Üdvözöljük a

Vállalkozók és az EEN hálózat | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vállalkozók és az EEN hálózat

Szerző: Vathy Szonja | 2017. szeptember 6.

Számos üzlet született már a régióban is az Enterprise Europe Network hálózat segítségével.

Kristóf Péter, ügyvezető igazgató, Galaktika Kft.

Édesapám, Kristóf Lajos elhunyta után, mindössze 19 évesen kell helyt állnom a mindennapi kihívásokban, melyet édesapám filozófiájára építünk tovább immáron 24. éve. A folyamatos fejlődés és az innováció teljes megjelenése cégünkben és az ezek eredményeképpen megszülető szabad kapacitás lekötése és partneri kör bővítése nem egyszerű feladat. Kapacitásbővítő és technológiai fejlesztő beruházásainkból további lehetőségek adódtak cégünk Kutatás-és Fejlesztés területén lévő tevékenységének a kibővítésére, melyre az EEN hálózata megoldást jelentett, számos üzleti kapcsolat született a hálózat segítségével. Az EEN modern vonalakba önti a korunkban megjelenő kapcsolatépítési módokat és mindenki számára egyszerűvé és könnyen kezelhetővé teszi még olyan helyzet esetén is ahol más rendszerek vagy módok nem adnak megoldást.

 

 

Kovács Máté, Babits Kft., üzletfejlesztési és marketing igazgató

Véleményem szerint az EU viszonylag kevés olyan networking lehetőséget biztosít már működő cégek számára, mint az EEN.

Több céggel is kerültem már kapcsolatba a EEN-en keresztül, vagy úgy, hogy én találtam rá a profilukra vagy ők a miénkre.

Véleményem szerint több transzparencia kellene az egyes érdeklődések státusza körül, mert úgy tapasztalom, hogy az országok kapcsolattartói közötti kommunikáció során felmerülhetnek információs "gap"-ek, ami miatt egyes információk elveszthetnek, esetleg késések lehetnek a kommunikációban.

 

Gotthárd Imre, Giga 2003 Kft., ügyvezető

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarai tagságunk révén az Innovációs Fórumnak is tagjai vagyunk, így kerültünk kapcsolatba egy ún. benchmarking felméréssel. Ennek keretében összehasonlítást kaphattunk hasonló tevékenységet folytató – nem csak hazai – vállalatok körében a versenypiacon elfoglalt helyünkről. A kapott eredmény rendkívül hasznosnak bizonyult, képet kaptunk erősségeinkről és gyengeségeinkről. Erősségként megmutatkozott, hogy vállalatunk rendkívül innovatív és gyorsan fejlődik. A gyengeségként feltárt három területre azóta javító intézkedéseket hoztunk, melyek eredményei látszanak a szervezet további fejlődésében.

 

Viniczay Zsolt, Seacon Europe Kft., ügyvezető

A Seacon Europe mindig is nagyon fontosnak tartotta a nemzetközi kapcsolatok kialakítását elsősorban a környező országokkal, de Európa távolabbi részeivel is. Bő 4 éve működünk együtt a székesfehérvári EEN irodával, hogy minél több külföldi partnerrel tudjunk találkozni üzleti jellegű vagy K+F partnerkapcsolat kialakítása érdekében.

Termékeink exportja és a partnerekkel közösen megvalósított fejlesztési projektek jelentős stabilitást adnak cégünknek, ezért arra törekszünk, hogy ezeken a területeken hatékonyak legyünk.

 

Baritsa Tamás, ügyvezető, Momert Zrt.

2008-ban, kerültem személyes kapcsolatba az Enterprise Europe Networkkel.  A gazdasági váláság során kerestük az új üzleti lehetőségeket, ezért vettük fel a kapcsolatot az Enterprise Europe Networkkel, mely jelentős támogatást nyújt a kkv-knak a hazai és nemzetközi partnerkapcsolatok kialakításában, továbbá K+F projekteben való részvételekben, ami nagy mértékben segítette a cégünk piaci előre lépését.