Üdvözöljük a

Sikeres vállalkozók a versenyképességről | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeres vállalkozók a versenyképességről

Szerző: Vathy Szonja | 2017. szeptember 13.

A magyar hálózat munkatársai vállalkozókkal beszélgettek az Enterprise Europe Network hálózat szakmai találkozóján. A beszélgetés középpontjában a vállalkozók és az Enterprise Europe Network kapcsolata állt. 

A résztvevőket megkérdeztük arról, hogy hogyan kerültek kapcsolatba a hálózattal, milyen igényekkel fordultak az iroda munkatársaihoz, illetve milyen további szolgáltatásokkal, tevekénységekkel gazdagítanák a szolgáltatási palettát.

Az EEN azért tetszik, mert a kapcsolatépítés első lépcsője. Nem mindenki üzletember, aki cégvezető, így az eligazodásban szükség van a hálózati támogatásra, hangzott el a találkozó vállalkozói panelbeszélgetésén.  

 

„Nem mindenki üzletember, aki cégvezető” – mondta Hall Cecília a KONSys Kft. üzletfejlesztési vezetője a szakmai találkozó Vállalkozói panelbeszélgetésén. Éppen ezért áll a vállalkozók rendelkezésére ez a nemzetközi hálózat, amely segít megtenni az első lépéseket a külföldi piacnyitás, -bővítés során vagy akkor, hogyha fejleszteni szeretnének saját erőforrásukból vagy pályázat keretében.

 

Kristóf Péter a Galaktika Kft. ügyvezetője elmondta: „meglepődve tapasztaltuk, hogy az EEN Iroda igen jó időintervallumban, nagy rugalmassággal tudott nekünk segítséget nyújtani, és gyakorlatilag nem azt mondom, hogy nagy projektek, hanem több kisebb projekteknek a megvalósításában nyújtott segítséget. Számos új ipari szegmensbe is be tudtunk kapcsolódni, szakmai tudásunkat bővítettük.”

 

Belegrai Péter, a MOTE Kft. ügyvezetője elsőként külföldi üzleti kapcsolatok feltérképezése miatt fordult az Enterprise Europe Network irodához, majd azóta a régió hálózati követe lett. Vállalkozóként nem csak igénybe veszi a hálózat szolgáltatásait, hanem a vállalati partnerkapcsolati körben felvállalta a hálózat szolgáltatásainak népszerűsítését.

 

Viniczay Zsolt, a Seacon Europe Kft. K+F igazgatója az eredményes nemzetközi üzletember-találkozókat emelte ki a szolgáltatási palettáról, amely képes a vállalkozók számára azonnali üzletkötést vagy projektegyüttműködést eredményezni.

 

Minárovits Márton, az Albacomp RI Kft., ügyvezetője: saját tapasztalatból úgy érzem, hogy az idősebb generációnak kicsit más volt a kapcsolatépítési módszere, másként köttették az üzletet. Az EEN azért tetszik, mert a kapcsolatépítés első lépcsője, csak éppen a határon átnyúlva. Pályáztunk már direkt brüsszeli forrásra, és nyertünk is, bár ez nagyon nehéz.