Üdvözöljük a

Elkötelezettség a kiválóságért | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

"Elkötelezettség a kiválóságért"

Szerző: Csepcsányiné Oszlánczi Tünde | 2006. október 25.

Felkérés minőségfejlesztési projektben való részvételre

Kamaránk a kiválóság elkötelezettje

 

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kapta azt a megtisztelő meghívást, hogy az IFKA Magyar Minőségfejlesztési Központ által útjára indított “Elkötelezettség a Kiválóságért” fejlesztési programban részt vegyen. 

Az "Elkötelezettség a Kiválóságért" program nem más, mint a nemzeti minőség díj eléréshez vezető út egy állomása, melynek fő eleme az egymástól való tanulás lehetőségének, a jó tapasztalatok és gyakorlatok átadásának biztosítása.

Sikeres fejlesztési projekt esetén kamaránk a “Committed to Excellence” – Elkötelezettség a Kiválóságért oklevélben részesül, melyet European Foundation for Quality Management (EFQM) és annak Nemzeti Partnerszervezete, az IFKA Magyar Minőségfejlesztési Központ állít ki.

A program többek között az Alcoa Európai Keréktermék Gyártó- és Kereskedelmi Kft, Herendi Porcelánmanufaktúra Rt, mint a régió minőségügyi reprezentánsainak együttműködésével valósul meg.

 

A projekt első lépése, hogy a részt vevő szervezetek, vállalkozások, így a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is, önértékelést végez, átvilágítja magát. Ezáltal felszínre kerülnek a szervezet erősségei és fejlesztendő területei. A kapott eredmény nagy segítséget jelent ahhoz, hogy olyan fejlesztendő pontokat találjunk, melyek 3-6 hónap alatt megvalósítható projektekké állhatnak össze. Ez a pályázat lényege: 3-5 olyan fejlesztési lehetőséget találni, ami maximum 6 hónap alatt kivitelezhető, mérhető eredményt produkál.

 

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 5 kiemelt fejlesztési lehetőséget határozott meg, ebből a pályázatba 3-at emelt be. Ezek a következők:

Partneri elégedettségi vizsgálat

Felnőttképzési akkreditáció megszerzése

Tagsági elégedettség mérés válaszadási arányának növelése

 

A projekteket november végéig teljesítettük. A Magyar Minőségfejlesztési Központ munkatársai december elején - a beadott írásos pályázati anyag mellett - helyszíni szemlén "ellenőrzik" a projektek végrehajtását, projekttervek szeritni teljesítését, és a mérhető eredményeket.