Üdvözöljük a

Kis befektetés, jelentős megtakarítás | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kis befektetés, jelentős megtakarítás

Szerző: Buda Csilla | 2014. június 25.

Hogyan teheti energiahatékonyabbá egyszerű megoldásokkal  vállalkozása épületeit, otthonát? Június 24-i konzultációnkon ezekre a kérdésekre is választ kaptak az érdeklődők.

A program témái között az ingatlanok értékesítéséhez nélkülözhetetlen energetikai tanúsítványról hallhattak a résztvevők. Megtudhatták, hogy mit is mutat meg az energetikai audit. Hőkamerás felvétel elemzésre is lehetőség volt, és megismerhették, hogy melyek azok a pontok ahol energetikai felújításnál kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Energiahatékony egyszerű megoldásokat ismerhettek vállalkozásuk épületeinek, otthonuk korszerűsítéséhez. 

  

A programon az alábbi témákat érintettük:                      

 

  • Kötelező, de mit is mutat az energetikai tanúsítvány és az audit?
  • Hogyan tehetjük energiahatékonnyá vállalkozásunk épületeit, otthonunkat?-  Nagy István  (Innovációs Klub; Energia Klub elnök)
  • Régi gázkészülék cseréje korszerű gázkészülékre, mint az egyik leggyorsabban megtérülő beruházás- Rácz József  (Weishaupt Hőtechnikai Kft.; ügyvezető)
  • Mit mutat meg a hőtérképes felvétel otthonunkról?- Kiss Lajos  (Fütszig Bau Kft.)
  • A magyar fejlesztésű és gyártású geotermikus hőszivattyú család jellemzői- Komlós Ferenc (Magyar Napenergia Társaság, Szoláris hőszivattyúk munkacsoport vezető)
  •  A műszaki tárgyú szellemi alkotások védelme - Végh László (SZTNH; osztályvezető)

 

A programot az Európai Bizottság is támogatta, hiszen, harmadik alkalommal hirdette meg az energiahatékonyság hetét (EUSEW) az EU országaiban. Ezen a héten így egyszerre, egy időben több száz rendezvényt szerveztek szerte az Unióban, ezen rendezvények egyike volt a megyei kamara Enterprise Europe Network iroda által szervezett program is.

A program Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala együttműködésével valósul meg a VIVACE projekt keretében.

 

Időpont: 2014. 06. 24. 00:00
Jelentkezés határideje: 2014. 06. 23. 00:00