Üdvözöljük a

Együttműködés az egyetemi és vállalkozói kapcsolatok erősítésére | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Együttműködés az egyetemi és vállalkozói kapcsolatok erősítésére

Szerző: Vathy Szonja | 2018. január 12.

Az egyetemi és vállalkozói kapcsolatok, valamint a tudományos oktatás székesfehérvári erősítésének érdekében írt alá együttműködési megállapodást a Budapesti Corvinus Egyetem és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. 

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018. január 12-én együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérváron, a Gazdaság Házában.

 

Radetzky Jenő kamarai elnök, valamint Dr. Lánczi András, az egyetem rektora a kutatás-fejlesztés, továbbá a tudományos oktatás székesfehérvári erősítésének érdekében aláírásukkal erősítették meg együttműködési szándékukat. Dr. Pavlik Lívia, az egyetem kancellárja is részt vett a programon.

 

Az együttműködés célja, hogy a kamara – gazdasági szolgáltató hatásköre folytán – hidat képezzen az egyetem, valamint a gazdasági szereplők, a vállalkozások, üzleti szféra alanyai között. A megállapodás olyan intézményi együttműködést céloz, amely a gazdasági partnerek, a tudáshordozók, és képző intézmények, továbbá a gazdaságban szereplő vállalkozások közötti összhang megteremtését kívánja elősegíteni.

 

A kamara együttműködése révén hozzájárul, hogy az egyetem Székesfehérváron létrehozza Gazdaságelemzési és Közpolitikai Kutatóközpontját, így segítve egy innovatív környezet és hálózat létrehozását, amely kiemelkedő innovációs potenciállal rendelkezik és radikálisan javítja a térség versenyképességét. A kamara közreműködik a kétirányú tudásáramlás elősegítésében, azzal a céllal, hogy az elméleti tudásból gyakorlati tudás váljon. Az együttműködő felek igyekeznek elősegíteni, fejleszteni a gyakorlatorientált duális képzést a felsőoktatásban közgazdasági, pénzügyi és gazdaságtudományi szakterületeken.