Új pályázatok vállalkozóknak

Szerző: Vathy Szonja | 2019. június 5.

Az újonnan elérhető innovációs pályázati forrásokról volt szó azon a konzultációval egybekötött információs napon, melyre a Gazdaság Házában került sor. 

Pályázatokról bővebb információ - folyamatosan - honlapunkon. Tájékozódjon pályázati tanácsadóknál, a cikk végén található elérhetőségek egyikén.

A források megszerzésének feltételeiről elsőkézből, szakértőktől informálódhattak a régió vállalkozásai az információs nap alkalmával, melyet a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája szervezett. 

 

Az új pályázati források fő irányai az ipar 4.0, az innováció, a digitalizáció és hatékonyságnövelés, valamint a családi vállalkozások generációváltása.

 

"Az új, piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek célja, új, piacképes termék, technológia vagy szolgáltatás kifejlesztése. A pályázatok benyújtására várhatóan 2019. júniusától kerülhet sor, a rendelkezésre álló keret pedig 45 milliárd forint." - mondta Vitéz Krisztián, a MAPI-csoport hálózati igazgatója, a rendezvény előadója.  

 

Viniczay Zsolt, a Seacon Europe Kft. K+F igazgatója előadásában - többek között - arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy a sikeres pályázás érdekében egyértelmű célokat fogalmazzunk meg. - A pályázat megírása előtt alaposan vegyük figyelembe a szakma aktuális állását, a szellemi tulajdonvédelmi szempontokat, a piaci lehetőségeket, a piacra lépés korlátait, továbbá külföldi célok esetén a helyi jogszabályokat, szabványokat. - mondta Viniczay Zsolt.

 

Az előadás prezentációi az alábbi linkeken érhetők el:

 

Pályázni, de hogyan

 

Innovációs pályázatok

 

Pályázati tanácsadó - Kész Ákos Tamás

akos.kesz@fmkik.hu

+36(22)510-318