Üdvözöljük a

Kamaránk Környezeti politikája | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázatok - Széchenyi 2020 Információk első kézből

Kamarai rendezvények

<< 2017 November >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
1314151617
18
19
20212223242526
27282930   

Kamaránk Környezeti politikája

 

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  

Környezeti Politikája

 

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) környezettudatos szervezet-irányítását az ISO:14001 szabvány szerinti rendszer segíti, mely a szervezet székhelyén: Gazdaság Háza (8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.) bevezetett rendszeren keresztül kerül tanúsításra.

 

Az FMKIK köztestület, amelyet 1994. október 31-én alapítottak, az önkormányzatiság elve alapján működik a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény és egyéb vonatkozó jogszabályok szerint.

 

A jogszabályi feladatain túl az FMKIK elkötelezett a környezeti fenntarthatóság iránt. Népszerűsíti a környezetvédelmet, támogatja a megújuló energiák hasznosítását, szorgalmazza azok elterjesztését. A környezet- és energiabarát attitűd, gondolkodásmód fejlesztését a kamara szakmai konferenciák, tájékoztató-információs napok révén valósítja meg, és a jövőben is aktívan kívánja folytatni ezt a tendenciát, ezáltal növelve a környezettudatos életvitelre fogékony érdeklődők számát.

 

 A kamara vezetése összhangot kíván teremteni a stratégiában és üzleti tervben foglaltak, jogszabályok által a kamara hatáskörébe delegált feladatok teljesítése és a környezet megóvása, a fenntartható fejlődés támogatása érdekében:

 

 • A környezeti szennyezés megelőzésének és a fenntartható fejlődés elvének a megvalósítása.

 • A Gazdaság Házában a mindennapi működés során környezetbarát eszközök használata, energiatakarékosság, megújuló energia használata, anyagtakarékos szemlélet és gyakorlat, szelektív hulladékgyűjtés

 • A Gazdaság Háza Energetikai Mintaházként történő működtetése, amelyben bemutatásra kerül a környezetünk védelmét és a fenntarthatóságot támogató pl. szürke víz hasznosító rendszer (esővíz gyűjtő rendszer), napelem, napkollektor.

 • Az Ügyintéző Szervezet tudatosságának fejlesztése oktatásokkal a környezet megóvása érdekében.

 • A környezettudatosság alapja az emberi szemléletformálás, amelyet a kamara elkötelezetten hirdet a külvilág felé is. Ez megmutatkozik a mindennapjaiban is.

 • A Környezetközpontú Irányítási Rendszer időszakos felülvizsgálatának biztosítása, a kamara környezeti teljesítményének folyamatos javítása, célok és előirányzatok, környezeti programok megfogalmazása, megvalósítása és ellenőrzése által.

 • Az FMKIK tevékenységeire vonatkozó környezetvédelmi jogszabályoknak és az egyéb alkalmazandó környezetvédelmi előírásoknak való megfelelés folyamatos nyomon követése.

 • A Környezeti politika nyilvánosságra hozatala a partnerkapcsolatok számára, különös tekintettel a kamara érdekhordozói, a pályaválasztás előtt álló és középiskolás fiatalok, a vállalati döntéshozók, és a megye lakossága számára, ez utóbbiak közül kiemelten a társasházakban élők részére.

 • Törekszünk a környezetbarát termékbeszerzésre. Beszállítók esetében elvárt szakmai követelmény környezettudatos vállalkozói magatartás; általában a fenntarthatóbb életmódot támogató és környezetbarát megoldások alkalmazása

   

  Székesfehérvár, 2014. szeptember 22.

                                                                                              Sipos Éva

                                                                                                Főtitkár