Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Lehet már jelentkezni az ingyenes, informatikai képzésekre

2018. július 12.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum száz százalékban támogatott, informatikai képzéseket szervez a megyében, több helyszínen. 

A jövőnket építjük, ha a szakképzésbe fektetünk

FMKIK nagy hangsúlyt fektet a szakmák népszerűsítésére: programokkal, tájékoztatással segíti a diákok pályaválasztását. Ennek elismeréseként nyerte el a Szakképzési Díjat 2014-ben, és azóta is törekszik arra, hogy a helyes irányba terelje a tanulókat.    

Szakma Sztár emléklapátadó ünnepség 2018

2018. május 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018. május 25-én a Parlament felsőházi termében díjátadó ünnepséget szervezett a XI. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein legjobban szereplő tanulók és gyakorlati felkészítő tanáraik részére.

Fejér megye az EuroSkills-en!

2018. május 3.

Fejér megyei versenyzője is lesz az EuroSkills nemzetközi szakmai vetélkedőnek, melyre Közép-Kelet-Európában először, Budapesten kerül sor, 2018. szeptember 26-28. között.

 

450 diák tett sikeres szintvizsgát

2018. április 27.

Lezárultak a szintvizsgák, közel 450 fő tett sikeres szintvizsgát Fejér megyében.

Képzőhely ellenőrök - hamarosan felkészítő tanfolyam

2018. április 26.

Képzőhely ellenőrző szakértők részére szervez felkészítő tanfolyamot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

 

Képekben: Fejér megyei diákok a Szakma Sztár Fesztiválon

2018. április 24.

A XI. Szakma Sztár Fesztiválon hat Fejér megyei versenyzőért is drukkolhatunk.

Elkezdődött a Szakma Sztár Fesztivál

2018. április 23.

Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke részvételével elkezdődött a XI. Szakma Sztár Fesztivál a budapesti Hungexpon.

A gazdaság igényei alapján rangsorolták a szakmákat

2018. április 18.

A fémipari, az építőipari, az egészségügyi, az agrárium és az élelmiszeripar területéről kerülnek ki a hiányszakmák. 

Étteremben jártak a diákok

2018. április 5.

A Kiskakas vendéglőben jártak ma üzemlátogatáson a Lepsényi Fekete István Általános Iskola diákjai, a vendéglátóipari szakmákkal ismerkedtek meg.

Pályázat vizsgabizottsági tagságra

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) pályázatot hirdet, a Fejér megyei szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre. A jelentkezés folyamatos.

Rugalmas és kiszámítható oktatási rendszerre lenne szükség

2018. május 30.

A Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) öt éve alakult meg azzal a céllal, hogy a megyei oktatás és képzési rendszer jobban idomuljon a gazdaság igényeihez. Arról, hogy mik voltak az elmúlt évek tapasztalatai, mennyiben segített a bizottság ennek a célnak a megvalósításában, a bizottság tagjait kérdeztük.

A szakma sztárjai, a jövő reménységei

2018. május 17.

A XI. Szakma Sztár Fesztiválon hat Fejér megyei versenyző vett részt, öten közülük dobogós helyen végeztek. Velük és a felkészítésükben részt vett tanárokkal, cégekkel beszélgettünk.

Egy nap, kétszáz diák, három cég

2018. május 2.

Egy napon közel kétszáz diák, három helyszínen, öt alkalommal vett részt üzemlátogatáson, a Procar Kft-nél, az Aranyalma Cukrászdánál (Mézes Varázs Kft.) és a DENSO Gyártó Magyarország Kft-nél.

 

Üzemlátogatáson a diákok

2018. április 26.
Ma az FMKIK két helyszínen is tartott üzemlátogatást. Az Alba-Gél Kft. fogadta a Zentai Úti Általános Iskola diákjait. A Best Western Plusz Lakeside Hotelben a Holocsi Krisztián F&B Manager mutatta be a Batthyány Lajos Általános Iskola diákjainak a székesfehérvári szállodát.

Óriási Fejér megyei siker a Szakma Sztár Fesztiválon!

2018. április 25.

Véget ért a XI. Szakma Sztár Fesztivál, Budapesten, a Hungexpo területén. A záróünnepség keretében 43 szakmában hirdették ki az első 3 helyezettet. A hat Fejér megyei (az FMKIK illetékességi területéhez tartozó) döntős versenyző közül öt diák dobogós helyet szerzett. 

Ma folytatódik a Szakma Sztár Fesztivál

2018. április 24.

Folytatódik a tegnap kezdődött XI. Szakma Sztár Fesztivál, Budapesten. A program az SZKTV, az OSZTV, valamint az V. SkillsHungary Nemzeti döntőjének a színhelye. Az FMKIK 440 diákot utaztat a versenyre.

Kreatív Építő Kezek szakmai verseny és Építőipari Konferencia

2018. április 18.

A Székesfehérvári SZC Jáky József Szakgimnáziuma május 25-27. között ismét megrendezi a „Kreatív Építő Kezek” (KÉK) szakmai versenyt, a kárpát-medencei építőipari középiskolák részére. Az FMKIK Építőipari Konferenciával csatlakozik a programsorozathoz.

Önmegvalósítás és karrierlehetőség

2018. április 10.

Ma egy szép és igen keresett szakmával ismerkedtek meg a diákok az üzemlátogatáson, a Garzon Bútor Zrt.-nél.

Legyél egy napra szakember!

2018. március 27.

Üzemlátogatáson jártak a pályaválasztás előtt álló diákok, ma az építőipari szakmákkal ismerkedhettek meg.