Üdvözöljük a

Bérszámfejtés kiszervezése – biztos kezekben is lehet cége bérszámfejtése | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Bérszámfejtés kiszervezése – biztos kezekben is lehet cége bérszámfejtése

Szerző: Erdősné Sz. Zsuzsa | 2019. május 31.

A könyvelők leterheltsége-, a speciális ügyviteli szabályok-, az állandóan változó jogszabályi környezet-, a feszített munkaerőpiac-, a szigorodó adatvédelmi rendelkezések mind olyan tények, amelyek a KKV szektor számára is előtérbe helyezheti e tevékenység kiszervezését. 

A jelenlegi gazdasági környezetben a vállalkozások – méretüktől függetlenül – egyre gyakrabban szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a feszített munkaerő piaci körülmények mellett a munkavállalói bérek helyes elszámolása – vagyis az egyik legalapvetőbb és egyben legkényesebb terület – is rejt kockázatokat abban az esetben, ha nincs megfelelően bebiztosítva e tevékenység a cégen belül.

 

Nem ritka eset napjainkban, amikor egy cégvezető arra panaszkodik, hogy könyvelője túlterhelt és a megnövekedett munkát már nem tudja kellő szakmaisággal végezni, mint ahogy az sem, hogy a saját bérszámfejtő kolléga váratlan kiesése (betegség, felmondás, tartós szabadságolás stb.) okoz fejtörést a cégen belül. Ha meg is van a megfelelő létszám a feladat elvégzésére, akkor is sokszor problémát, jelent a kellő szakértelem és tapasztalat hiánya, ami jelentős hátrányba sodorhatja a vállalkozásokat a piacon.

 

A folyamatosan változó jogszabályi környezetben a néhány fős bérszámfejtési csoportoknak vagy magányos bérszámfejtőknek nagyon nehéz folyamatosan szinten tartani a tudásokat, hogy megfelelően el tudják végezni a munkájukat. E helyzetek elkerülésére a leghatékonyabb megoldás, ha egy szolgáltatási szerződés keretében szakértőkre bízza egy vállalkozás a bérszámfejtés elkészítését.

 

Az átmeneti munkaerőhiányból fakadó kockázat elkerülésén kívül további érv a kiszervezés mellett, hogy egy komoly szakembergárdával és nagyobb ügyfélkörrel rendelkező szolgáltató minden helyzetben tud megoldást kínálni a felmerülő bérszámfejtési-, munkaügyi kérdésekre, és a legjobb gyakorlatok megosztásának köszönhetően-, személyre szabott alternatív megoldási javaslatokkal tudja segíteni a vállalkozást. Ha számításba vesszük azt is, hogy egy ilyen modellben a szolgáltató az előbbi előnyökön felül teljes körű anyagi és jogi felelősségvállalás mellett-, szerződésben vállalt garanciális feltételekkel-, folyamatos tanácsadással kiegészítve-, maximális diszkréció mellett végzi tevékenységét, érdemes a KKV szektor cégvezetőinek is átgondolni jelenlegi helyzetüket e téren.

 

Amennyiben a témával kapcsolatban szeretne bővebb információkat, tájékoztatást kapni, a székesfehérvári székhelyű Pannonjob Kft több évtizedes tapasztalattal rendelkezik e szolgáltatás terén, munkatársai készséggel válaszolnak felmerülő szakmai kérdéseire.

Kontakt: Szalai Balázs bérszámfejtési üzletágvezető, Pannonjob Kft.: e-mail: szalai.balazs@pannonjob.hu. Tel.:  20- 9119239. Bővebben: www.pannonjob.hu