Üdvözöljük a

Külpiacon is otthon az EEN-nel | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Külpiacon is otthon az EEN-nel

Szerző: Vathy Szonja | 2017. október 11.

Mit nyújt az Enterprise Europe Network? Exportpiaci információkat, nemzetközi üzleti partnerkeresési és nemzetközi tenderfigyelési lehetőséget, exportösztönző programokat. Vállalkozók nyilatkoznak az EEN irodával kapcsolatos tapasztalataikról.

Kovács Máté, Babits Kft., ügyvezető

Véleményem szerint az EU viszonylag kevés olyan networking lehetőséget biztosít már működő cégek számára, mint az EEN. Több céggel is kerültem már kapcsolatba a EEN hálózaton keresztül, vagy úgy, hogy én találtam rá a profilukra vagy ők a miénkre.

Véleményem szerint több transzparencia kellene az egyes érdeklődések státusza körül, mert úgy tapasztalom, hogy az országok kapcsolattartói közötti kommunikáció során felmerülhetnek információs "gap"-ek, ami miatt egyes információk elveszthetnek, esetleg késések lehetnek a kommunikációban.

 

 

 

Baritsa Tamás, ügyvezető, Momert Zrt.

2008-ban, kerültem személyes kapcsolatba az Enterprise Europe Networkkel.  A gazdasági váláság során kerestük az új üzleti lehetőségeket, ezért vettük fel a kapcsolatot az Enterprise Europe Networkkel, mely jelentős támogatást nyújt a kkv-knak a hazai és nemzetközi partnerkapcsolatok kialakításában, továbbá K+F projekteben való részvételekben, ami nagy mértékben segítette a cégünk piaci előre lépését.

 

 

 

 

Külpiacra jutást támogató szolgáltatások a Gazdaság Házában

 

-          Exportpiaci információk

-          Nemzetközi üzleti partnerkeresés

-          Nemzetközi rendezvények: szakkiállítások, konferenciák, képzések, üzletember találkozók, szakmai tanulmányutak

-          Nemzetközi tenderfigyelés

-          Exportösztönzési programok, pályázatok

-          Klaszterek és konzorciális együttműködések