Üdvözöljük a

Ismét meghirdette kiberbiztonsági képzését az NKE | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázatok - Széchenyi 2020 Információk első kézből

Kamarai rendezvények

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
111213141516
17
18192021222324
25262728293031

Ismét meghirdette kiberbiztonsági képzését az NKE

2017. december 4.

Várják a jelentkezőket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) februárban induló elektronikus információbiztonsági vezető szakirányú továbbképzésére.  

Az egyetem az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: miközben naponta jelennek meg hírek kisebb-nagyobb kibertámadásokról, amelyek egy-egy szervezet vagy akár ország normális működését veszélyeztetik, globális munkaerőhiány alakult ki a kiberbiztonsági piacon. Csak a magyar közszolgálatból mintegy kétezer olyan szakértő hiányzik, aki képes a kibertér jelentette kockázatokat megfelelően kezelni - tették hozzá.

 

Nemcsak a mérnöki munkakörökben, hanem a rendvédelmi, közigazgatási, honvédelmi, külkapcsolati szakterületeken is felértékelődnek azok a szakemberek, akik behatóan ismerik az információs rendszereket. A 2013-ban elfogadott magyar információbiztonsági törvény előírja, hogy minden állami és önkormányzati szerv nevezzen ki információbiztonsági felelőst. A szakemberek képzése az NKE feladata lett. Ennek nyomán 2014-ben elindították az elektronikus információbiztonsági vezető szakirányú továbbképzést, amelynek keretében 2 félév alatt, levelező rendszerben ismertetik meg a hallgatókat az információbiztonság jogi, szervezési, vezetési, stratégiai és műszaki aspektusaival.

A kiberbiztonsági képzésen az egyetem oktatói mellett a szakmában széles körben ismert, gyakorlati szakemberek is oktatnak. Krasznay Csaba, az NKE Kiberbiztonsági Akadémiájának programigazgatója, a képzés felelőse elmondta: míg kezdetben olyan hallgatóik voltak, akiket az információbiztonsági törvény jelentette kötelezettség miatt delegált a munkaadójuk, "most már a hallgatók fele saját maga választja a képzést, saját közszolgálati vagy piaci karrierjének építése céljából".

Az NKE képzését eddig több mint kétszáz szakember végezte el, 2017-ben pedig ez az információbiztonsági szakma legnagyobb hazai elismerését, az informatikai biztonság napja (ITBN) Kiemelkedő Teljesítmény díját is megkapta.

A továbbképzésre 2018. január 5-éig lehet jelentkezni.

 

Forrás: NKE