Üdvözöljük a

Család és karrier | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Család és karrier

Szerző: Vathy Szonja | 2019. május 16.

"...megjelent a mai napig tartó dilemma: a nő maradjon otthon és legyen gondoskodó asszony és feleség, vagy lépjen be a munkaerőpiacra, térjen vissza munkahelyére?" -  a témában Domokos Tamás szociológus nyilatkozott.

 

Sok évezreden keresztül a nyilvános terek világa, mindenekelőtt a közélet és a munka a férfiaké volt, míg a nők élete inkább csak a belső terekben zajlott. Ez a nézet számos zárt társadalomban a mai napig fennmaradt és a munkába állás során is érvényesült. 

Az ókorban a női munka nem volt érték, de a középkorban is lenézett volt, bár ennek ellenére sokat és sokfélét dolgozhattak, sőt még céhekbe is tömörülhettek a nők. Később a középkori egyetemeken már női hallgatók is lehettek.

A reneszánsz korszakban azonban a női munkavállalás újra korlátok közé szorult, ennek oka, hogy megváltozott a munkáról való vélekedés. Mivel a protestáns etika a legértékesebbnek a munkát tartotta, így az érdekesebb, technikailag fejlettebb munkafajtákból rendre kiszorították a nőket és visszakényszerítették őket a mezőgazdasági munkákhoz és a háztartási rutinfeladatokhoz.

A 19. században a sokszoros túlkínálat a munkaerőpiacon szembeállította a férfiakat és a nőket jelentős egyenlőtlenségeket generálva. Nem véletlen indultak el a feminista mozgalmak, melyek ugyan eredményt értek el, de az 1929-es gazdasági világválság visszaforgatott minden addigi vívmányt: az általános munkanélküliségben újra megtagadták a nőktől a munkát. A II. világháborúban azonban a frontra vonult férfiak helyett szinte minden területen a nőknek kellett munkába állni, a háború után pedig az európai társadalmakban alapvetően megváltozott a nők helyzete, kimagasló számban válhattak munkavállalókká.

Ezzel párhuzamosan azonban megjelent a mai napig tartó dilemma: a nő maradjon otthon és legyen gondoskodó asszony és feleség, vagy lépjen be a munkaerőpiacra, térjen vissza munkahelyére?

Közismert, hogy Fejér megye gazdasága jelentős munkaerőhiánnyal küzd, annak ellenére, hogy az aktív korosztályok 70 százaléka dolgozik. Hol lehet még munkaerő tartalék? Közelebb van, mint gondolnánk! A rugalmas és atipikus foglalkoztatási formák bevezetésével, a család és karrier lehetőségének megteremtésével a felelős foglalkoztatók további értékes munkaerőre lelhetnek a nők körében.

 

Domokos Tamás