Üdvözöljük a

Középpontban az energiahatékonyság- építőipari konferencia | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Középpontban az energiahatékonyság- építőipari konferencia

Szerző: Csepcsányiné O. Tünde | 2014. május 30.

Energiahatékonysági sorrend az épületek felúításakor; mire figyeljenek a társasházakban élő lakóközösségek és a családi házak tulajdonosai? Csak a pénz számít? Milyen megtérüléssel számolhatnak a megtakarítók? Több érdekes téma mellett szakmai konferenciánkon ezekre is kerestük a válaszokat.

A szakmai rendezvény keretében került sor a kamara által diákok számára meghirdetett energiahatékony működést bemutató modellek bemutatására, valamint a modellpályázat eredményhirdetésére. Szintén a szakiskolák, szakközépiskolák vehettek részt takakákossági versenyünkön, ahol a legjobb iskola értékes díjban részesült.

A Fejér Megyei Építőipar Nívódíjban idén három építészeti alkotás részesült, melynek tulajdonosai, képviselői a programon vehették át az elismerést. 

 

A program szakmai előadásai között a kamara megemlékezett Ybl Miklós születésének 200 évfordulójáról, Igari Antal megyei főépítész előadásával.

 

Az építőipar súlyponti problémája – a lánctartozás. Becslések szerint elérte a több százmilliárdot, melynek fele az adós eltűnése, és cégmegszűnések miatt – 3-5 évig tartó perek – valószínűleg már nem is lesz kifizetve. Alvállalkozói, beszállítói struktúrák tönkre tétele is. Várható-e megoldás, vagy enyhítés a problémára? Mi a szerepe ebben a Teljesítésigazolási Szakértői Szervnek. Csermely Gábortól, a TSZSZ vezető-helyettesétől kaptuk meg a választ.

 

Az építőipar helyzetét nagymértékben befolyásolja a lakásépítések száma. 400.000 lakás vár felújításra. Milyen szempontok szerint döntsünk, mielőtt felújításba kezdünk? Csak a pénz számít, vagy a környezettudatosság is befolyásolja már döntésünket? Melyek azok az energia-hatékony megoldások, amiket a társasházakban élők is választhatnak. Nagy István FMKIK Energiaklub elnök összefoglalójában válaszolt a kérdésekre.

 

Időpont: 2014. 05. 30. 10:10 - 2014. 05. 30. 12:00
Jelentkezés határideje: 2014. 05. 29. 16:00