Üdvözöljük a

Megállapodást a Világbankkal | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megállapodást a Világbankkal

2017. október 16.

A nemzetgazdasági miniszter a közgyűlésen technikai segítségnyújtási megállapodást írt alá Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével, Cyril Mullerrel – közölte honlapján a minisztérium.

Varga Mihály elmondta: a projekt célja, hogy támogassa a magyar munkaügyi szervezetet az álláskeresők részére személyre szabott, a valós élethelyzetükhöz és igényeikhez jobban illeszkedő támogatások és szolgáltatások nyújtásában. A miniszter kiemelte: a megállapodás segíthet a munkaerőhiány enyhítésében. A jövőben is számítunk a Világbank szakértelmére a magyar szakpolitikai elképzelések megvalósítása során - tette hozzá a tárcavezető.
Poul Thomsen IMF igazgató meghívására Varga Mihály részt vett a közép-kelet- és délkelet-európai pénzügyminiszterek és jegybankelnökök szűk körű, a világgazdaság és a régió gazdasági helyzetéről és kilátásairól szóló találkozóján. Habár az IMF a korábbiakhoz képest sokkal pozitívabb képet fest a világgazdaság állapotáról, mindemellett a jelenlegi gazdasági fellendülést egy kiváló lehetőségnek tartja, hogy az országok döntéshozói tovább csökkentsék a fennálló kockázatokat és hosszútávon a növekedést elősegítő strukturális reformokat hajtsanak végre jelentős társadalmi költségek nélkül. Varga Mihály kiemelte: a magyar gazdaságpolitika eredményességét jelzi, hogy a hitelminősítők, a piaci befektetők és elemzők pozitív véleménye mellett az IMF is javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását legfrissebb jelentésében.

Forrás:
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/munkaeropiaci-megallapodas-a-vilagbankkal-pozitiv-imf-velemeny-washingtonban