Üdvözöljük a

FMKIK Választási Bizottság és Jelölő Bizottság közleménye - 2016. 04. 27. | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

FMKIK Választási Bizottság és Jelölő Bizottság közleménye - 2016. 04. 27.

Szerző: Csepcsányiné O. Tünde | 2016. április 27.

Második szakaszánál tart a 2016. évi választási folyamat a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál, amelyet a Választási Bizottság felügyel. A választási névjegyzék és tagjegyzék lezárásra került és a kamara Jelölő Bizottsága útjára indította az írásbeli jelöléseket.

 

A jegyzékek a Gazdaság Házában (Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.) továbbra is hozzáférhetőek. A Jelölő Bizottság törvényi és Alapszabály előírásai szerint útjára indította a küldöttek, tisztségviselők írásbeli jelölését. A www.fmkik.hu honlapról: „KAMARAI VÁLASZTÁS 2016.” menüpontról ún. JELÖLŐLAPOK letölthetőek, melyek tartalmazzák a jelölés folyamatát részletesen. A jelölés írásban és szóban is történhet a tisztújító küldöttgyűlést megelőző időszakban. Fő szabály, hogy küldöttet és tisztségviselőt tagozaton belül lehet jelölni, mely történhet írásban és tagozati jelölő ülésen szóban. Választásra és jelölésre jogosult minden névjegyzékben szereplő gazdálkodó szervezet, a választhatóság és így a jelölhetőség feltétele a tagjegyzékben való szereplés. A jelöltnek nyilatkoznia kell a jelölés elfogadásáról, ehhez is közzé lett téve egy nyilatkozat minta. A választási eljárás során egy természetes személy legfeljebb kettő gazdálkodó szervezet képviseletét láthatja el, azaz egy természetes személy legfeljebb kettő gazdálkodó szervezetet képviselhet a választó joga gyakorlása során.

 

A Választási és a Jelölő Bizottság ezúton közzé teszi a küldöttválasztó tagozati ülések időpontját. A Kereskedelmi Tagozat küldöttválasztó ülésre 2016. május 19-én csütörtök 14 órai kezdettel kerül sor. 2016. május 20-án pénteken 9 órai kezdettel a Kézműves Tagozat és 11 órai kezdettel a Szolgáltató Tagozat küldött választására kerül sor. Az Ipari Tagozatba sorolt gazdálkodók 2016. május 23-án hétfőn 14 órai kezdettel tartják a küldött választó ülésüket. A tagozat ülések helyszíne: Gazdaság Háza, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.

 

A küldöttválasztó tagozati ülések kitűzött időpontját megelőző fél órával veszi kezdetét a regisztráció, ekkor a Mandátumvizsgáló Bizottság számba veszi a megjelenteket és ellenőrzi a képviseleti jogosultságokat. A tagozati ülések időpontjai közzétételre kerültek a  www.fmkik.hu honlapon. A küldöttválasztó tagozati ülések kezdetekor különböző gazdasági témájú előadások hangzanak el, melyek időtartama alatt a mandátumvizsgálat várhatólag befejeződik.

 

A tisztújító küldöttgyűlés 2016. május 31. (kedd) 10.00 órakor kerül összehívásra.

Helyszín: Gazdaság Háza, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.

 

Dr Vári Kovács József                                     Puska József

Választási Bizottság elnöke                            Jelölő Bizottság elnöke

 

 

Küldöttválasztó tagozati ülések időpontja:                                                               

Ipari Tagozat                             2016. május      23. hétfő 14 óra

Kereskedelmi    Tagozat           2016. május      19. csütörtök 14 óra

Kézműves Tagozat                   2016. május      20. péntek 9 óra

Szolgáltató Tagozat                  2016. május      20. péntek 11 óra

 

Helyszín: Gazdaság Háza, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara,

8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.