Üdvözöljük a

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat

Szerző: Vathy Szonja | 2018. szeptember 26.

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat szerdán az EuroSkills rendezvényen, Budapesten. Két Fejér megyei alkotó is a díjazottak között van.

Fejér megyéből "Kiemelt Magyar Kézműves Remek cím"-et kapott Steixner István abai bőrdíszműves, griffes kollekció termékéért. 

A "Magyar Kézműves Remek cím"-et a magyaralmási Németh Sándorné sajtkészítő érdemelte ki, Paber Light zsírszegény kézműves sajtjáért. 

 

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a díjátadó ünnepségen kiemelte, a hivatásukban elkötelezettek minden évben tudnak újabb dolgokat alkotni, az idén érkezett a legtöbb, 123 pályamű, ebből 47 kapta meg a kézműves remek díjat.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az eseményen elmondta, hogy a kormány új fejezetet nyitott a gazdaságpolitikában, a gazdasági növekedés eszköz az életminőség növeléséhez.
Kifejtette, az életminőség javulását támogatja a bérek emelkedése is, amelynek növelését a gazdaság szereplői teljesítményük alapján határozzák meg. A kormány azon dolgozik, hogy olyan környezetet teremtsen, amelyben a magyar hozzáadott érték növekedni tud - mondta.

Az MKIK 2002-ben indította el hagyományteremtő céllal a Magyar Kézműves Remek pályázatot a magyar kézműves hagyományok népszerűsítésére.

 

Forrás: mti