Üdvözöljük a

Enterprise Europe Network hálózat a versenyképességért | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network hálózat a versenyképességért

Szerző: Vathy Szonja | 2017. szeptember 8.

Az üzletfejlesztéssel foglalkozó nemzetközi hálózat, az Enterprise Europe Network hazai munkatársai találkoztak a Gazdaság Házában. A szakmai találkozó fő témája a versenyképesség volt.

Az Enterprise Europe Network magyar hálózat nyolc szervezetének munkatársai tanácskoztak Székesfehérváron, a Gazdaság Házában. A 2017. szeptember 6. és 8. közötti szakmai program fő témája a versenyképesség volt. A tanácskozásra külpiaci jelenléttel rendelkező kkv cégvezetők is meghívást kaptak. 

 

"Amikor 1989-ben ott hagytam az állami vállalatot, ahol vezetőként dolgoztam és felcsaptam magánvállalkozónak, csak egy csomó névjegyet és prospektust vittem magammal korábbi munkahelyemről. Én már akkor a névjegyekben, kiadványokban megtestesülő információt tartottam a legfőbb értéknek - ezzel a személyes emlékkel nyitotta meg a háromnapos konferenciát Radetzky Jenő, az FMKIK elnöke. Napjaink információ dömpingje idején - folytatta - amikor nehéz és kockázatos dolog az eligazodás, kiváltképpen felértékelődik a hiteles információ. Az EEN egyik legnagyobb erénye éppen az, hogy hiteles üzleti, piaci információkkal szolgál a kkv-k számára.

 

A szakmai konferencia vendége volt Erwan LeGuen (Project Officier) EASME és Németh István (Policy Officer) Európai Bizottság Ipari és Vállalkozásfejlesztési Főigazgatóság. 

 

Az Enterprise Europe Network hálózat Magyarországon 8 konzorciumi partnerrel működik. A magyar hálózati tagok az Enterprise Europe Network üzleti-, technológiai és innovációs partnerkereső adatbázissal gyorsan és hatékonyan tudják a hazai kkv-k külpiacra jutását segíteni, az innovációs képességüket javítani. 

Az Enterprise Europe Network intézményének kulcsszerepe van az Európai Unió versenyképességet, gazdasági növekedést és munkahelyteremtést célzó törekvéseiben. Az Európai Bizottság 2008-ban hozta létre az Enterprise Europe Network üzletfejlesztési hálózatot, amely jelenleg 67 országban több mint 3000 szakértő munkatárssal áll azon vállalkozások rendelkezésére, akik külföldi üzleti partnert keresnek vagy az innováció menedzsment terén kívánnak jobb eredményeket elérni. A hálózat nem csak az Európai Unió tagállamaiban működik, hanem szerte a világon: Európában, Afrikában, Ázsiában, Észak-és Dél-Amerikában.

A hálózat létrejöttének célja, hogy segítse az európai kis- és középvállalkozásokat, hogy minél többet tudjanak kihasználni az európai belső piac és az Európán túli nemzetközi piacok adta lehetőségekből. Ehhez képzések, üzleti és partnerkereső rendezvények, illetve egyedülálló kereskedelmi-technológiai partnerkereső adatbázis áll rendelkezésre. Az említett adatbázis révén a vállalkozók közvetlenül érhetnek el a legkülönfélébb ágazatokból érkező üzleti ajánlatokat világszerte.