Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gratulálunk a XII. Szakma Sztár versenyen nyerteseinek!

2019. március 14.

XII. alkalommal szervezte meg a Szakma Sztár Fesztivált és a WorldSkills válogató versenyt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, 2019. március 12-14 között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén. A szakmák, a szakképzés csúcsát szimbolizáló, a Szakmák Olimpiájaként ismert WorldSkills versenyek rendszere több mint hatvan éves múltra tekint vissza. A következő WorldSkills versenyre 2019-ben Kazanban, Oroszországban fog sor kerülni.

Megjelentek a 2019/2020 –tanévre vonatkozó hiányszakmák

2019. február 26.

Az 2019/2020-as tanévben Fejér megyében húsz ösztöndíjas hiányképzést jelöltek meg, amelyek választása esetén a tanuló havi ösztöndíjban részesülhet.

Válogatóba jutottak a megye tanulói az SZKTV/OSZTV-n!

2019. február 8.

Tizenegy diák jutott be Fejér megyéből a szakmai verseny válogatójába. A verseny célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén.

Pályázati lehetőség mestervizsga elnököknek!

2019. február 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet a Mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre. Pályázási határidő: 2019. február 21., 16.00 óra.

Pályázat vizsgabizottsági tagságra

2019. január 30.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) pályázatot hirdet, a Fejér megyei szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre. A jelentkezés folyamatos.

„Királyi ízek” Versenye és pályaorientációs kiállítás a Deákban

2019. január 25.

 

2019. január 18-án került megrendezésre a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában a kereskedők és vendéglátósok versenye, „Királyi ízek gasztronómiai valamint Kereskedők viadala” egybekötve pályaorientációs kiállítással. 

Változás a tanulók kedvezményes étkezésére vonatkozóan

A tanulókat megillető egyéb juttatások körét tekintve, a kedvezményes étkeztetés Erzsébet utalvánnyal történő biztosítására 2019. január 1-jétől nincs lehetőség.

 

Folytatódik az SZKTV

2019. január 15.

Az első hét megmérettetésein túl, folytatódnak az SZKTV és OSZTV elődöntők a Gazdaság Házában. A tét nagy, számos előnyhöz juthatnak a versenyeken sikeresen szereplő diákok.

Fiatalok jelentkezését várják a WorldSkills-re!

2019. január 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.

Az elhivatottságot díjaztuk

2018. november 8.

Gróf Zichy Jenő Szakképzés Díj-at kapott Egervári Miklós, a bicskei Magyarmet Finomöntöde Kft. szakoktatója. 

Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga

2019. március 5.

Felhívjuk minden gyakorlati képzéssel jelenleg vagy a jövőben foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezet, valamint gyakorlati oktató figyelmét, hogy 2019. szeptember 1-jétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, kivéve, ha a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírt mentességében nem részesül.

Felkészítő vizsgabizottsági elnököknek és tagoknak

2019. február 19.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019. március 7. (csütörtök)) 14:00 vagy 2019. március 26. (kedd)) 9:00  felkészítő programot szervez a Gazdaság Házában szakmai vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok részére, a szakmai záróvizsgák jogszabályi változásairól. 

Eredményesen szerepeltek a szakmai versenyen a megye tanulói

2019. február 6.

A 2018/2019. évi OKTV/SZKTV versenyzők az értékelt munkáikat megtekinthették személyesen 2019. február 6-án a Fejér Megyei és Kereskedelmi Iparkamaránál. 

Vizsgabizottsági elnököknek és tagoknak tart felkészítőt a kamara

2019. január 30.

Kamaránk a vizsgabizottsági elnökök és tagok részére felkészítőt tart a Gazdaság Házában 2019. február és március hónapban térítésmentesen.

Befejeződött a Szakma Kiváló Tanulója Verseny/Országos Tanulmányi Verseny elődöntője

2019. január 25.

Véget értek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, valamint az Országos Tanulmányi Verseny elődöntői, Fejér megyében 30 szakmában, 250 tanuló részvételével. 

Felnőttképző intézmények jelentkezését várják tréningek lebonyolításához!

2019. január 23.

Az MKIK a kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsgáztatás országosan egységes rendszeréhez kapcsolódó tréning lebonyolításában való részvételre keres felnőttképző intézményeket. 

 

A pályázatot a területileg illetékes megyei kamaránál kell benyújtani 2019. február 8. 12 óráig!

 

Felnőttképzés: szakmai programkövetelmények törléséről döntött az NGM

2019. január 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a felnőttképzési szakmai programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a szakmai végzettség megszerzésének igazolásáról szóló 59/2013. (XII.13.) NGM rendelet a továbbiakban: NGM rendelet) 5. § (2) bekezdése alapján a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (továbbiakban Fktv.) 18. § (2) bekezdése szerinti Program Bizottság a lentebb felsorolt szakmai programkövetelmények törléséről döntött az NGM rendelet 5.§ (1a) és (1b) bekezdései alapján.

Pályaorientációs nap Móron

2019. január 14.

Móron, a Táncsics Mihály Gimnáziumban pályaorientációs nap keretében volt szó a továbbtanulási lehetőségekről, a felsőoktatásról, felnőttoktatásról és hiányszakmákról. 

Ülésezett az MFKB

2018. november 16.

A Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) záró ülést tartott az elmúlt három év időszakának, eseményeinek tükrében.

 

Szakmavilág roadshow kamion Székesfehérváron!

2018. október 31.

Pályaválasztás előtt álló diákok százai jártak a „Szakmavilág” roadshow kamionnál, VR szemüvegen keresztül ismerkedtek meg a szakmák világával.