Az etikus magatartás érték

Szerző: Vathy Szonja | 2018. december 12.

„Etikus Vállalat Díj”-at és „Etikus Vállalkozó Díj”-at alapított a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Idén négy elismerést adott át.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Etikus Vállalat Díj, Etikus Vállalkozó Díj elismeréssel tünteti ki azon vállalkozásokat, vállalkozókat, akiknek az üzleti életben tanúsított vállalkozói tevékenysége példamutató, értékrendjük tudatos, társadalmi felelősségvállalásuk és etikus vállalkozói magatartásuk kiemelkedő.

2018-ban, Gazdasági Évzáró rendezvényén, Etikus Vállalat Díjat adományozott az Alba-Zöchling Kft., a FEHÉRVÁR TRAVEL Kft. és a Garzon Bútor Zrt. részére. Etikus Vállalkozó Díjat adományozott Golenyák János egyéni vállalkozó, a Golenyák Fa-Barkács Áruház üzletvezető, tulajdonosa számára.

 

A kamara a díjjal azon vállalkozásokat, illetve vállalkozókat tünteti ki, akik felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, az etikus magatartást és a vállalati integritást ösztönzik, és jó gyakorlatuk más cégek számára is példaként szolgál. A kamara a díjat 2018-ban alapította. A díjazottak kiválasztása előre lefektetett elvek alapján történik: az etikus magatartáson túl fontos, hogy a cég csak olyan feladatot vállaljon, amelyre felkészült, jó szándékú és jóhiszemű üzleti magatartást tanúsítson, munkavállalóit méltányos feltételekkel foglalkoztassa, tartsa tiszteletben az általános emberi értékeket, a nemzeti hagyományokat, a természeti és társadalmi környezetet. A díjazottaknak a szakmai utánpótlás képzése és nevelése területén biztosítania kell a magas színvonalú képzés személyi és tárgyi feltételeit, valamint személyes példájával törekednie kell az etikus magatartás továbbvitelére.