Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Üzemlátogatáson jártak a diákok

2018. szeptember 20.

Üzemlátogatás keretében járta a pályaválasztás előtt álló diákok a Váci Szakgimnáziumban.

Továbbtanulás?! Vajon hova tovább?

2018. szeptember 4.

A kamara 2018/2019-es tanévben is pályaorientációs programokon keresztül nyújt segítséget a pályaválasztás előtt álló általános iskolások és szüleik részére. A programokra az általános iskolák osztályfőnökeinél lehet jelentkezni.

Felmérés a diákokról

2018. augusztus 14.

A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet 2018. tavaszán országos, reprezentatív felmérést végzett a hetedik osztályos tanulók körében. 

Módosultak a szakképzési kerettantervek

2018. augusztus 6.

Módosult a kerettanterv, átrendeződtek a szakmai óraszámok.

Lehet már jelentkezni az ingyenes, informatikai képzésekre

2018. július 12.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum száz százalékban támogatott, informatikai képzéseket szervez a megyében, több helyszínen. 

A jövőnket építjük, ha a szakképzésbe fektetünk

FMKIK nagy hangsúlyt fektet a szakmák népszerűsítésére: programokkal, tájékoztatással segíti a diákok pályaválasztását. Ennek elismeréseként nyerte el a Szakképzési Díjat 2014-ben, és azóta is törekszik arra, hogy a helyes irányba terelje a tanulókat.    

Szakma Sztár emléklapátadó ünnepség 2018

2018. május 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018. május 25-én a Parlament felsőházi termében díjátadó ünnepséget szervezett a XI. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein legjobban szereplő tanulók és gyakorlati felkészítő tanáraik részére.

Fejér megye az EuroSkills-en!

2018. május 3.

Fejér megyei versenyzője is lesz az EuroSkills nemzetközi szakmai vetélkedőnek, melyre Közép-Kelet-Európában először, Budapesten kerül sor, 2018. szeptember 26-28. között.

 

450 diák tett sikeres szintvizsgát

2018. április 27.

Lezárultak a szintvizsgák, közel 450 fő tett sikeres szintvizsgát Fejér megyében.

Képzőhely ellenőrök - hamarosan felkészítő tanfolyam

2018. április 26.

Képzőhely ellenőrző szakértők részére szervez felkészítő tanfolyamot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

 

Pályaválasztás klubülést tartott a kamara

2018. szeptember 13.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pályaválasztási klub ülésére invitálta az általános iskolák igazgatóit, pályaválasztási felelőseit, pedagógusait. Az ülés kihelyezett helyszínét a Hotel Magyar Király**** biztosította. 

Pályaválasztás? Segítünk!

2018. augusztus 31.

A kamara 2018/2019-es tanévben is pályaorientációs programokon keresztül nyújt segítséget a pályaválasztás előtt álló általános iskolások és szüleik részére. 

Tájékoztató a gyakorlati oktató személyi feltételeinek változásáról

2018. augusztus 6.

2018. január 1. naptól hatályos szakképzési törvény a gyakorlati oktatókra vonatkozó személyi feltételeknek való megfelelés lehetőségeit bővítette, megjelent a kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga fogalma.

Változás a kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga körül

2018. augusztus 6.

Felhívjuk minden gyakorlati képzéssel jelenleg vagy a jövőben foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezet, valamint gyakorlati oktató figyelmét, hogy 2019. szeptember 1-jétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, kivéve, ha a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírt mentességében nem részesül.

Pályázat vizsgabizottsági tagságra

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) pályázatot hirdet, a Fejér megyei szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre. A jelentkezés folyamatos.

Rugalmas és kiszámítható oktatási rendszerre lenne szükség

2018. május 30.

A Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) öt éve alakult meg azzal a céllal, hogy a megyei oktatás és képzési rendszer jobban idomuljon a gazdaság igényeihez. Arról, hogy mik voltak az elmúlt évek tapasztalatai, mennyiben segített a bizottság ennek a célnak a megvalósításában, a bizottság tagjait kérdeztük.

A szakma sztárjai, a jövő reménységei

2018. május 17.

A XI. Szakma Sztár Fesztiválon hat Fejér megyei versenyző vett részt, öten közülük dobogós helyen végeztek. Velük és a felkészítésükben részt vett tanárokkal, cégekkel beszélgettünk.

Egy nap, kétszáz diák, három cég

2018. május 2.

Egy napon közel kétszáz diák, három helyszínen, öt alkalommal vett részt üzemlátogatáson, a Procar Kft-nél, az Aranyalma Cukrászdánál (Mézes Varázs Kft.) és a DENSO Gyártó Magyarország Kft-nél.

 

Üzemlátogatáson a diákok

2018. április 26.
Ma az FMKIK két helyszínen is tartott üzemlátogatást. Az Alba-Gél Kft. fogadta a Zentai Úti Általános Iskola diákjait. A Best Western Plusz Lakeside Hotelben a Holocsi Krisztián F&B Manager mutatta be a Batthyány Lajos Általános Iskola diákjainak a székesfehérvári szállodát.

Óriási Fejér megyei siker a Szakma Sztár Fesztiválon!

2018. április 25.

Véget ért a XI. Szakma Sztár Fesztivál, Budapesten, a Hungexpo területén. A záróünnepség keretében 43 szakmában hirdették ki az első 3 helyezettet. A hat Fejér megyei (az FMKIK illetékességi területéhez tartozó) döntős versenyző közül öt diák dobogós helyet szerzett.