Üdvözöljük a

Nem szabad bedőlni, sok baj lehet a neten árult olcsó tűzifával | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázatok - Széchenyi 2020 Információk első kézből

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617182021
22232425262728
293031    

Nem szabad bedőlni, sok baj lehet a neten árult olcsó tűzifával

Szerző: Vathy Szonja | 2017. augusztus 24.

Érdemes körültekintőnek lenni, nehogy lopott fát vegyünk, vagy nehogy a megrendeltnél kevesebb fát szállítsanak a megrendelőnek.

Internetes vásárlás helyett biztonságosabb a helyi erdőgazdálkodóktól tűzifát vásárolni, mert az esetleges kifogásokat is könnyebb így érvényesíteni – ezt mondta Nagy Dániel, a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal erdészeti igazgatóságának igazgatóhelyettese szerdán a köztévé reggeli műsorában.

Internetes vásárlásnál gyanús lehet a túl alacsony ár, és érdemes ellenőrizni azt is, hogy létező vállalkozás kínálja-e a tűzifát, szerepel-e a cégjegyzékben, és van-e telephelye, ahonnan el lehet hozni személyesen is a rendelt terméket.

A tűzifa-kereskedelembe gyakran kerül lopott fa, ami a vásárlóknak is kárt okozhat, emellett súly helyett érdemesebb térfogatra vásárolni, mivel a nedves fa nehezebb, ez pedig visszaélésekre ad lehetőséget.

Nagy Dániel felhívta a figyelmet, hogy vásárláskor ellenőrizni kell a nyugtát és a szállítójegyet, amelyeken rajta van, milyen mennyiségben milyen fát hoztak a vásárlónak. Emellett július 1-je óta a kereskedőnek a megrendelt fa mellé adnia kell tűzifa-vásárlási tájékoztatót is, amelynek elsődleges célja a körültekintő vásárlás elősegítése.

A Nébih honlapján a Tűzifát csak okosan! címmel tájékoztató anyag is segíti a vásárlókat.

Forrás: hvg.hu