Üdvözöljük a

Gratulálunk a magyar versenyzőknek! | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gratulálunk a magyar versenyzőknek!

Szerző: Vathy Szonja | 2017. október 20.

Egy bronzérmet és kilenc Kiválósági érmet szereztek a magyar versenyzők, köztük két Fejér megyei diák is a 2017-es WorldSkills versenyen, Abu Dhabiban. A záróünnepséggel véget ért az idei szakmák olimpiája. 

 

A 44. WorldSkills magyar eredményei: Varga Ákos bronzérmet szerzett informatikai rendszerüzemeltetö szakmában, valamint további 9 versenyszámban  kiválósági érmet szereztek átlag feletti teljesítményükkel  versenyzöink. A nemzet legjobbja címet Cseke Szabolcs festő versenyzö érdemelte ki, a legtöbb megszerzett ponttal. Magyarország így az 57 résztvevö ország közül az összes érempont alapján a 22., a top 25%- ban teljesítö versenyzök száma alapján pedig a 18. helyen végzett.

 

Kiválósági érmett szerzett a Fejér megyei Liszi Roland bútorasztalos és Stadler Bence épületasztalos, továbbá Zaja Dániel hegesztő, Takács Dániel virágkötő, Cseke Szabolcs festő, Bihary Gergely webfejlesztő, Svajda Viktória pincér, Takács Zoltán és Sipos Kristóf mechatronika versenyzők, valamint Kovács Alexandra fodrász.

 

A Fejér megyei versenyzők, Roland és Bence a 2016-os göteborgi EuroSkills versenyen már tanúbizonyságot tettek elhivatottságukról és tehetségükről.

Liszi Roland bútorasztalos és Stadler Bence épületasztalos is éremmel tért haza a 2016-os göteborgi EuroSkills versenyről. Roland Kiválóság érmet, Bence pedig ezüstérmet szerzett a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságán. Mindketten a Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumába és Szakközépiskolájában végeztek, itt szereztek érettségit és asztalos végzettséget. 

A két fiatallal korábban készült interjú a Gazdasági Kalauz 2016 decemberi számában olvasható, az alábbi linken: Gazdasági Kalauz

 

A Skills versenyekről bővebb információ korábbi cikkünkben olvasható, az alábbi linken: bővebben

Forrás: skillshungary.hu

Fotó: facebook.com/worldskillsad/

 

 Liszi Roland, az EuroSkills versenyen, még 2016-ban.

 

Stadler Bence, EuroSkills 2016