Üdvözöljük a

Kezdetét vette a szakmunkástanulók megmérettetése | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kezdetét vette a szakmunkástanulók megmérettetése

Szerző: Vathy Szonja | 2018. január 11.

Kezdetét vette a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) elődöntője. Fejér megyében 30 szakmában, közel 300 tanuló méri össze tudását. 

Idén tizenegyedik alkalommal vette kezdetét a Szakma Kiváló Tanulója, valamint az Országos Szakmai Tanulmányi verseny. 

Az elődöntőket a területi kereskedelmi és iparkamarák bonyolítják. Idén Fejér megyében - a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásában - 30 szakmában, közel 300 tanuló elődöntőjére kerül sor.   

 

Az SZKTV, valamint az OSZTV a szakmunkás tanulók legrangosabb megmérettetése. Az „egy szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében a verseny célkitűzései között szerepel a fizikai munka becsületének, a jó szakemberek társadalmi elismertségének növelése.

 

Fejér megyében az alábbi szakmákban várhatók vizsgák az elődöntők részeként:

asztalos; kárpitos; faipari technikus; mechatronikai technikus; magasépítő technikus; kőműves és hidegburkoló; festő,mázoló,tapétázó; szárazépítő; villanyszerelő; erősáramú elektrotechnikus; elektronikai technikus; gépgyártástechnológiai technikus; pincér; szakács; vendéglátásszervező; fodrász;

kozmetikus; hegesztő; szerszámkészítő; épület- és szerkezetlakatos; gépi forgácsoló; ipari gépész; logisztikai és szállítmányozási ügyintéző; eladó; férfiszabó; női szabó; központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő; cukrász; kereskedő; informatikai rendszerüzemeltető.

 

A versenyről bővebb információ az alábbi linke: BŐVEBBEN