Üdvözöljük a

EuroSkills 2018 - Budapest várja a diákokat | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

EuroSkills 2018 - Budapest várja a diákokat

Szerző: Vathy Szonja | 2017. október 30.

Magyarország 2014-ben elnyerte a 2018-as EuroSkills rendezési jogát, mellyel az első közép-kelet-európai versenyen mérhetik össze a tudásukat Európa fiatal szakmunkásai. A 2018. szeptember 26-28. között tartandó rendezvényen Európa legjobb és legfelkészültebb fiataljai versenyeznek összesen 39 szakmában. 28 ország versenyzői érkeznek 500 szakértő kíséretében.

A verseny előkészületei több mint egy éve zajlanak, a magyar és a nemzetközi ipar legjelentősebb képviselői jelezték részvételi szándékukat. 

„Fontosnak tartom, hogy a különböző iparágak minél több képviselője aktív szerepet vállaljon az EuroSkills budapesti döntőjének előkészítésében” – mondta Csiszár Zsófia projekt menedzser a KamaraOnline-nak 2017 júniusában.

A versenynek köszönhetően reflektorfénybe kerül a rendező ország szakképzési rendszere, a rendezvény megjelenési lehetőséget biztosít az ipar és a szakképzés képviselőinek nemzetközi szinten is. A szakmák „Európa-bajnoksága” népszerűsíti a szakképzést, felhívja a figyelmet a nemzetközi versenyen induló összes szakmára, valamint lehetőséget ad a rendező országnak prezentációs szakmák bemutatására.     
 
A verseny mellett zajló konferenciaprogram lehetőséget ad nemzetközi kapcsolatok építésére mind a gazdaság, mind a szakképzés szereplőinek.      

2017. szeptember 26-ig összesen 35 hivatalos szakmában és 4 prezentációs szakmában lehetett előzetesen regisztrálni, erre a szeptember végi határidőig 500 versenyzőt vagy csapatot regisztrált a WorldSkills Europe 28 tagországa. 568 egyéni versenyző jelezte részvételi szándékát összesen 39 szakmában. A EuroSkills Budapest 2018 versenyre 28 ország regisztrált, többek között Észtország, Svájc, Luxemburg és Kazahsztán is. Legtöbb versenyzővel Oroszország (40) jelentkezett, ezt követi Ausztria (37). Az előregisztráció után a regisztrációval véglegesítik és erősítik meg a versenyzők a részvételi szándékukat.

Találkozzunk Budapesten jövő szeptemberben!