Üdvözöljük a

Negyedszázados a HTM Zrt. | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Negyedszázados a HTM Zrt.

Szerző: Vathy Szonja | 2017. szeptember 13.

Idén ünnepli negyedszázados jubileumát a székesfehérvári HTM Zrt. A huszonöt éves cég kiemelt figyelmet fordít a duális képzésre, számos diáknak biztosít gyakorlati képzőhelyet.

A szerszámkészítő cég a sikeres osztrák Haidlmair GmbH csoport tagja, 130 dolgozóval. A cég fő profilja a műanyag fröccsöntő szerszámok, szerszámházak gyártása, javítása, de a szuperötvözetek megmunkálásában is élen járnak.

„Idén megalakult a HTM Projekt Holding Kft, amit csak HTM XXL-nek nevezünk. A 22.000 m² terület megvásárlásával egy új fejezet kezdődik a cég történetében.” – mondta Egerszegi Zoltán, a HTM Zrt. vezérigazgatói tanácsadója. Kiemelte, mindezt csak jó szakemberekkel lehet elérni és fenntartani.

2016-ban kialakításra került egy 250 m²-es tanműhely, ahol mesterek tanítják a duális képzésben részt vevő diákokat. A cég számára rendkívül fontos az utánpótlás nevelés, a duális képzés támogatása. „Az utóbbi hat évben százhúsz tanulót sikerült kiképezni. Idén már több, mint harminc tanuló jár majd hozzánk. A legjobban teljesítő tanulóknak lehetőséget biztosítunk, hogy a nyári gyakorlatot Ausztriában vagy Kanadában töltsék, cserediákként.” – tette hozzá.  

Az anyacégnél már működik a papír nélküli gyártás, melyre a HTM Zrt. is folyamatosan átáll, továbbá évről évre fiatalítják a gépparkot.

„Mindez persze nem jöhetett volna létre, ha nincs az a bátorság, a hit, a Haidlmair család bizalma, a szoros együttműködés a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a duális képzésben szintén részt vállaló Székesfehérvári Szakképzési Centrummal, oktatási intézményekkel és a kitartó dolgozókkal együtt, akikkel az irány ugyanaz: Előre!” – összegezte Egerszegi Zoltán.