Üdvözöljük a

Külpiacon, magabiztosan | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Külpiacon, magabiztosan

Szerző: Vathy Szonja | 2017. október 11.

Sikeresebbek a külpiacon jelenlévő vállalkozások – derült ki a Future of Business című felmérés legújabb kiadásából. A kkv-k külpiacra lépését az Enterprise Europe Network iroda szolgáltatásai is segítik.

A nemzetközi kereskedelemben való részvétel növeli a vállalatok magabiztosságát. A kutatás rámutatott, hogy az exporttal foglalkozó kkv-k üzleti modelljének egyik legfontosabb eleme a kereskedelem. Tíz vállalkozásból négyen állították azt, hogy a bevételük több mint 25 százaléka nemzetközi kereskedelemből származik. Magyarországon a külkereskedelemben résztvevő vállalkozások 70 százaléka elégedett jelenlegi üzleti helyzetével, míg a hazai piacon mozgók esetében ez az arány csupán 61 százalék.

A meggyőző számok ellenére a nemzetközi kereskedelem kihívást jelent a kkv-k számára és éppen ezért csak kis részük foglalkozik vele. A legnagyobb akadálynak a válaszadók az “üzleti partnerkeresés nehézségét” (63 százalék), “a piacra jutási korlátozásokat” (41 százalék) és a “jogszabályokat” (38 százalék) tartják.

A külpiacra lépés komoly üzleti lehetőséget rejt a vállalkozások számára, azonban ennek komoly kapacitás igénye van. Egy új, nemzetközi piacra való belépés, a megfelelő partnerek megtalálása és megszólítása, a helyi fogyasztói szokások megismerése és kiszolgálása számos kihívást rejt magában.

Az Enterprise Europe Network iroda segít ezen akadályok leküzdésében, hiteles információt nyújt, megbízható partnereket ajánl a nemzetközi piacokról a vállalkozások számára. A hálózat több, mint 50 ország piaci információit kínálja a vállalkozások számára, külpiacra lépést segítő szolgáltatásaival bővítheti nemzetközi kapcsolatrendszerét. A nemzetközi közbeszerzési tenderfigyelő rendszer segítségével elsőként értesülhet a nemzetközi felhívásokról, a regisztráció során közbeszerzési kódok segítségével pontosan meghatározhatja a vállalkozása számára releváns témaköröket.

„A versenyképesség erősítéséhez kiváló partner az EEN, mely lehetőséget biztosít konkrét elképzelések megvalósítására, illetve célkitűzéseket segítő eszköztárak beszerzésére.” – mondta a hálózat szolgáltatásairól Puska József, az EUDEAL Plusz Kft., ügyvezetője.

Cégre szabott tanácsadásért, keresse az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Regionális Irodáját a Gazdaság Házában, hogy vállalkozása nemzetközi szinten fejlődhessen.

Forrás: mediapiac.hu.