Üdvözöljük a

Falak között, természetben | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Falak között, természetben

Szerző: Vathy Szonja | 2018. október 1.

A Gazdaság Házában hozott létre természettudományos labort diákoknak a Gaja Környezetvédő Egyesület. A nyitófoglalkozáson a Munkácsy Mihály Általános Iskola ötödikes diákjai vettek részt.

A Gaja Környezetvédő Egyesület – a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve – „Korszerű természettudományos labor iskolásoknak” címmel laboratóriumot hozott létre, melyet az Alcoa Foundation pályázat támogatásával valósítottak meg.

 

A laboratórium célja, hogy Székesfehérvár diákjai foglalkozások keretében, kísérleti eszközök segítségével megismerjék környezetünk azon elemeit, melyekre fokozottan kell ügyelni a fenntartható és élhető jövő érdekében. Talajszerkezetet vizsgálnak mikroszkópokkal, műszerekkel mérnek kémhatást, komposztálnak, fizikai jellemzőket ismernek meg különböző talajfélékből, ismereteket szereznek a víz természetben betöltött szerepéről.

Varga Gábor, a Gaja Egyesület elnöke elmondta, rendkívül fontos, hogy a fiatalságot a fenntartható életre neveljük, hiszen az általános iskolás diákság éppen az a nemzedék, akik tudatos viselkedésükkel még megmenthetik Földünket.

 

A laboratórium átadóján részt vett Juhász László Székesfehérvár MJV önkormányzati képviselő, a környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok tanácsnoka, valamint Kiss Szabolcs, az Alcoa Shared Services Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Kiss Szabolcs elmondta, örülnek a környezetvédelmet és fenntarthatóságot támogató kezdeményezésnek.