Üdvözöljük a

A jövőnket építjük, ha a szakképzésbe fektetünk | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A jövőnket építjük, ha a szakképzésbe fektetünk

Szerző: Vathy Szonja

FMKIK nagy hangsúlyt fektet a szakmák népszerűsítésére: programokkal, tájékoztatással segíti a diákok pályaválasztását. Ennek elismeréseként nyerte el a Szakképzési Díjat 2014-ben, és azóta is törekszik arra, hogy a helyes irányba terelje a tanulókat.    

FMKIK országosan továbbra is fenntartja a „legmotiválóbb” címet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által elnyert Szakképzési Díj 2014. pályázatának motiváció kategóriájában. E rangos díj előcsarnoka a kamara szakképzés területén végzett kiemelkedő munkájának.

- „A jövőnket építjük” pályázat a 2013-as évben végzett előkészítő munkára épülve a partneri együttműködések megkeresésével és megerősítésével indult. A kamarai programokban nagy hangsúlyt fektettünk a kétkezi szakmák élményszerű, a hagyományostól eltérő módszerekkel történő bemutatására. A pályaválasztás előtt álló tanulókat olyan tevékenységekkel, feladatokkal vártuk, melyekben a gyerekek szórakozva, képességeiket kipróbálva ismerkedhettek meg a szakmákkal. Az újszerű feladatokkal több, mint félezer gyermeket sikerült bevonni a szakmabemutató délutánokba és az „Iparkodjunk, gyerekek!” szakmaismereti vetélkedőbe – mondta el Takács Andrea, az FMKIK szakképzési igazgatója.

A kamara a szakképzési feladatai között különösen fontos feladatként tekint a duális szakképzés népszerűsítésére és ehhez kapcsolódóan a szakképzési beiskolázást támogató pályaválasztást segítő tevékenységre.

- Nem csak a ma szakközépiskolai tanulóinak, hanem a pályaválasztás előtt álló fiataloknak is a jövő szakmáira kell felkészülniük. Társadalmi felelősségünk, hogy helyreállítsuk és felkeltsük az érdeklődést a szakképzés iránt – tette hozzá Takács Andrea, aki azt is hangsúlyozta: A szakképzésben résztvevő tanulók számára a hazai és nemzetközi versenyen való részvétel kiemelt lehetőséget kínál a szakmai sikerek terén. A gazdálkodó szervezetek gyakorlati oktatói és az iskolai szakmai oktatók által a „Szakma Sztár Fesztivál” versenyre felkészített tanulók, sorra kiváló eredménnyel büszkén állnak a dobogóra.