Üdvözöljük a

Külpiacon is otthon az EEN-nel | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Külpiacon is otthon az EEN-nel

Szerző: Vathy Szonja

Mit nyújt az Enterprise Europe Network? Exportpiaci információkat, nemzetközi üzleti partnerkeresési és nemzetközi tenderfigyelési lehetőséget, exportösztönző programokat. Vállalkozók nyilatkoznak az EEN irodával kapcsolatos tapasztalataikról.

Kovács Máté, Babits&Kovacs Europe Ltd., ügyvezető

Véleményem szerint az EU viszonylag kevés olyan networking lehetőséget biztosít már működő cégek számára, mint az EEN. Több céggel is kerültem már kapcsolatba a EEN hálózaton keresztül, vagy úgy, hogy én találtam rá a profilukra vagy ők a miénkre.

Véleményem szerint több transzparencia kellene az egyes érdeklődések státusza körül, mert úgy tapasztalom, hogy az országok kapcsolattartói közötti kommunikáció során felmerülhetnek információs "gap"-ek, ami miatt egyes információk elveszthetnek, esetleg késések lehetnek a kommunikációban.

 

 

 

Baritsa Tamás, kereskedelmi igazgató, Momert Zrt.

2008-ban, kerültem személyes kapcsolatba az Enterprise Europe Networkkel.  A gazdasági váláság során kerestük az új üzleti lehetőségeket, ezért vettük fel a kapcsolatot az Enterprise Europe Networkkel, mely jelentős támogatást nyújt a kkv-knak a hazai és nemzetközi partnerkapcsolatok kialakításában, továbbá K+F projekteben való részvételekben, ami nagy mértékben segítette a cégünk piaci előre lépését.

 

 

 

 

Külpiacra jutást támogató szolgáltatások a Gazdaság Házában

 

-          Exportpiaci információk

-          Nemzetközi üzleti partnerkeresés

-          Nemzetközi rendezvények: szakkiállítások, konferenciák, képzések, üzletember találkozók, szakmai tanulmányutak

-          Nemzetközi tenderfigyelés

-          Exportösztönzési programok, pályázatok

-          Klaszterek és konzorciális együttműködések