Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nemzetközi projektpartner-kereső találkozó - Fókuszban az információ-technológia

2018. július 13.

„Face2Face Meetings @ H2020 ICT” néven nemzetközi üzleti találkozóra kerüll sor Bécsben, Ausztriában, 2018. december 4-5-én melyre az Enterprise Europe Network Regionális Iroda üzleti, szakmai utat szervez.

Startupok, befektetők és az ipar szereplői számára a legnagyobb üzleti találkozó Németországban

2018. július 13.

Szeretne többet tudni arról, milyen lehetőségeket kínál startup cégek számára Németország?  Csatlakozzon üzleti utunkhoz 2018. október 11-12-én Bochumba Németországba!

Nemzetközi üzletember-találkozó az Automechanika 2018 kiállításon - Németországban

2018. július 13.

Autóipari üzletember-találkozóra kerül sor az Automechanika nemzetközi kiállítás keretében Frankfurtban Németországban 2018. szeptember 13-14-én. Kísérő program: céglátogatások az ágazat meghatározó cégeihez. A programra szakmai üzleti utat szervez az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Regionális Iroda. Az esemény jó lehetőséget biztosít az adott területen dolgozó vezetőknek a szakmai továbbképzésre fejlődésre is.  Várjuk a jelentkezéseket!

Az európai munkahelyteremtést, növekedést és innovációt támogató InvestEU program

Az Európai Bizottság a következő uniós költségvetésben javasolja az InvestEU program létrehozását, amely egy fedél alá hozná az uniós költségvetésből a hitelek és garanciák formájában nyújtott finanszírozásokat. 

Hatékonyabb piacvédelmi szabályok az EU-ban

2018. június 8-án hatályba lépett az új piacvédelmi szabályozás. Az EU piacvédelmi eszköztárát korszerűsíteni hivatott változások értelmében az EU bizonyos esetekben magasabb vámokat vethet ki, miután módosul az úgynevezett alacsonyabb vám szabálya. Az eljárás felgyorsítása érdekében lerövidülnek a vizsgálati időszakok, megnő a rendszer átláthatósága EU-ban működő cégek számára és számításba vehetők lesznek az EU szigorúbb környezetvédelmi és szociális normái. 

A júliustól életbe lépő új szabályozással nagyobb biztonságban vannak az utazók

Júliustól két részre bomlik az utazásszervezők vagyoni biztosítéka a parlament által tavaly elfogadott törvénymódosítás értelmében, a vagyoni biztosíték júliustól kizárólag a befizetett előlegre, illetve részvételi díjakra nyújt fedezetet az új uniós irányelv bevezetésével.

A tagállalmok kötelesek bevezetni az eurót?

Elvben minden olyan tagállam, amelyre nem vonatkozik kívülmaradási, kötelezettséget vállalt arra, hogy a szükséges kritériumok teljesítését követően bevezeti az eurót. 

Startup Klub indult a kamarában

Az FMKIK sikeres startup vállalkozókkal összefogva a jövőben teret biztosít a Gazdaság Házában az innovatív, ötlettel rendelkező, vállalkozni vágyó fiataloknak és elindít egy startup támogató mentorprogramot. Az első összejövetelre június 28-án került sor.

Furfangos lopásgátlót kap az iPhone

A telefonok lopásgátló funkciója nagyjából fél percig hatásos, ennyi idő kell egy profi tolvajnak ahhoz, hogy kikapcsolja a készüléket, kivegye belőle a SIM-kártyát, hogy aztán bottal üthessük a nyomát. Volt már ilyen élményben részem, sokkoló érzés kitapintani a zsebben a telefon hűlt helyét, és a biztosítás érvényesítése, már ha egyáltalán van ilyen, igencsak macerás.

Pályázati lehetőség a kreatív munkáltatóknak

2018. március 14.

Nyerje el Ön is a „Biztonságos munkahely” címet! Újszerű, hatékony ötletekkel, a gyakorlatban is alkalmazott és bevált módszerekkel lehet jelentkezni a Nemzetgazdasági Minisztérium „Helyes gyakorlat a munkavédelmi oktatásban” címet viselő, 2018-as pályázatára.

Autóipari csúcstalálkozó - Önjáró, önvezető járművek nemzetközi találkozója

2018. július 13.

A nemzetközi üzletember-találkozó fő témakörei: önjáró autók tesztelése, biztonság, számítógépes biztonság, design, töltés, automata és mechatronikus rendszerrel kapcsolatos technológiák, smart (elektro) mobilitási innovációk, energia-innovációk, gépinformációs technológiák, ötödik generációs hálózatok. Időpont és helyszín 2018. november 22-23. Pozsony, Szlovákia. A programra üzleti utat szervez az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Regionális Iroda.

Üzleti lehetőségek a „PONTI 2018” Energiahatékonyság és ipar 4.0 konferencián

2018. július 13.

Nemzetközi üzletember-találkozóra, projektbemutatókra, konferenciára kerül sor 2018. október 4-5-én Bolzanoban, Olaszországban. A programra üzleti-szakmai utat szervez az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli regionális Irodája. Jelentkezzen Ön is!

Legyen velünk sikeres! Üzleti kapcsolatépítési programokat kínálunk

Több üzleti tárgyalási lehetőséget, programot, export piaci kapcsolatépítést kínálunk. Fókuszban a projektpartnerek felkutatása, autóipar, önvezető autó, ipar 4.0, IT, fejlesztés, üzleti kapcsolatépítés, együttműködések, közös projektek. Külföldi kiállításokra, konferenciákra szervez az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli iroda üzleti utat közös utazással, melyeken nemzetközi üzletember-találkozókra és céglátogatásokra is sor kerül. 

Európa első digitális programja

Az Európai Bizottság javaslatot tett az első Digitális Európa program létrehozására, amelynek keretében 9,2 milliárd eurót fordítana a következő uniós költségvetésben a digitális kihívások kezelésére. Az új források lehetővé teszik, hogy az EU több pénzt ruházzon be a digitális gazdaságba és társadalomba.  

Horizont Európa: Az eddigi legambiciózusabb kutatási és innovációs program

A következő uniós költségvetés keretében a Bizottság 100 milliárd eurót javasol kutatásra és innovációra fordítani. Az új program (Horizont Európa) az előző kutatási és innovációs program (Horizont 2020) eredményeire és sikereire fog építeni, és biztosítja, hogy az EU a globális kutatás és innováció élvonalában maradjon. 

Mesterséges intelligencia: európai megközelítés a beruházás-ösztönzésért

Európa élen kíván járni a mesterséges intelligencia fejlesztésében. Az ipari és professzionális szolgáltató robotok mintegy negyedét európai vállalatok gyártják. 

Az Év Felelős Foglalkoztatója 2018

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ismét meghirdette az „Év Felelős Foglalkoztatója 2018” című pályázatot.

Innováció-Hatékonyság-Fejlődés-Profit

Közös kampányt indított a Be-novative és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az együttműködés célja egy átfogó innováció menedzsment támogatás nyújtása a régió vállalkozásai számára. A kamara innovációs tanácsadása kiegészül a Be-novative szoftver nyújtotta lehetőségekkel.

Megtévesztési kísérlet gazdálkodó szervezetek terhére

A napokban - az elmúlt évi esetekhez hasonlóan -  ismét kézhez kapott egy vállalkozás egy hivatalosnak tűnő, megtévesztő levelet, a European Business Number EBN, DAD GmbH-tól. Az angol nyelvű levél utoló felhívás, és a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Aki eleget tesz a felszólításnak, egyben szerződést is köt: három évre kötelezi el magát, évi 771 EUR szolgáltatási díj megfizetésére.

Vámfelfüggesztés meghosszabítása - határidő közeleg!

2018. március 12.

2018 év végén lejár a  az érintett vállalkozások vámfelfüggesztése, de, lehetőség van ezek meghosszabbítására., amennyiben a vállalkozásoknak erre szüksége van és kérelmezik. Határidő: kérelmek beadásának határideje 2018. március 31.