót a vendéglátóhelyeknek kell fizetni az étkezőhelyi vendéglátásban étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom után.

A szakképzés "atyja" a kamarában járt

2016. június 8.

A Gazdaság Házában járt a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) főigazgató-helyettese, Palotás József.

Új fejlesztések a Jüllich Glas Holdingnál

2016. június 8.

A Jüllich-Glas Holding gyártócsarnokaiba belépve látogatót, szakembert egyaránt megérint az innováció fuvallata. Egy vállalat, amely alapításától kezdve az innovációra épült, sikereit az üveg 21. századbeli széleskörű műszaki alkalmazásával érte el. 

Gyakorlati képzőhelyként a szakember utánképzésért

2016. június 8.

A szakmai utánpótlás nevelésében, a szakképzett, új generáció minőségi képzésében fontos a gazdálkodók szerepvállalása, gyakorlati képzőhelyként való bekapcsolódásuk a szakképzési tevékenységbe. 

Projektmenedzsment képzés a Gazdaság Házában

2016. június 8.

Július 5-én 9.00 órától projektmenedzsment képzést indítunk a Gazdaság Házában. 

Támogatott szerszámkészítő mesterképzés és vizsga

2016. június 27.

Jelentkezzen szerszámkészítő mesterképzésre és vizsgára, most kedvezményes áron!

Hőségriasztás - NGM közlemény és ajánlás

2016. június 24.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya közleményben hívja fel a munkáltatók figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző
intézkedések megtételére.

Dolgos vakáció

2016. június 23.

A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

Közeledik a második minősítés

2016. június 21.

Még nem késő rendezni az esetleges adótartozást ahhoz, hogy a második minősítési időszakban – ha az egyéb feltételek is teljesülnek – megbízható besorolást kapjon a vállalkozás. 

EKÁER - augusztustól változik

2016. június 21.

Bővül a kötelezettek köre augusztus 1-től: regisztrációs kötelezettség a kisebb járművekre. A kamara fontosnak tartja a gazdálkodó szervezetk informálását, ezért szakértő közreműködésével tájékoztató fórumot szervez 2016. június 30-án, csütörtökön 13,00-15,00 óra között, a Gazdaság Házában.

Online pénztárgép - újabb kör érintett

2016. június 16.

Szeptember 30-tól bővül az online pénztárgép használatára kötelezettek köre. A gyógyszertárak, gépjármű és motorkerékpár javítók, alkatrész-kiskereskedők, az egyes vendéglátók, szálláshely-szolgáltatók, kölcsönzők, online pénztárgépet kell, hogy használjanak. Érintett továbbá a plasztikai sebészet, a tánctermi, diszkó tevékenység, a ruha- és vegytisztítás a testedzési szolgáltatás is. Januártól a taxiszolgáltatók és a pénzváltók is kötelezettek. Vannak kivételek!  

Megjelent a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló új rendelet

2016. június 15.

A Magyar Közlöny június 13-i számában jelent meg az a kormányrendelet, ami lényegében megszünteti az építésügyi hatóságok közreműködésével történő egyszerű bejelentést. Szintén ebben a számban jelent meg az egyes építésüggyel összefüggő kormányrendeletek módosításáról szóló 156/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet is, amely szinte az összes fontosabb építésügyi jogszabályt érinti. (Forrás:epitesijog.hu)

Gazdasági-társadalmi folyamatok számokban

2016. június 13.

A  2016. I. negyedév gazdasági-társadalmi folyamatait bemutató legfrissebb kiadvány már elérhető.

Szakmai tanulmányi versenyek győztesei a Parlamentben

2016. június 10.

Negyven szakma idei tanulmányi versenyének első három helyezettjét, a 120 tanuló felkészítő tanárait, családtagjait köszöntötték június 8-án, a Parlamentben tartott díjátadó ünnepségen.

Útmutató vitás bankgarancia lehívásokhoz

2016. június 9.

A TSZSZ a szakértői eljárásban a Felek (vállalkozó és megrendelő) közötti alapjogviszony szerződés alapján és a bankgarancia szövege figyelembe vételével vizsgálja a bankgarancia lehívásának indokoltságát. A szakértői eljárás részleteiről a Bankszövetség és az ÉVOSZ egyetértésével készült egy útmutató, mely a mellékletből letöltehető.

Fiatalként került a közösségbe

2016. június 8.

Fiers András, a Fiers Mechanika ügyvezetőjeként kapcsolódik be a munkába, fiatal vállalkozóként vált a kamarai közösség részévé.

Szakmai fórum a Gazdaság Házában

2016. június 8.

Június 14-én, 10 órakor hazai és uniós finanszírozási lehetőségeket bemutató szakmai fórumot tart a Gazdaság Házában a KAVOSZ Zrt., a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. A rendezvényen a vállalkozások előtt megnyíló uniós pályázatokról, a kapcsolódó finanszírozási és hitellehetőségekről, illetve vállalkozásfejlesztési témákról hallhatnak az érdeklődők. 

Nyári gyakorlatok juttatása

2016. június 8.

Felhívjuk a gazdálkodók figyelmét, hogy a nyári összefüggő gyakorlat idejére kötött együttműködési megállapodások alapján a tanulók részére juttatást kell fizetni. A juttatás mértéke a minimálbér 15%-a szorozva 1,3-mal, ami gyakorlat idejére 2016 évben 21.645, Ft/ hó,(A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 65.§ (1.). fontos figyelembe venni, hogy a tanulói juttatást minden megkezdett hét után fizetni kell.)

Jelentkezzen mestervizsgára!

2016. június 8.

Várjuk a szakemberek jelentkezését mesterképzésre és vizsgára, kiemelten a következő szakmákban: szakács, pincér, szerszámkészítő.

Nem véletlen

2016. június 8.

Az innováció azon új termékekben, szolgáltatásokban, üzleti vagy szervezeti modellekben rejlő sikereknek a kiaknázása, amelyek újítást jelentenek a cég életében, az aktuális piacon vagy akár világszinten. Az innováció sikere tehát nemcsak az innovátor, hanem az őt körülvevő környezet szempontjából is értéket generál.