Üdvözöljük a

Jobban keresünk, de mi is fogyunk és a megrendelés is | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jobban keresünk, de mi is fogyunk és a megrendelés is

2017. október 10.

Fejér megyében 2017 I. félévében az előző év azonos időszakához képest csökkent az élve születések száma, és az országos átlagot meghaladó ütemben nőtt a halálozásoké, ennek következtében a népesség természetes fogyása gyorsult – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) „Fókuszban a megyék” című kiadványából.

A munkaerő-felmérés adatai szerint a megye foglalkoztatási mutatói javultak. A II. negyedévben a foglalkoztatottak száma nőtt, a munkanélkülieké pedig jelentős mértékben csökkent. A megye foglalkoztatási és munkanélküliségi rátái az országosnál továbbra is kedvezőbbek. Az alkalmazásban állók száma a versenyszférának köszönhetően bővült, a havi bruttó átlagkereset pedig az országos átlaggal közel megegyező mértékben nőtt.

2017. június 1-jén a szarvasmarhák kivételével a főbb haszonállatokból kevesebbet tartottak a megyében, mint egy évvel korábban. A legnagyobb mértékben a sertések száma csökkent.

A megyei székhelyű ipar termelési értéke és értékesítése egyaránt meghaladták az előző év azonos időszakit. A beruházások volumene kismértékben bővült, de a feldolgozóipari vállalkozások kevesebbet invesztáltak, mint előző év azonos időszakában.

A megyei székhelyű építőipari vállalkozások teljesítménye közel 30%-kal nőtt, de az új szerződések értéke - az egyéb építményekre irányuló munkák elmaradása miatt - összehasonlító áron jelentősen csökkent. A használatba vett új lakások száma jelentősen nőtt.

A megye kereskedelmi szálláshelyeinek vendégéjszakában mért forgalma elsősorban az élénkülő belföldi keresletnek köszönhetően bővült.

 

Forrás:

http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/megy/172/index.html