Üdvözöljük a

Startup Klub indult a kamarában | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Startup Klub indult a kamarában

Szerző: Vathy Szonja

Az FMKIK sikeres startup vállalkozókkal összefogva a jövőben teret biztosít a Gazdaság Házában az innovatív, ötlettel rendelkező, vállalkozni vágyó fiataloknak és elindít egy startup támogató mentorprogramot. Az első összejövetelre június 28-án került sor.

Fejér megyében, illetve tágabb régiónkban a Közép-Dunántúl gazdaságilag meghatározó vállalkozásai működnek valamennyi ágazatban, legyen az magyar tulajdonú vállalat, kis- és középvállalkozás vagy multinacionális vállalat.

A kamara fontosnak tartja, hogy a nagymúltú cégek mellett esélyt és lehetőséget kapjanak az induló startup vállalkozások is, ezért biztosít számukra teret ötleteik megvalósításához a Gazdaság Házában. Ebből megfontolásból a Vespucci Accelerator startup támogató szervezet és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen valósítja meg a Vespucci Ventures elnevezésű startup akcelerátor programot, amelynek a Gazdaság Házában kialakított közösségi irodatér ad otthont.

A Vespucci Ventures program célja, hogy a városba és a térségbe vonzza a vállalkozás indításban gondolkozó fiatal, innovatív ötletgazdákat, akik szakmai támogatást kapnak egy jól felépített mentorhálózaton és részletesen kidolgozott szakmai programon keresztül. A program lehetőséget biztosít, hogy a térség vállalkozásai is profitáljanak a startupokban rejlő üzleti, innovációs és szakmai lehetőségekből.

A program szakmai felelősei Sohajda Júlia és Macher Péter a Safeskin termék fejlesztésért idén Innovációs díjjal elismert Traqle Zrt. fiatal tagjai, sikeres startup vállalkozók.