Üdvözöljük a

Az EEN vállalkozó követei | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az EEN vállalkozó követei

Szerző: Vathy Szonja | 2017. szeptember 6.

Az Enterprise Europe Network Követi program keretein belül egy-egy helyi vállalkozó jó példáján keresztül ismerheti meg a regionális vállalkozói kör a Hálózat nyújtotta szolgáltatásokat.

Dr. Sutka Sándor, EEN követ Észak-Alföld, elnök, Pannon Guard Zrt.

Az EEN adta lehetőségek utat jelentenek az üzleti sikerekhez, kapaszkodót a kezdeti rögös úton. Értékes útmutatásokkal szolgálnak a vélt és valós labirintusokban, átlendíthetnek az átmeneti nehézségeken. Komplex támogatás a vállalkozások feladatainak megoldásában, jövőjük megalkotásában. Valljuk, hogy egy cég sikerének titka abban is rejlik, hogy felismerje az őt támogató lehetőségeket.

Elkötelezettek vagyunk az Enterprise Europe Network által is célzott gondolat mellett és személy szerint is küldetésemnek érzem az uniós intézményesített lehetőségek népszerűsítését, az ehhez vezető csatornák minél szélesebb körű megismertetését. Hisszük azt, hogy több lehetőséggel, kínált támogatási rendszerrel a vállalkozások sikeresebbek lehetnek, jobban működő gazdaság teremtődik.

 

Hall Cecília, EEN követ Nyugat-Dunántúl, KONSys Kft. ügyvezető

2011-ben kezdtük az együttműködést a győri Enterprise Europe Network irodával, amikor a KONsys Kft eldöntötte, hogy szeretne külpiacokon megjelenni termékével. Képzett szakemberek fogadtak, akik tisztában vannak a nemzetközi üzleti és kereskedelmi folyamatokkal, és célirányosan tudják segíteni az exportpiaci törekvéseinket. Azóta számos üzleti szerződés született és van is folyamatban. A hálózatot olyan vállalkozásoknak ajánlom, akik nyitottak a tapasztalt szakemberek tanácsainak megfogadására és komolyak a szándékaik a külpiacra lépéssel, piaci jelenlét fenntartásával kapcsolatban.

 

Herbály István, EEN követ, Dél-Dunántúl, RG-Net Kft.

Az ipar 4.0 megoldások úttörőjének számító cég az utóbbi években egyre több gépipari, ipari vállalkozás számára végez innovatív, versenyképességet növelő fejlesztéseket. A cégvezető mostanra már a Hálózat külső szakértőjévé vált.

"Egy 2006-os fejlesztésünkből készítettünk először technológiai profilt, mellyel bekerültünk az EEN partnerkereső rendszerébe. Ez sok érdeklődést, megkeresést hozott, ezért azóta az újabb termékeink számára is létrehoztunk egy ilyen profilt. Most egy ipar 4.0-ás fejlesztés országhatáron túli népszerűsítésén dolgozunk, ezt szeretnénk erősíteni az EEN nyújtotta lehetőségekkel." – mondta a követ.

 

 

 

Ződi-Sipos Mária, EEN követ, Dél-Alföld, CreatIT Solutions Kft., ügyvezető

Az EEN által nyújtott üzletfejlesztési szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalataim abszolút pozitívak, sosem gondoltam volna, hogy ennyi segítséget kaphatok a külpacra lépéshez, méghozzá ingyen.

A rendezvényeken való részvételnek köszönhetően kollégáink bővíthették szakmai ismereteiket, valamint sok potenciális partner céggel fel tudtuk venni a kapcsolatot.

Másoknak is ajánlom az EEN szolgáltatásait, mert a mai világban szinte hihetetlen módon nem kerül a vállalkozás számára milliókba, hogy szakértői tanácsot kapjon. Mert a szakértők szívvel-lélekkel dolgoznak és jó érezni, hogy nem csak egy vagyunk a sok közül, hanem szívügyükek érzik, hogy segítsenek nekünk, vállalkozásoknak.

 

 

Belegrai Péter, EEN követ Közép-Dunántúl, MOTE Kft. ügyvezető

Üzleti kapcsolataink bővítése céljából 2008-ban kerestük meg először az EEN irodát. Azóta számos alkalommal jutottunk hasznos információkhoz a célországok gazdasági környezetéről, piaci lehetőségeiről és a vállalkozások tevékenységeiről és elérhetőségéről.

Több alkalommal vettünk részt üzletember találkozókon, ahol eredményesen ki tudtuk használni a B2B előnyeit. Beszállítói pozíciónk erősödésekor hasznos információkat kaptunk a pályázati lehetőségekről.

Cégünk folyamatosan aktualizálja adatait és ajánlatait az EEN üzleti adatbázisában, mely folyamatos lehetőséget biztosít ügyfélkörünk bővítéséhez.