„A jövő tudásból és tehetségből épül” - V. Junior Expo Egerben

Szerző: Csepcsányiné O. Tünde | 2014. március 10.

Az V. Junior Expo a 35 évesnél fiatalabb vállalkozók díjmentes bemutatkozására adott lehetőséget Egerben,

Fejér megyét Jancsó Péter, a JFP Trade ügyvezetője képviselte.

A résztvevőket a kamarák, önkormányzatok, civil szervezetek, cégek ajánlása alapján szakmai zsűri választotta ki.

 A Junior Expo a fiatal vállalkozók számára nemcsak kiállítás, hanem verseny is, hiszen a"Jó vállalkozás – biztos jövő! névvel a szakmai zsűri az általa meghatározott szempontok alapján értékelte és díjazta a kiállítókat.  Az V. Junior Expo legsikeresebb vállalkozója a verseny fődíját, egy tanulmányutat New Yorkba!

Minden eddiginél szorosabb volt a Junior Expo vállalkozói versenye- hangoztatták az öttagú zsűri tagjai a rendezvény péntek esti díjátadó vacsoráján. Az első helyezettnek járó serleget Alekszi Viktória, a Cavalliera lovasruházati cég alapító-vezetője vehette át, de a második helyet is egy ruhákkal foglalkozó hölgy szerezte meg, Csillag Zsuzsanna a kötött ruhákra specializálódott SÜEL tulajdonos-tervezője. A harmadik egy orvos-technológiai innovációt is Egerbe hozó cég, a Tech- Medical lett. Torda Tibor az expón mutatta be a saját kisgyermeke ihlette csecsemőmozgató rendszert.

A díjátadó gálán köszöntötte a fiatal vállalkozókat a tavalyi győztes, Fejérdy Zsófia is, aki beszámolt az elmúlt egy év fejlődéséről, történéseiről. A baba-mama marketinggel foglalkozó cég, a PromoBox vezetője Kínába látogathatott el a 2013-as Junior Expo nyerteseként, de –mint mondta- az elismerés felelősséget is helyezett a vállára. „Úgy éreztem, fejlődnünk kell, mert ez a díj kötelez! A Junior Expo ihlette azt a mobil applikációt, amivel az édesanyák a gyermekük fejlődését tudják majd nyomon követni a fogantatástól egészen a kicsi egyéves koráig”- fogalmazott Fejérdy Zsófia, aki idén már zsűritagként értékelte vállalkozótársait.

A színvonalat dicsérte a zsűri többi tagja, Kovács Piroska (Kárpátok Régió Üzleti Hálózat) Honfi Gábor (Szuperinfo), Szőke István (Agria Park) és Tietze Károly (vállalkozó) is. Mivel a zsűri összetétele technikai okok miatt még az utolsó napon is változott, feddhetetlenül megfelelő –bármiféle befolyásolás nélküli- döntés született.

Az első helyezettként Alekszi Viktória utazhat New Yorkba, cége a Cavalliera (Budapest). A díjlovaglóként ismert sportoló-üzletasszony cégének lovas öltözetei már 38 országban kaphatók magyar márkaként. A zsűritagok kiemelték Alekszi Viktória meggyőző fellépését és a cég folyamatos fejlődését, innovativitását. Az ezüst kupát szintén egy divatban érdekelt üzletasszony, Csillag Zsuzsanna tervező érdemelte ki, ő Brüsszelbe nyert tanulmányutat. A SÜEL (Keszthely, Budapest) családi vállalkozásból indult ma egyre ismertebb kötött ruházati márka. A cégnél újraírták a kötött pulóver fogalmát, divatossá, egyedivé téve azt. A hatvani Tech-Medical Kft. is dobogós lett, így Bécsbe utazhat. Az orvostechnikai cég saját innovációt mutatott be az expón. Torda Tibor alapító-ügyvezető kisgyermeke születésekor látta a kórházakban jelenleg működő kosaras szerkezetekkel történő csecsemőszállítást. Olyan rendszert talált ki, amivel biztonságosabbá és olcsóbbá teheti a kisbabák kórházi mozgatását.

_B1Q0033 másolataA díjátadó gálán gazdára talált több különdíj is. Az elismeréseket a díjakat felajánló vállalkozások ítélték oda az általuk választott kiállítóknak. Érdekes, hogy a különdíjak egy részét is a szakmai díjazottak zsebelték be. Az Agria Univeristas Egyesület Különdíját, a Bécsi tanulmányútra jogosító beszállókártyát vehette át a Basiliskus 3D (3D technológia) és a Lotus Romeo (lovasruházat). A Szuperinfo hirdetési lehetőséget ajánlott fel Kis István bútorrestaurátornak és az egri Reklámpékség Kft.-nek. Az Agria Park különdíját a szakmai 2. helyezett, Csillag Zsuzsanna (SÜEL kötött ruhák) vehette át. A Koktél Magazin a győztes Cavalliera-t találta a legkiemelkedőbbnek, így Alekszi Viktória plusz egy média megjelenést begyűjtött az első díj mellé. Az Agria Universitas Egyesület Kárpát-medencei Különdíját a Hancsik Falusi Turizmustól, Hancsik József vehette át. A családi vállalkozás Szlovéniában falusi turizmussal foglalkozik.

Szombaton, az expó záró ünnepségén adták át a Közönség-díjat. A rendezvény látogatói két napon keresztül szavazhattak az általuk legszínvonalasabbnak ítélt standra, vállalkozásra. A legtöbb voksot egy egri cég, a Lagadrimi Lakberendezés és Ajándék Szalon kapta, standjuknál –sok más érdekesség mellett- egy Herendi festőművésszel is lehetett találkozni, aki megmutatta a porcelánrajzolás titkát és a gyerekek kezét is szebbnél szebb mintákkal látta el (természetesen speciálisan erre a célra készült festékkel).

Dr. Horváth Ágnes, az expót szervező Agria Universitas Egyesület elnöke köszönetet mondott a kiállító vállalkozóknak a színvonalas megjelenésért és reményét fejezte ki arra, hogy a jövőben is visszalátogatnak Egerbe.

Idén a Kárpát-medence minden országából érkeztek 35 év alatti vállalkozók a hevesi megyeszékhelyre. Az V. Junior Expo sikeresen mutatta be a jövő gazdaságának alapját jelentő fiatal, kreatív és bátor vállalkozókat, akik találkozhattak a piaccal, üzleti és baráti kapcsolatokat köthettek és kötöttek. Az Agria Universitas Egyesület jövőben is követi a kiállítók eredményeit, 2015-ben pedig újra várja a fiatal vállalkozókat Egerbe!

Forrás: Juniorexpo honlap