Üdvözöljük a

Diákok iparkodtak a Gazdaság Házában | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Diákok iparkodtak a Gazdaság Házában

Szerző: Vathy Szonja | 2017. október 27.

Több tucat Fejér megyei általános iskolást megmozgató akció végállomására, az "Iparkodjunk, gyerekek" vetélkedő döntőjére került sor pénteken, a Gazdaság Házában.  A szakmaismereti verseny fináléjában tíz csapat küzdött meg egymással.

A tíz, döntőbe jutott csapat teljesítményét szakmai zsűri értékelte. A legjobb teljesítményt ezúttal a székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola „Gucci Gang” nevű csapata nyújtotta. Hock Dorina, Király Szofi, Horváth Liza és Pukler Ádám csapattagok egy-egy tablettel gazdagodtak.

A második helyen szintén a Munkácsy iskola „Sötétek” elnevezésű csapata végzett: Kozma Vivien, Benedek Nikolett, Lukács Kendra Bianka és Kertész Csillag Tündér. Az ezüstérmesek hordozható hangszóróval térhettek haza.

Harmadik helyen végeztek a „Tóvárosi lányok”, a székesfehérvári Tóvárosi Áltanos Iskola tanulói: Gyügyi Kíra, Matyóka Dorina, Kocsis Lotti és Kovács Brigitta. A bronzos lányok egy-egy fitness karórát nyertek.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara negyedik alkalommal hirdette meg a nagysikerű, többfordulós "Iparkodjunk gyerekek!" szakmaismereti vetélkedőt, azzal a céllal, hogy a pályaválasztás előtt álló diákokat mozgósítsa az egyes szakmák és a környékükön élő szakemberek, mesteremberek munkájának megismerésére.

A verseny első fordulójában szakmaismereti feladatlap megoldásával juthattak tovább a legjobban teljesítő csapatok.

A második fordulóban a megye hiányszakmáiról készítettek kisfilmet a diákok, amelyben bemutatták az adott szakmát.

A döntőre 10 csapat kapott meghívást a Gazdaság Házába. A döntő megmérettetésen a csapatokra újabb kihívások vártak: a mesterségekkel és szakmákkal kapcsolatos kvíz és interaktív feladatokat kellett megoldaniuk.

A program a NFA-KA-NGM-1/2016/TK/07 támogatási szerződés alapján valósul meg.