Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Módosultak az egyes oktatási, szakképzési és felnőttképzési törvények

2017. december 18-i Magyar Közlönyben megjelent az egyes oktatási, szakképzési és felnőttképzési törvények és az azokkal összefüggő tárgyú törvények módosításáról szóló 2017. évi CXCII. törvény. A témában konferenciát szervez a kamara. Részletek a csatolt dokumentumban.

Üzem-és tanműhelylátogatás diákoknak

2018. március 6.

Pályaválasztás előtt álló, 6-7.-8. osztályos diákokat várunk üzem- és tanműhelylátogatásokra. A jelentkezésre írásos formában van lehetőség a diák általános iskoláján keresztül.

Még közelebb a cél! Úton a Szakma Sztár döntőjébe

2018. február 15.

Tizenkét Fejér megyei diák jutott el a Szakma Sztár Fesztivál válogatójáig, hatan közülük a döntőbe is bekerültek. A döntőre április 23-25. között, Budapesten kerül sor. 

Mestervizsga-bizottsági elnökök figyelem! Újra kell pályázni!

2018. február 9.

A mestervizsga-bizottsági elnökök mandátuma idén lejár, a kinevezések érvényüket vesztik. Ha továbbra is el kívánják látni a szakmai feladatot, pályázatot kell benyújtaniuk, a kamaránkhoz. 

Folytatódik a szakképzés jövőjének tervezése

2018. január 31.

A Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) elkezdte a 2019/2020-as tanév szakmaszerkezeti döntésének előkészítését. 

Kisokos - Szakma Kiváló Tanulója Verseny

2018. január 11.

Összegyűjtöttük a Szakma Kiváló Tanulója Verseny legfontosabb tudnivalóit, mérföldköveit.

Új tagok az MFKB-nál

2017. december 20.

A Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság a jelenlegi tagok mellett új tagokkal, megváltozott összetételben dolgozik a jövőben. 

Megjelent a szakmaszerkezeti döntés

A Magyar Közlöny 199. számában megjelent a Kormány 353/2017 (IX. 29) Korm. rendelet  a 2018/2019. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2018/2019. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.

 

Kiemelkedő szakképzési projekteket tüntetett ki Díjával a DUIHK

Ünnepélyes keretek között idén is kihirdették a DUIHK 2018. évi Szakképzési Díjának győzteseit.

Tavaszi pályaválasztás programok

2018. február 16.

FMKIK 2018-ban is pályaorientációs programokon keresztül nyújt segítséget a pályaválasztás előtt álló diákok, szüleik és iskoláik részére. 

Diákok, figyelem!

2018. február 15.

Diákként is szereted a kreatív, kihívásokkal teli feladatokat? Nem félsz a nyilvánosságtól? Kiválóan rögtönzöl, igazi sztár alkat vagy? Szívesen szerepelsz közönség előtt, jól kommunikálsz? Akkor olvasd el az alábbi felhívást!

EuroSkills 2018: Budapest várja a diákokat

2018. február 9.

Közép-Kelet-Európában hazánk rendezi meg elsőként a EuroSkills versenyt. Óriási dicsőség és elismerés ez az ország számára. 

Szakképzés és felnőttképzés a gazdaság szolgálatában

2018. január 19.

A szakképzés és felnőttképzés aktualitásairól, jogszabályi változásokról, a külhoni együttműködési lehetőségekről szervezett konferenciát a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Gazdaság Házában.

Kezdetét vette a szakmunkástanulók megmérettetése

2018. január 11.

Kezdetét vette a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) elődöntője. Fejér megyében 30 szakmában, közel 300 tanuló méri össze tudását. 

Fényképész és fotótermék-kereskedő mestervizsga indul

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fényképész és fotótermék-kereskedő mestervizsgára várja a jelentkezéseket.