Üdvözöljük a

Partnerségben a kkv-k fejlesztéséért | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Partnerségben a kkv-k fejlesztéséért

Szerző: Erdősné Sz. Zsuzsa | 2019. március 6.

Digitális KKV Napot tartott a kamara az Albacomp Innovációs Központban, a Modern Vállalkozások Programja keretében. A tájékoztató és céglátogatás nemcsak a vállalkozások szemléletformálását támogatta, hanem alkalmat adott kapcsolatépítésre, a több évtizedes múltú Albacomp jó gyakorlatának, innovatív működésének megismerésére is. 

Több, mint 40 résztvevő érdeklődésével tartotta meg a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tavaszi első digitális kkv napját, az Albacomp Innovációs Központban. Újszerű volt a program, hiszen a pályázati tájékoztató és a szemléletformáló előadások mellett, az Albacomp Innovációs Központ működésébe engedett bepillantást.

2015-ben adták át a közel 1,5 milliárd forint összköltségű beruházás eredményeként megépült Albacomp Innovációs Központot, amely a GOP-1.2.1-12/B-2012-0017 azonosítószámú az Új Széchenyi Terv „Innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása” keretén belül közel 850 millió forintos támogatással valósult meg.

Az országos szinten egyedülálló beruházás keretében az Albacomp RI Kft. egy olyan
kutató-fejlesztő központot valósított meg, ahol olyan egyedi, innovatív K+F projekteket valósítanak meg, amelyekhez eddig nem volt meg a megfelelő infrastruktúra. A négyszintes, négyezer négyzetméteres irodaházban és gyártócsarnokban helyet kap minden kutatási, fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenységhez kapcsolódó funkció.

Az új központban a társaság komplex szolgáltatást nyújt a betelepülő kutató-fejlesztő cégek számára a nagy biztonságú szerver terem, a felhő alapú ASP szolgáltatásokhoz szükséges szerverek, nagy teljesítményű hálózati infrastruktúra által. Elektromágneses sugárzásmérést lehet végezni, valamint szélsőséges környezeti hőmérsékleten történő tesztelésre is lehetőség nyílik, amely elérhető nemcsak a betelepülő vállalkozások számára, hanem külső érdeklődők részére is.

Magyarországon egyedülálló minőségű PREN50147-3 szabványú előminősítő mérésre használható labort (TEMPEST mérőlabor) is kialakítottak.

Az Innovációs Központ további fejlődését szolgálja, hogy az Albacomp RI Kft. részt vesz a duális képzésben, s partnerségben együtt dolgoznak, fejlesztenek az egyetemi hallgatókkal, vagy a már végzett mérnök-inormatukusokkal.  A felsőoktatási intézményekben elsajátított elméleti ismereteket a fiatalok tanulás közben tudják a gyakorlattal összeegyeztetni, ezáltal a gyakorlati tudást megszerezni.