Üdvözöljük a

A növekedést és a biztonságot keresik a befektetők Magyarországon | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A növekedést és a biztonságot keresik a befektetők Magyarországon

Szerző: Vathy Szonja | 2017. szeptember 7.

A stabil, kiszámítható növekedést és a biztonságot keresik a befektetők Magyarországon, a piac visszajelzése pedig a hitelminősítőknél is fontosabb - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A tárcavezető hangsúlyozta: nem volt váratlan, hogy az Államadósság Kezelő Központ kedden délelőtt negatív értéktartományban, mínusz 0,02 százalékos hozamon értékesített diszkont kincstárjegyet, hiszen az augusztusi nulla százalékos hozamok már ennek az előjelei voltak. A befektetők tulajdonképpen biztonságot vásároltak maguknak az állampapírokkal - tette hozzá.

Varga Mihály a javuló növekedési és fogyasztási adatok mellett kiemelte, hogy a visszajelzések az ország biztonsági helyzetének is köszönhetők, hiszen a migrációs politika a befektetők számára is kedvező.

A miniszter felidézte, hogy az előrejelzések szerint a növekedési pálya a következő évben is fennmarad, a gazdaság szerkezete pedig kiegyensúlyozottabbá vált, hiszen a növekedésben az ipar mellett a szolgáltatói szektor is egyre jelentősebb szerepet játszik.

Forrás: NGM