Üdvözöljük a

Egy nap, kétszáz diák, három cég | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Egy nap, kétszáz diák, három cég

Szerző: Vathy Szonja | 2018. május 2.

Egy napon közel kétszáz diák, három helyszínen, öt alkalommal vett részt üzemlátogatáson, a Procar Kft-nél, az Aranyalma Cukrászdánál (Mézes Varázs Kft.) és a DENSO Gyártó Magyarország Kft-nél.

 

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzem- és tanműhelylátogatásokkal segíti a diákok pályaválasztását. Egy nap alatt kétszáz diák, három helyszínen, öt alkalommal vett részt üzemlátogatáson a Procar Kft-nél, az Aranyalma Cukrászdánál (Mézes Varázs Kft.) és a DENSO Gyártó Magyarország Kft-nél.

 

A Procar Kft. az idei évben kapcsolódott az üzemlátogatási programsorozathoz. A diákok a nemrég elkészült Audi bemutatóteremben találkoztak Maráczy Péter értékesítési vezetővel, aki a céggel ismertette meg a tanulókat, az autószerelő szakmát pedig Bányavári Péter szervizvezető mutatta be a diákoknak. Külön köszönet Magyarits Márknak, hogy biztosította a diákok számára a látogatási lehetőséget.

 

A DENSO Gyártó Magyarország Kft. a Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola több mint negyven diákját, valamint a Sárosdi Farkas Gyula Baptista Általános Iskola közel ötven diákját fogadta. A DENSO részéről köszönjük Szabó Zoltán, Szabó Beatrix, Bisi Gyula, Hamza Edit, Fájth Zoltán és Csapó György munkáját.

 

A Mézes Varázs Kft. tulajdonosa, Pass Szilvia, a cukrászat iránt érdeklődő diákoknak tartott interaktív bemutatót a szakmáról. A diákok kipróbálhatták magukat a gyakorlatban is, tésztát gyúrtak és formáztak. A cukrászda részéről Rakk Andrásné, Schneiderné Kiss Ildikó, valamint két gyakorlaton résztvevő diák, Horváth Martin és Molnár Erika segédkeztek a szakmabemutató során. Az Aranyalma Cukrászda üzemében a Székesfehérvári István Király Általános Iskola, a Lepsényi Fekete István Általános Iskola és a Sárosdi Farkas Gyula Baptista Általános Iskola diákjai tették próbára ügyességüket.