Üdvözöljük a

Közép-dunántúli sikerek a Horizont 2020 KKV Eszköz pályázaton | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Közép-dunántúli sikerek a Horizont 2020 KKV Eszköz pályázaton

Szerző: Kész Ákos

Két közép-dunántúli vállalkozás is sikerrel mérettetett meg a nemzetközi mezőnyben a közvetlen brüsszeli finanszírozású, innovációkat támogató Horizont 2020 KKV Eszköz pályázaton. A 3 milliárd Eurós keretösszeggel bíró programban indulóknak komoly versenyre kell felkészülni. A legsikeresebbek a spanyol, brit és olasz cégek.

A  Kkv Eszköz pályázat a Horizont 2020 program újdonsága azzal a koncepcióval, hogy a piaci bevezetés előtti időszakban tapasztalható forráshiányra megoldást nyújtson. Az ötlettől a piaci bevezetésig különböző szakaszokon keresztül célzott támogatásokkal segíti a kkv-kat. Célja a kkv-k növekedésének és versenyképességének elősegítése, európai szinten innovatív, új termékek, folyamatok, technológiák, szolgáltatások fejlesztésének, létező technológiák új piaci alkalmazásának támogatása révén.

 

A benyújtott pályázatok elbírálása időszakosan történig, az utolsó két ilyen időpont pedig közép-dunántúli sikereket is hozott. A veszprémi illetőségű Vidrasoft Kft. egy kerékpárra optimalizált ABS rendszer fejlesztésével nyerte el a bírálók tetszését, míg az Albacomp RI Kft. perovszkit napelem fejlesztéséhez kapott uniós forrást. A jelenlegi szilikon alapú napelem rendszerekkel szemben utóbbi jelentős árcsökkenést, javuló teljesítményt és nagyobb flexibilitást tesz lehetővé. A projektekről részletesen olvashat az eddigi összes kedvezményezettet feltüntető interaktív térképen.

 

 

 

 

Forrás: ec.europa.eu

Csatolt állományok: