Üdvözöljük a

Kreatív építő kezek | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kreatív építő kezek

2017. május 29.

A hétvégén rendezte meg a Kreatív építő kezek, azaz a KÉK versenyt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Építőipari Tagozata.

A verseny célja nem a lexikális tudás mérése, sokkal inkább a versenyzők gondolkodásra sarkallása, kreativitásuk kibontakoztatása a műszaki feladat megoldásának kitalálásától, a tervezésen, szervezésen át a megvalósításig. A játékos vetélkedő kiváló alkalmat biztosít arra, hogy a szakképzés közvetlen kapcsolatot építsen ki az építőanyag-gyártókkal, forgalmazókkal, építési vállalkozásokkal. Ezzel a szakmai hétvégével kívánjuk elősegíteni a diákok bevonását az iskolán kívüli, gyakorlati képzési lehetőségekbe, egyúttal fel tudjuk hívni a vállalkozók, az építő szakma, de minden érintett figyelmét az oktatás- és szakmai utánpótlás fontosságára – mondta el Szabóné Szommer Ildikó a Jáky József tagintézmény igazgatója és Puska József az FMKIK Építőipari Tagozatának elnöke.

 

Az igazgató kiemelte, olyan vetélkedőt szerettek volna létrehozni, amellyel megmozgathatják a diákok fantáziáját, emellett az építőipart is népszerűsíteni tudják. A kamarai szakember azt hangsúlyozta, hogy a gazdasági önkormányzat építőipari tagozata   2010-es megalakítása óta igyekszik felhívni a figyelmet a szakemberhiány problémájára.

 

A győztes csapat:  a salgótarjáni Stromfeld Aurél szakgimnázium diákjai,  Sándor Dominika, Somoskői Bence és Aradi Patrik, felkészítő tanáruk Faluhelyi Csaba

 

Az első helyen egy salgótarjáni csapat végzett. A második egy debreceni, a harmadik egy losonci lett.

 

Az eredményhirdetés előtt átadták a Jáky Életmű díját is az iskola két nyugdíjas tanárának, Szvoboda Ágnesnek, illetve Kántor Józsefnek.