Kezdetét vette a szakmunkástanulók megmérettetése

Szerző: Vathy Szonja | 2019. január 7.

Kezdetét vette a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) elődöntője. Fejér megyében 32 szakmában, közel 300 tanuló méri össze tudását. 

Fejér megyében, a verseny nyitónapján asztalos, kárpitos, faipari technikus, gépgyártástechnológiai technikus és mechatronikai technikus szakmákban adtak számot tudásukról a diákok, a Szakma Kiváló Tanulója, valamint az Országos Szakmai Tanulmányi verseny elődöntőjében.

 

Az elődöntőket a területi kereskedelmi és iparkamarák bonyolítják. Idén Fejér megyében - a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásában - 30 szakmában, közel 300 tanuló elődöntőjére kerül sor.   

Az SZKTV, valamint az OSZTV a szakmunkás tanulók legrangosabb megmérettetése. Az „egy szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében a verseny célkitűzései között szerepel a fizikai munka becsületének, a jó szakemberek társadalmi elismertségének növelése.

 

Fejér megyében az alábbi szakmákban várhatók vizsgák az elődöntők részeként:

asztalos; kárpitos; faipari technikus; gépgyártástechnológiai technikus; mechatronikai technikus; magasépítő technikus; ács; kőműves és hidegburkoló; festő, mázoló, tapétázó; villanyszerelő; elektronikai technikus; szakács; pincér; vendéglátásszervező; cukrász; hegesztő; szerszámkészítő; kereskedő; gépi forgácsoló; ipari gépész; logisztikai és szállítmányozási ügyintéző; eladó; férfiszabó; női szabó; központifűtés és gázhálózat rendszerszerelő; épületgépész technikus; informatikai rendszerüzemeltető; járműfényező; autószerelő; karosszérialakatos; autótechnikus; útépítő és fenntartó technikus.

 

A versenyről bővebb információ az alábbi linke: BŐVEBBEN